Jump to content
3DCoat Forums

guats

Member
  • Content count

    63
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by guats

  1. guats

    Spline projection results off the mark

    Okay so another more extreme example to help show this also... https://gfycat.com/EvergreenAgitatedAmericanblackvulture
  2. guats

    Reference Object in voxel room

    I meant can you import one into the sculpt room, because that doesn't seem to work. You can import reference mesh but it goes to the paint room once you do this. Then if you go back to sculpt, it disappears. Any ideas?
  3. guats

    [Solved] Transparency Issues continue..

    Hey there, I have zipped the scene file and put it on Mega Upload and since it would only compress down to 26mb. I've emailed it with my username in the subject. Let me know if you'd rather I make available another way. Thanks again
  4. guats

    [Solved] Transparency Issues continue..

    Heya, got similar issues once again. I've made a gfycat vid of my latest colour/layer/transparency issues. So I made this vid in v4.8.25 but I also then went and installed the new beta v4.8.32 Opening the same project/save file I got the exact same issue when I tried to paint. I'll run down what's happening in the vid. 1. You can see that in the layer labeled 'RustDirt' that I'm getting a combination of the smart material I have selected and the red colour that is in my picker. Notice that the only area that shows the red colour is where it sits over the layer titled 'hand metal wear' 2. I made another layer (Layer 12) to see if it was a layer issue, sure enough that layer doesn't inherit the red from the picker. 3. About two thirds of the way through the vid I tried to merge the new layer (Layer 12) down onto the 'RustDirt' layer. This is what I would do to keep this material together on one layer with my preferred workflow. You can see the information from Layer 12 disappears when merged down. I hope this helps to figure out whats going on with these issues. I'll keep posting when these come up and try to be as explicit as possible about whats happening as I know how elusive bug finding can be for coders. Cheers keep up the good work. https://gfycat.com/CookedMaleCardinal
  5. guats

    [Solved] Transparency Issues continue..

    Okay I'll try to reproduce the issue. I ended up deleting the layer I was trying to paint on and that fixed it, that may be helpful info? Just tried to reproduce the issue again in the beta version. Seems fine, but will keep you updated if I run into this again. Thanks as always Calrosan.
  6. Hey there friends, I recently had a bit of trouble with this... A bit of foreshadowing first. Because this asset is going into a game, I want to make two texture states. One with just charcoal for when the fire is out and one with the charcoal and an emissive layer that looks like the logs are on fire. Because the logs are organic shapes and they can't all be aligned so that the texture runs along them perfectly I have to rotate the material with the smart bar/navigation etc. The problem I am having is that I have to use two smart materials one for the regular charcoal and one for the emissive layer. The problem here is that when I rotate and paint each log with the charcoal texture, the other emisive smart material doesn't rotate as well, so the glowing crcked look doesn't fit into the cracks of the charcoal texture (see image attached) Is there a mode in the smart bar to link the two materials rotation and transformation? I feel like this has worked for me before but am now doubting myself :P Thanks
  7. guats

    Aligning two smart materials

    Hey Carlosan, Thanks again for your prompt reply I create that example image in the latest (4.8.25) version. SO unless there's a method I'm not using to link transformations on the smart material, then I guess it's still broken?
  8. Hey there amigo's I'm getting intermittent failures with the freeze tool. Here's a link to a youtube vid I made showing how the freeze does not stop the effect of a simple brush, but only sometimes. So I have a kind of workaround that works for a bit and then doesn't. Basically after what you can see happening in the video occurs, I can create a new scene with a simple vox sphere, then create a sculpt layer and paint with freeze. This seems to reset the tool, I can then go back, reload my scene and the freeze tool works (for a while) then it won't paint at all. I see no dark semi opaque mask and have to repeat the 'new scene' scenario.
  9. Okay I think I've figured this out after much insanity. I tried this earlier and it seemed to do nothing. Turns out the 'Airbrush Mode' option up in the top freeze tool options bar seems to fix this issues when turned on. Fingers crossed.
  10. guats

    Transparency Picked colour Issues

    Thanks again Carlosan.
  11. Hey there! Here's a weird issue I have been seeing for some time now. When a brush doesn't have 100% opacity I get a blend between the smart material and the plain picked foreground colour when painting. This doesn't seem to happen all the time., Just wondering if it's a setting or a bug? Thanks again Guats
  12. Ahhh, yeah that's a cool tool. I haven't used it yet. So many things to learn Thanks again, this should come in handy.
  13. Thanks Carlosan, will give it a shot. You are always there for the Coaters. Appreciate it.
  14. Hey guys, really need help with this one as it's halting production on my art pipeline. So as you can see this smart material is very simple. It paints on fine, but when I export the layers it inherits the flat colour from the colour picker as part of the layer. I need the transparency from the green layer to stay intact. So in other words what I am after is a smart material that fills this pattern with green and no blue in the background just transparency. I've achieved this before with the same setup on a different smart material and now the old smart materials are inheriting the same problems. Is this a reinstall situation? Please help! Thanks, Guats
  15. guats

