Jump to content
3DCoat Forums

Hdharris

Member
  • Content count

    48
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hdharris

  1. I'm watching videos on exporting from 3d coat to other apps such as blender to facilitate the use of the applink and I am noticing i don't have the 'export to' option pictured. I don't know if it's a matter of installation gone awry or what. But this is what their window looks like(top) and this is what mine looks like (bottom)
  2. Hdharris

    3DCoat 4.9 BETA testing thread

    Okay I finally thought to screenshot a problem that has been happening for a few versions: when In the retopo room (So far I don't recall it happening in the Paint room), the layers of the retopo meshes and only the retopo meshes, will develop an error where the name and order of the layers will change, and they can't be selected or shown/hidden. The only way to 'fix' this is to go to the sculpt room and then back to the retopo room, at which point the layers will have their proper names and orders, and be interactive again. This is a temporary fix as it will happen repeatedly throughout a project. Below, you can see that the image with the two layers sharing the same name are displaying the error state.
  3. Hdharris

    3DCoat 4.9 BETA testing thread

    it's not for me because now I have to constantly reset things back or else my colors are wrong when I paint, and I have to constantly reset the roughness manually in order to paint according to the materials I use for handpainting, I'm pretty sure it used to JUST pick the color, is there any way to make it do just that? as it is it's pretty much unusable for handpainting like I used to do if this is intended behavior. Unless there was a change in how it's handling material switching, because when I pick a material with a different roughness than I had before it just stays at the original roughness and doesn't work, and then when I use the v shortcut to color pick it acts as if the stroke has multiplication on and darkens the colors. I don't know what's going on but it wasn't doing this recently, like say 4.9.05
  4. Hdharris

    3DCoat 4.9 BETA testing thread

    Am I crazy, or does the color picker now pick ALL channels instead of just color now? Did it always do that, because I don't recall fighting the software for painting?
  5. Hdharris

    3DCoat 4.9 BETA testing thread

    Is anyone aware of the bug in the retopo room where occasionally you will become unable to select/hide retopology object layers, and have to switch to the sculpt room and then back in order to 'reset' things? like the first indicator that something has gone wrong just visually is layers will either have their names duplicated, or move in the layer stack. Then, when you attempt to select a layer, or hide/show one, nothing will happen. When you then click on the sculpt room (presumably any other room outside of the retopo room) and then back, the problem will be solved temporarily.
  6. Hdharris

    3DCoat 4.9 BETA testing thread

    For further clarification: this is happening with '0_oldschool_paint' a stroke with a normal pbr material causes no issues, but using this one causes the brush to behave strangely and not express the color channel. (the depth channel behaves oddly, but the spec channel works fine) when going over the same area as when using oldschool, the pbr stroke will appear, and it will be surrounded by the color that didn't appear before, as if the two are blending together, shown inside the red rectangle below. it has persisted in all editions beyond 4.9.5 as far as I can tell
  7. Hdharris

    3DCoat 4.9 BETA testing thread

    yes this exactly, it's one of the default materials
  8. Hdharris

    3DCoat 4.9 BETA testing thread

    Hi, This problem persists still: When using Old School Paint, the color doesn't appear AT ALL, but when going over the same region with a different material the color will then appear around the edges of the stroke. I can't be the only one experiencing this, can I? I've deleted everything and started over with a new install and no change, btw
  9. Hdharris

    Retopology

    https://www.udemy.com/course/3dmotive-learn-to-unwrap-and-texture-a-stylized-character-for-games/
  10. Hdharris

    Retopology

    there's courses that feature that on udemy.com actually!
  11. Hdharris

    Upgrading?

    no that's the norm, it always does that afaik
  12. Hdharris

    3DCoat 4.9 BETA testing thread

    There's a problem with the latest releases: when using "0_oldschool_Paint" it doesn't use the color channel, the spec and depth channels appear to work, but the color no longer functions. when you use a different PBR material, you can see the color that SHOULD have been applied on the edges though. This happened in 4.9.11 as well, btw. IDK if it matters but my specs are: Ryzen 7 2700x 32g ram gtx 1070
  13. Hdharris

    3DCoat 4.9 BETA testing thread

    Maybe I missed something, but in these latest versions, in retopo room, the shift to mark an edgeloop as uv with the 'mark seam' tool doesn't work anymore, is that intended?
  14. Hdharris

    Photorealism in 3d coat render room

    blender works for this too tbh and theres an applink connected to 3d coat to boot
  15. Hdharris

    3DCoat 4.9 BETA testing thread

    This was driving me CRAZY so what I did was I went into the options in retopo menu and turned off virtual mode, so that it makes actual polygons in symmetry, that removes the problem entirely
  16. Hdharris

    Beginner - Terribly Confused On Workflow

    isn't this exactly what the 'old school' material is for??
  17. Hdharris

    [Solved] Missing 'export to' option in my file menu

    This is a whole new world, thank you again!
  18. Hdharris

    [Solved] Missing 'export to' option in my file menu

    It did! thank you very much!!!!
  19. Hdharris

    [Solved] Missing 'export to' option in my file menu

    I'm also curious why I don't have that 'export to' option in the file menu, was it removed at some point? They have the option to export to 3ds max, blender, etc.
  20. Hdharris

    [Solved] Missing 'export to' option in my file menu

    I am, yes, but in the videos for it even from 4.8.38, there's an 'export to' option that they use to send things from 3DC to Blender in the first place that I don't have. Currently, I have to send something from blender to 3DC before I can send anything back. I thought you would be able to open and paint a model in 3DC and then send it to blender directly, is that not how it's intended to work?
  21. Hdharris

    [Solved] Missing 'export to' option in my file menu

    After sending something to my 3DC from blender:
  22. Hdharris

    Blender Applink

    Okay one thing I AM definitely having trouble with is there no 'export to' option in 3DCoat, and exporting normally to the exchange folder doesn't do anything when you hit 'get back' in the applink there, so the only way things work right now is importing into blender manually, then sending it to 3d coat and THEN using 'open in original app.' I'm using version 4.8.40, was something removed?
  23. Hdharris

    Blender Applink

    sorry i figured it out, i needed to set it in the window to the right before i use it in the N bar
  24. Hdharris

    Blender Applink

    I apologize if this has been answered before, but I am having an issue. When i go to pick my 'exchange folder' it doesn't do anything when i hit 'apply folder' I'm not sure what I'm doing wrong
  25. Hi, my issue is that textures exported from 3D coat aren't showing up properly in blender and I can't figure out what the problem would be, I've tried it with the native node setup that comes with an export, as well as the principled shader and the results are the same, more or less. When uploaded to sketchfab these same textures load perfectly so I know it's not the textures themselves or something like that. Here's what I mean: what it looks like in blender Vs What it looks like in 3Dcoat: here's my node setup for anyone knowledgeable about this kinda thing:
×