Jump to content
3D Coat Forums

Search the Community

Showing results for tags 'shiny'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General 3DCoat
    • Announcements
    • 3DCoat
    • 3DCoat Printing
    • New Releases and Betas
    • 3DCoat AppLinks testing
    • SOS! Only for official urgent help
    • General Discussion
    • InstantLight Real Time Render
  • Galleries & Challenges
    • Finished & Wip projects
    • Official Contest
    • Community Challenges
    • Archived: Gallery of Finished Works
  • Resources & Development
    • Tutorials and New Feature Demos
    • 3DCoat Exchange Library
    • SDK, Plugins and Programming
  • Russian Forum
    • 3d Coat
    • Поддержка
    • WIP
    • Уроки
    • Предложения, вопросы
  • Gallery & Competition
  • French Forum - Forum Francophone
    • Questions relatives au Forum Francophone
    • Discussions sur 3DCoat
    • Tutoriaux
    • WIP Travaux en cours
    • Galerie Travaux Terminés
    • Hors Sujets et Créations numériques 3D / 2D associées
  • German Forum - Man spricht Deutsch
    • Fragen und Antworten zu 3D Coat
    • Tutorials
    • Stellenanzeigen

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Google+


YouTube


Vimeo


Facebook


Location


Interests

Found 2 results

  1. Hi there! I am a new-ish user to 3dcoat and a new user to the forum. I have been using 3Dcoat primarily for it's awesome smart materials. Suddenly today, I open up the program and all of the smart materials look "flatter". It's not from pressing 2, either. I tried pushing all of those and nothing reset. I thought "glossiness" or "metalness" at the top may have been accidentally adjusted, but I pushed them all up to 100 and nothing changed. If this were just one material, I would assume that it's a messed up map or something but it is ALL smart materials that have this current issue. Basically all manner of glossiness or reflection seems to be gone. I assume I must have fat-fingered a hotkey or something but now I have no idea how to get it back to making this program usable to me. The weird part is that I can open up older files and THOSE files seem to still have the shiny-glossy look that you see in the thumbnail. But as soon as you try to start applying new materials to the meshes, it's the flat looking stuff again. I'm totally at a loss as to what has happened. Any help would be GREATLY appreciated.
  2. rendaridra

    How Do I Get Rid Of This Shininess

    I have recently started making my own shaders however, for some reason when making my own they always turn out be shiny or metallic in look even if they are matte shaders. Yet when I use similar shaders for other programmes like zbrush in 3d coat they come out looking as they should. I am at my wits end as to how I should make the shader look so that the programme processes it correctly and makes it matte etc. Any tips are most welcome. I enclose an image of a shader that comes out shiny and metallic for your reference when it should be matte
×