    Smart Material Transparency Issues

    Hey Digman & Carlsoan, thanks for your efforts to help me so far. So after reading what you wrote I see you are getting issues also. I realise this may have slipped under the radar because I am trying to extract layers with transparency to use in a way that most people may not. I will definitely post this thread to support, since it seems to be gaining some traction. Cheers
  16. guats

    Smart Material Transparency Issues

    Hey still battling this issue I have made progress though... * The problem became apparent to me in 3d coat 4.8.3 * I updated to 4.8.10 and the problem persisted. * I went to a different pc with a fresh install of Windows 7 in our studio and installed 4.5, 4.7 and 4.8 * Same problem EXCEPT version 4.5 will export with transparency So is this a version thing or is it the settings in the version? I really need help here, Carlosan or anyone else can you please help.
  17. guats

    Smart Material Transparency Issues

    Oh and here's the smart material/s... Trans_Issue_Smart_Materials.3dcpack
  18. guats

    Smart Material Transparency Issues

    Okay I will attach the older smart material, however I don't think that will help because it doesn't work any longer either. Transparency is still functioning in my old documents where the smart material has already been applied, but the same smart material that I used to create that layer now is affected by the same issue. Here's a graphic and explanation of it as logically as I can explain. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ See attached image: These bright Red, Green and Blue layers are used in our game in conjunction with our custom Unity shader to create custom colours within our game. These may look strange but I assure you this is intentional and is used in our production pipeline. (1) Opened an old production document in 3d Coat. (2) Clicked 'Edit all Layers in Ext. Editor' (3) Hid all layers except the one pertaining to the smart materials in question. Here you can see the transparency clearly, this is working as expected. Please note these materials have not been touched since I used them 3-4 months ago. (4) Deleted the green layer and re-filled it with the same smart material I used previously. (5) Clicked 'Edit all Layers in Ext. Editor' and hid all the layers that I didn't need to see. You can now clearly see the green layer has lost it's transparency and has fille dit with the white fore3ground colour that 3d Coat has selected currently.
  19. guats

    Smart Material Transparency Issues

    I tried opening an old document where I had done similar work and then exported to photoshop, it worked and retained the transparency. I ten filled the object in the old doc with the same new smart material and got the issue again. Seems like a smart material problem. But.... an old smart material that I used without problem previously also has the trans. issue now too. ?! Super confusing.
  20. guats

    Smart Material Transparency Issues

    Hey thanks for taking the time to trudge trough this with me. I tried Layer 0 on and off and still got the issue.
  21. guats

    Smart Material Transparency Issues

    Hey Carlosan, Thanks for the prompt reply. Yes this is unchecked, tested it and still no alpha/transparency on the layer. I also uninstalled 3d Coat, deleted the prefs files form window>documents, Reinstalled the latest version (4.8.10) Still no luck. I'll try installing on another machine and see what happens.
  22. Hey guys, really need help with this one as it's halting production on my art pipeline. So as you can see this smart material is very simple. It paints on fine, but when I export the layers it inherits the flat colour from the colour picker as part of the layer. I need the transparency from the green layer to stay intact. So in other words what I am after is a smart material that fills this pattern with green and no blue in the background just transparency. I've achieved this before with the same setup on a different smart material and now the old smart materials are inheriting the same problems. Is this a reinstall situation? Please help! Thanks, Guats
  23. Hi there amigo's, I am having an issue with my reflections not showing up when I am previewing smart materials, and even when I paint an object. I am getting the lighting info, but not the reflections. Please see the image attached. Any ideas? Is this a reinstall situation? Thanks again.
  24. guats

    [Solved] PBR reflections not showing

    Hey thanks Ballastic! I feel like a right Noob right about now. I should have thought of this. Lordy. I was working on my home comp, and thought it was an issue with the copy there. *hides in shame. Cheers
  25. guats

    [Solved] Multiple meshes in sculpt room

    Carlosan, you legend! Yes this worked, man it is a little mystical though, the option to 'import without voxelisation' only comes up when you tick the 'import to separate instances' No wonder I couldn't find it. Cheers buddy
×