Jump to content
3DCoat Forums
Sign in to follow this  
FreezeFrame

[SOLVED] Baking and Normals

Recommended Posts

I'm merging a retopo in the paint room. Normal map per-pixel.

I want to bake the details from the mesh onto the normal map.

So when I merge, no details on the normal map and the ambient is all black. 

Know a little about baking but not much.......The details of the high poly mesh are suppose to get baked to the normal map,  

so it  adds fine details for the low poly and saves on poly count.......right?

Not baking it the right way. IDK what I'm missing here......

Edited by FreezeFrame

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uncheck -> Use names correspondence for baking

Or

Use the same names for voxel layers and retopo layers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This has started happening to me now too. I've tried baking with it checked and unchecked and no matter what all I get is a jet black mesh in the paint room. These are my settingspost-38257-0-51515100-1403179779_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

It also seems to take only 2 seconds to do the back instead of a minute or so like usual. This just suddenly started happening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

D'OH! Figured it out. I was setting the inner diameter of the bake to negative essentially making it the same as the outer bake diameter. Sleep deprivation is a cruel mistress.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×