Jump to content
3DCoat Forums

Recommended Posts

Another thing i noticed is this

 

On a floating menu for example Symmetry (by pressing S) if you change its dimensions by dragging its corners or sides then it wont auto disappear!!!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do not use Pie menus too much, because I see one problem with them. Lets say you  are used to pie menu, and you know that on right side you have option X, and on top option Y. Now what happens when you add new element to pie menu?  X and Y entries are changing position, so you have to learn again, where they are located in relation to center. So you will waste time searching for them and remembering new position.  With normal menu,  new entry would just move old operators +/-1 up or down so it is not as bad, imo

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Andrew, can you make all colour pickers to pick up colours from outside of 3D-Coat window?

Hell, I can't even pick colours from 3D-Coat itself.

attachicon.gifcolor_picker.jpg

For example: on the picture above, I'd like to pick up one of the already defined blue colours, without having to memorize their HSV or RGB values and re-entering them.

Maya 2012 had the same problem, but you could hold the dropper icon and hover the cursor over area of interest that was outside of Maya window to pick up the colour. I can't do this workaround here.

+1 for this

Share this post


Link to post
Share on other sites

I prefer it just the way it works right now as well. No problem with pies as am i used to it from Maya but i agree that it will get a time waste fast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

no pie menu please or made fully customizable -and optional-

Share this post


Link to post
Share on other sites

carlosan,    """""""""""Floating windows when changing rooms"""""""""""""

 

I am getting this... It is just the "texture editor" floating undocked window for me.... Changing rooms has it appear undocked. Close it, change rooms, go back and floating again... It appears in rooms where the texture editor is not loaded either....

Share this post


Link to post
Share on other sites

carlosan,    """""""""""Floating windows when changing rooms"""""""""""""

 

I am getting this... It is just the "texture editor" floating undocked window for me.... Changing rooms has it appear undocked. Close it, change rooms, go back and floating again... It appears in rooms where the texture editor is not loaded either....

Same here (4.5.12A), but different windows. I have Shaders and VoxTree docked to the left side of sculpt room's viewport and its those windows that constantly keep re-appearing in other rooms.

Edited by ajz3d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems I just fixed the floating windows issue by using edit-preferences-restore windows..... Although I'm not very customized, so it didn't bother me....

 

Also found a file in the "user\documents\3D-coat45 directory named executable.txt... Has the path to the cuda version I had to stop using.. Don't know how this is used and if it should remain or be changed to "S" version currently using...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Time waste? What?

Pie menus are wicked fast. So if you have your cut out brush on the top and you added a new command to your menu...just reorganize it. It's not a problem at all joe. It's customizable to your workflow. I don't see any issue at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What's with all these floating panels in rooms where they don't belong? Extra Paint Object, Texture Editor and Surface Mesh panels floating in the Sculpt Room and Retopo Room. If I open a new scene, I get the privilege of having to close these all over again. This is ain't good.


And for whatever reason, 3D Coat crashes EVERY time I try to save a screen grab

Share this post


Link to post
Share on other sites

4.5.12A

 

Ok, uploaded 4.5.12A to resolved mentioned issues.

Thanks for instant check!

 

floating menus was solved on 4.5.12A

if not please try deleting Options.xml

Share this post


Link to post
Share on other sites

drag and drop still not working

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

there is an export bug for lwo.

I have an object with length of 160mm, if I export it to .lwo it is 160m.

 

Could you please fix it or is this somewhere adjustable in the configs?

 

Thanks

Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites

This option helps ?

attachicon.gifDefine.jpg

Hi,

no this won't really help, becaus with the measure tool in 3d coat, I have a 160mm length object.

aynway, an absolut size button would also help to rescale an object directly.

 

Greest Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

there is an export bug for lwo.

I have an object with length of 160mm, if I export it to .lwo it is 160m.

 

Could you please fix it or is this somewhere adjustable in the configs?

 

Thanks

Tom

This is not a bug. Every tool is handling measurements different. This kind of issues happen with other tools too. When I export a 100cm FBX-object from blender to Maya then it is 10cm in Maya... This is something really ugly and was never really solved by any company. The question is to find a file format that is used the same by all tools finally. But this will never happen, I think...

 

What kind of file format are you using for the export?

Important: The most sizes are described by "units" not metres, centimetres, inches or whatever. Some formats support real units, but it is a question of the tool to support it too.

While the import a tool see only the value "160" in your case. Not more and not less.

 

The best is to use formats like STL or FBX and make tests before exporting. OBJ does not work good as a measure format in most cases.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there an way to reproduce problem with undcking?

4.5.12A: Use windows 8.1. The same happen here, when I install the update. As soon as I change the scene scale for example, then the windows undock too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

there is an export bug for lwo.

I have an object with length of 160mm, if I export it to .lwo it is 160m.

 

Could you please fix it or is this somewhere adjustable in the configs?

 

Thanks

Tom

In 3D-Coat:

Change the scene scale n[your_value] x 1000

Change the scene units to metres to see your values right in 3D-Coat. It is important for all tools to set this!

 

The object export will work, when you use OBJ and STL.

 

If you want the same with FBX then change your scene scale value to n x 10, and the measurement units to centimetres.

 

EDIT: You can have this easier when you just change the Voxels per unit value to 1000 (For using FBX set it to 10). Then you don't need to change the Units and the model should be exported right in OBJ and STL or FBX.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4.5.12A: Use windows 8.1. The same happen here, when I install the update. As soon as I change the scene scale for example, then the windows undock too.

Still can't reproduce. Does it happen every time? Please write detailed steps to understand what I am missing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4.5.12A: Use windows 8.1. The same happen here, when I install the update. As soon as I change the scene scale for example, then the windows undock too.

Don't know if this is related or not, but I closed the app > deleted both the Options.XML and Options.Windows,XML files and that seemed to stop the annoying floating pop-up panels issue. Maybe it can help in your situation?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't know if this is related or not, but I closed the app > deleted both the Options.XML and Options.Windows,XML files and that seemed to stop the annoying floating pop-up panels issue. Maybe it can help in your situation?

Thanks, deleting Options_Windows.xml helped.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, deleting Options_Windows.xml helped.

Glad it worked. By the way, for those who want keystroke assignments to be mapped differently in each room....you can do that now by hovering over the tool > hitting the END key and making that new assignment in the room you want. So, for example, I may assign the M key to the Freeze tool in the Sculpt Room, and in the Retopo room, assign the M to Move Vertices. It doesn't mess up the assignment in the other room.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't know if this is related or not, but I closed the app > deleted both the Options.XML and Options.Windows,XML files and that seemed to stop the annoying floating pop-up panels issue. Maybe it can help in your situation?

I will give it a try. Thank you Don.

Never needed to delete this files in the past.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×