Andrew Shpagin

3D-Coat 3.5 updates thread

2,406 posts in this topic

Tocentermass and to toboundCenter are awesome improvement for voxel design!Ive been waiting for those since forever. Big thanx!! :)

Also speed in surface mode is very noticable.Im having a blast on a 30mil sculpt with my cheap quad and only 6g of ram,very good framerate. :brush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

AMAZING update, I just keep using 3D Coat more and more these days (even when it's not needed ;-)) Love it and the speed ups make it silky smooth, awesome!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voxel sculpting is crashing immediately on Windows 7, 64bit CUDA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voxel sculpting is crashing immediately on Windows 7, 64bit CUDA.

Works fine here. Any more info on what you're doing, sculpting, etc. that may help solve your crash?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works fine here. Any more info on what you're doing, sculpting, etc. that may help solve your crash?

I'm loading a voxel sculpt from 3.5, nothing else. I did a fresh install, after deleting old install directory.

The surface disappears under the brush first (in large square chunks), then it crashes.

*EDIT - I tried just creating a new voxel sphere, same crash...

Maybe I need to update drivers or something?

*EDIT - yes i did need to update drivers, in particular DirectX.

So if anyone else is having this problem, update your DirectX. Like it says during installation. Doh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow! Awesome update Andrew,

One of the computers I run 3DC on is an HP tm2 Tablet PC, which has been fast enough for many of 3DC's features, but because it lacks CUDA (this tablet has an ATI card) it was never very practical for voxel sculpting. This latest 3DC update seems to have changed that. Voxel sculpting still isn't as fast as on a CUDA enabled desktop system, but I'm thrilled that the sculpting tools are now reasonably fast on my tm2 now and practical to use.

Of course on my workstation, everything is even better now. :)

Keep up the fantastic work!

G.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The OSX build is slower than 3.5 and once again washes textures when baking. Here we are again. I returned to the older version sorry. I also reported a bug for 3.5 and 3.5.1 . It seems nobody noticed...

Share this post


Link to post
Share on other sites

The OSX build is slower than 3.5 and once again washes textures when baking. Here we are again. I returned to the older version sorry. I also reported a bug for 3.5 and 3.5.1 . It seems nobody noticed...

it's a beta build

Share this post


Link to post
Share on other sites

The OSX build is slower than 3.5 and once again washes textures when baking. Here we are again. I returned to the older version sorry. I also reported a bug for 3.5 and 3.5.1 . It seems nobody noticed...

Trust me, it is definitely noticed. I've gotten reports from other Mac users that it is running slower than normal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks geothefaust, its not my imagination then (or the model) , but the bug I was talking is about exporting, see the report. Its weird.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome!

Thanks Andrew.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The OSX build is slower than 3.5 and once again washes textures when baking. Here we are again. I returned to the older version sorry. I also reported a bug for 3.5 and 3.5.1 . It seems nobody noticed...

device_hfsplus.pngOk, really there was many problems while making this build. I re-uploaded OSX build and this time I am sure speed should be on the very good level. But I still need some feedback to solve the issue that you mentioned.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK thanks, as for the issue let talk about it in the feedback topic. Downloading the build now. :)

Update: new 3.5.1 ... "glorious" thanks Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites

3.5 was working just find in the paint room.

I updated to 3.5.1 and now it is very sluggish.

I went back to 3.5, but that too is sluggish now. :huh:

OSX 10.6.4

2x3 GHz Quad-Core

16 GB

NVIDIA GeForce 8800 GT

Share this post


Link to post
Share on other sites

The mac build of 3.5.1 was re uploaded to fix the sluggish problem. Try downloading it again. (read like 2 posts above yours)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anybody noticed the select tri, quads, ngons in topo menu option? Was it there before? Am I so blind? This made me more happy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

I've recently downloaded 3.5 but it's telling me that I can't have the 30 day trial. Is this because I've downloaded 3.1 before?

Cheers,

Ricky.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

I've recently downloaded 3.5 but it's telling me that I can't have the 30 day trial. Is this because I've downloaded 3.1 before?

Cheers,

Ricky.

Probably so....but with all the changes/new tools added since then, I think Andrew would give you another 30 day trial at this point, if you e-mail them (sales@3d-coat.com) and ask.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably so....but with all the changes/new tools added since then, I think Andrew would give you another 30 day trial at this point, if you e-mail them (sales@3d-coat.com) and ask.

To be honest, I think I'm going to purchase it anyway before the 15th. I might email him to ask for a small extension... the only reason being is I seem to be having issues with Painting on Voxel scuplts and no Auto-retopo menus. I'm going to have another detailed look at it tonight, might be something I'm doing wrong.

Cheers,

Ricky.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, forget previous comment about not being able to find the menu. As always I rushed in and didn't really read the manual. I can now create a auto-retopo mesh from a Voxel sculpt and paint on it. Blimey, this software would have saved me sooooo much time if I'd have used it for character texturing a couple of years ago. Going to see what else I can do this evening.

Cheers,

Ricky.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Andrew, on first check it works and the speed increase is very noticeable!

Share this post


Link to post
Share on other sites

3.5.01 Cuda64 DX

Win7 64 bits - 2x Xeon5160 @ 3GHz - 32GB RAM - GTX 285 2GB VRAM

Just upgraded today from 3.5.00 and it won't load the scene I worked on the previous version. Stays blocked at 76% loading the file (not responding).

The file is huge, but there is still plenty of memory available, see screenshot below. Also as I said it's working fine on 3.5

post-497-12862630841235_thumb.jpg

Rolling back to 3.5 now :(

Franck.

ED: Forgot to mention, it's a per-pixel painting project.

Edit2: Just to confirm it does load after rolling back to 3.5.00

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.