Jump to content
3DCoat Forums

Search the Community

Showing results for tags 'Help'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General 3DCoat
    • Announcements
    • General 3DCoat
    • Releases, Bugs & Development Discussion
    • 3DCoat AppLinks testing
    • 3D Printing
    • CG & Hardware Discussion
    • Feature requests
  • Tutorials and Support
    • Tips and Tricks
    • Tutorials and new feature demos
    • SOS! Only for urgent help
  • Resources & Development
    • Content exchange
    • Coding scripts & plugins
  • Artwork & Contest
    • Finished Projects
    • Official Contest
    • Member Contests
  • Russian Forum
    • 3d Coat
    • Поддержка
    • WIP
    • Уроки
    • Предложения, вопросы
  • French Forum - Forum Francophone
    • Questions relatives au Forum Francophone
    • Discussions sur 3DCoat
    • Tutoriaux
    • WIP Travaux en cours
    • Galerie Travaux Terminés
    • Hors Sujets et Créations numériques 3D / 2D associées
  • German Forum - Man spricht Deutsch
    • Fragen und Antworten zu 3D Coat
    • Tutorials
    • Stellenanzeigen
  • Japanese forum - 日本のフォーラム
    • General discussion
    • Text translation

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Google+


YouTube


Vimeo


Facebook


Location


Interests

  1. So when I try to sculpt or do anything my client will pixelate in a weird pattern. It does not crash. I have the newest version of windows and of 3d coat. it was modeled in maya and moved into 3d coat as a fbx. Please send help asap <3 Specs: 16gb ram ryzen 7 3700x gtx 970
  2. Hi everyone, thanks for taking the time to look, I am trying to find out if 3DC uses only the dedicated graphic card memory (Mine is 8GB) or what because I am having trouble with the program just non responsive for hours to bake an occlusion on the highest quality and when i look in task manager it is only using 8GB of memory even though i have 32GB and 8GB graphics card. Its really frustrating to think my PC cant handle this and its not that complicated a scene. What am i doing wrong please this is really frustrating me. I want a really good occlusion and curvature.
  3. my first glass attempts in 3D-Coat: ClearGlass.3dcpack IMPORTANT: Make sure Layer 0 opacity - 25% or lower! then on layer one (or any other layer above 0) use the glass material. make sure the material is on 100% opacity but the layer opacity is on a low % (me = typically choose 15% or less) --- message me if you = need any help sorting it out :]
  4. So I have tried to use my tablet stylist to paint, but it just spins the model around. How do I use my Xp-pen tablet? I have tried changing the preferences for it, but nothing happens! HELP!
  5. Haven't been able to find a working solution yet after browsing through a ton of forum posts. I've tried it on 4.9.57 and 4.9.65 to no avail. I set up the downloads folder under Edit --> preferences --> Quixel folder and I've also tried exporting them into downloads folder and manually zipping them. None of them make it so that 3dc detects it and automatically imports them. Trying to manually install them through file install smart material only gives me a blank material. The files exported from quixel are 2k res and none of the settings are touched. They are all surfaces. Any ideas?
  6. Hello. Now I'm a relatively new user to 3d coat, and I've decided to try out the 30 day trial, see if I can pop-out some skins and practice with the program since right now I cannot afford the full package just yet. So I'm downloading the program, setting it up and making sure everything is running properly, when I run into the issue in the image included. Upon opening up a model, it glitches out and is facing straight up instead of sideways on the X axis, and I cannot figure out what I am doing wrong. Is anyone able to help? I'm running version 4.5.38(DX64) if that helps...
  7. This looks very easy to do, but I have done everything I can and still haven't found a solution to this. I want to make the retopology as precise as possible. Here's a spec sheet of the model followed by what I've tried to retopo it and why it didn't work Spec sheet: -hard surface -multiple same objects duplicated and then axialed -all these objects on merged onto the same layer -each object has been rotated on every axis -the objects are very small and far apart from one and another Things I've tried to retopo this thing: -instantmesh *reason it doesn't work: the topology given gives off tris even in a model like this and adding guides to every single piece is tedious and would take weeks. Plus, navigation is very difficult because of the size and how spread out the objects are -autotopo *reason it doesn't work: the retopo mesh has a ton of errors (bumps, deformed faces, and unnecessary curves) even when the poly count is set to 30 000. I cannot delete loops with either techniques because the final topology has that many unique errors and I would have to fix them one by one. -manual points/faces *reason it doesn't work: faces end up deformed and not placed correctly, precision is non existent, not possible to simply align the camera to a perfect position because each individual object has been rotated on every axis, fixing the faces is pretty much impossible, and radial symmetry doesn't work (I have to retopo one by one)
