Jump to content
3DCoat Forums
David Tailliez

Preview Jpeg images work for you ?

Recommended Posts

Hi

I have an issue with 3D coat (all versions, Cuda 64bits on Windows 7), all the thumbnails attached to the 3b files are "empty", every picture show "the studio" but not the contents, anyone has the same issue or it's an issue relating to my computer ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

LOL, every since they were added, they have not worked at least on my versions of linux...

Linux 3.7.18C non-cuda 64 bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ho, thanks Digman, then it's not an issue related to computer, I have spent alot of time to check my computer (permissions, kaspersky, uac, ......) without found a solution, I understand why now lol !

Thank you for your response Digman ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A few other windows users have reported this issue as well at times....

Could be a bug or possible version of Windows itself / settings, etc, etc...

Something is not right, that is for sure...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I personally only want to get a preview through the .3b file itself. If that's not possible I prefer not getting a separate image.

Can one turn this feature off?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It work on Windows 7 (64 bits) but only with the DX version (64b), opengl version (64b) put the studio in the image but without the models (only the studio itself, the preview materials, etc...)

Strange...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was thinking the problem might be related to OGL. The linux version only uses OGL. I got enough information now to post a bug report soon.

@polyxo. I do not think there is anyway to turn it off that I know of...

Share this post


Link to post
Share on other sites

The interface is all 2D I believe and the model is 3D. For some reason the screen capture in OGL is not capturing the 3D model. I will post a mantis bug report tommorrow...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Andrew's probably using gdi32.dll for screengrabing the window at save time, it can't grab ogl as it's not at the same level as windows rendering api.

Btw, is there a real reason to use ogl version on windows ? There's more bugs and the performances are subpar compared to dx version (whatever your card is) contrary to what the installation choice menu says...

I honestly wouldn't be against removing ogl version for 4.x as this would be easier for bug reports and maintenance of the program, since we see a lot of complaint from ogl users... (on windows ofc)

Btw this is a bit freaky to think that the program may be leaning against a crumbling wall at few places, the win32 system is a gonner in about 3-5 years time (the next windows after windows blue's out). Any app using it right now will need a major rewrite when that happens.

Pixologic already started to move to the 64bits system to avoid this situation for instance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ogl version also tends to give dirty strokes... it may appear faster (and sometimes it really is) but the stroke quality in voxel room is definitely worse than directx.

On a personal note I can't work with ogl for a simple reason: shadow bug.

Activate shadow in the viewport, and on some shaders it gets the infamous cut out effect anf this is also true in render room. I can't properly evaluate my shapes without being able to visualize shadows/hillights.

It may look like nitpicking to some, problem is ogl version is full of little bugs like that, which are not present in directx...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ogl version also tends to give dirty strokes... it may appear faster (and sometimes it really is) but the stroke quality in voxel room is definitely worse than directx.

On a personal note I can't work with ogl for a simple reason: shadow bug.

Activate shadow in the viewport, and on some shaders it gets the infamous cut out effect anf this is also true in render room. I can't properly evaluate my shapes without being able to visualize shadows/hillights.

It may look like nitpicking to some, problem is ogl version is full of little bugs like that, which are not present in directx...

I'll try directx version again, just to see and compare (my last test was made on the 3.5 release) :)

Posted a bug report at Mantis #0000667.

Thanks Digman ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll try directx version again, just to see and compare (my last test was made on the 3.5 release) :)

That may explain a lot, latests beta enhanced dx performances a LOT :)

In fact if you use surface mode, you'll be very surprised to see how much better it has become since 3.5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've got simmilar problems with the ".jpg"s not showing properly (using Windows 7, x64, CUDA, Open GL) and I was wondering, how can I go about disabling this feature?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×