  8. There are lines appearing on certain parts of my mesh when I paint and fill areas, is there a way to fix this? Image link: https://i.imgur.com/IgOK9Ik.png Video: https://streamable.com/wk9not
  9. There is a total of 7 separate parts on this small scaled lay er with very tiny details. They are tilted and have extrusions. Autoretopo didn't work on them. Any way I should retopo this?
  10. Is there a fast way to select a Paint Object from the 3D view? I want to single out a spesific object to paint on it, but finding it in the Paint Objects pannel takes way too long. I know you can hit H and it will automatically select a voxel layer but that doesn't work with paint objects. Is there a way to convert paint objects to voxel layers Another possible workaround would be if I can somehow see the Paint Object's name when I hover over it in the 3D view. Even naming the layers won't help btw because there are way too many of them.
  11. I want to make the orange screens in the reference, but I can't figure out how to make the extrude brush paint at a straight line. Any way I can do that?
  12. Now that I figured out how to do the seven shapes on the table, I need to boolean out some of the parts off the edge of the upper level as seen on the reference. Any good way to do this?
  13. I'm trying to sculpt the highlighted mesh as seen in the pictures above. I used the blob tool with radial symmetry, but the result gives a mesh that is offsetted on the X axis which can't be fixed no matter what I try. Is there a better way to do it?
  14. It used to work fine in .49, but after updating to .53, it do esn't work anymore video0.mov
  15. video0 (2).mov I want to tool to snap to edges as well as vertices, but I don't know how.
  16. I’ve been asking everyone about this mystery and nobody has been able to explain how this works. I asked multiple people to try the same operation and all they got were 31 points on the bottom of the mesh placed in the same exact way no matter where on the mesh they clicked. As far as I know, the tutorial guy was the only one to have successfully done the operation and not even he has any idea what is going on. We checked everything that could go wrong and NOTHING worked! Please help. FullSizeRender.mov
  17. So I was able to get the radial symmetry working on the tool by turning of Virtual Mirror Mode, sort of. Now the tool makes multiple points, but they are always placed at the bottom of the mesh in a very specific way no matter which side of the mesh I click on. Is there a fix for this? https://cdn.discordapp.com/attachments/680168650791321774/728034794939613194/video0.mov
  18. According to a tutorial (https://youtu.be/cNAMye3-jSE?t=283), the points/faces tool is supposed to put multiple points when radial symmetry is turned on. However, it's not the case for me (https://cdn.discordapp.com/attachments/541652288276660254/726601367560519720/video0.mov). When I use the tool with the same symmetry settings, it completely ignores the symmetry. I tried everything, but nothing fixed it. Is there a fix? (File: http://www.mediafire.com/file/2qve76c78607mek/first_project.3b/file)
  19. I've been practicing making "skins" for a video game I play just for the sake of learning. I could make a few but then I ran into an issue with the program. Whenever I go to edit projections in my ext. editor (Photoshop) it messes up the lighting completely and ruins the picture I add. (For example the one I've attached to this message.) I didn't have this problem yesterday, it occurred today, just a few hours before. I reset all my settings back to default, yet it still didn't help in any way. I apologize if this was the wrong place to message for help about this, didn't find a place in your forums for that. The categories were irrelevant, and then there was one for "SOS only urgent matters", an since this isn't SOS urgent, I can't post there. If there's a solution to this problem, I would be really thankful. Have a nice week! Santeri K
  20. Hi, I want to sculpt a pillar four or more side the same patterns. When I open Ignore Back Faces, It's kind of weird. When I close Ignore Back Faces, I got the thick what I want, but only three sides of the pillar. How should I do it? Could you help? Thanks & Best Regards, K.
  21. Hi, I'm wondering if anyone knows how to move a painted character in Substance painter back into 3Dcoat. I'm new to all of this so quite confused at all how this works.
  22. Hi, me again. I build a cockpit, but when I assign materials, I find I need to split the model. I want to assign a white place with glass, other with metal. Then I don't know how could I do it in 3dcoat, could you help? Or maybe I should use masks in ZB? Thanks & Best Regards, K.
  23. I don't see a "non-urgent help" board, so I hope it's okay if I post this here. I can't find the Alpha Panel. By everything I've seen, it should be under Windows>Panels. Attaching screenshots. Thanks so much for the help, new user obviously.
×
×
  • Create New...