Jump to content
3D Coat Forums
Andrew Shpagin

V4.5 BETA (experimental)

Recommended Posts

Can't fill or paint with "More on top" and curvature info anymore. Can someone confirm this?

 

It seems to be since v.21 up to now.

 

More on concave / convex works.

post-955-0-57672000-1447687977_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

In .21 it was working i think , but i may have used it with sm only...

Share this post


Link to post
Share on other sites

4.5.23 [beta]

- fixed problem of non-boolean fail over non intersecting objects.

- Non-boolean merge all/merge subtree

- Corrected drag&drop to pbr editor

- fixed problem of color picker/swatches dialog

- fixed picking in ppp mode

The download for Windows beta 4.5.23 64 bit still reads as 4.5.22. Is 4.5.22 really now 4.5.23 and the number was forgot to be changed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try downloading the beta from Google Drive please

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paint Room: Stencil tiling in 'From camera' projection mode isn't working. You can paint within the single stencil tile.  >-(

 

Win7 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try downloading the beta from Google Drive please

Doing it now and I am sure Andrew will fix the regular links soon once he reads my post or you inform him of the problem...  :)

Till then it is Google Drive for downloading Beta version 4.5.23...

Edited by digman

Share this post


Link to post
Share on other sites

4.5.23 [beta]

- Corrected drag&drop to pbr editor

Map drag and drop to the Material Editor still doesn't work here (Win7 64). Behavior seems unchanged since 4.5.22.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Painting with 'Single Polygon' selected in the Stroke mode panel seems broken in this latest build - Windows [4.5.23]

 

Instead of painting fully the whole polygon it seems to make you to paint within the highlighted poly with a feathered alpha.  Is this by design?  Also it seems very familiar, legacy bug from the distant past.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Map drag and drop to the Material Editor still doesn't work here (Win7 64). Behavior seems unchanged since 4.5.22.

It should work when you drag from explorer. It does not work if you open an app with admin mode and drag it from there. This issue seem to appear up from win8.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usinf the Eraser in the Paint Room is really erratic. Sometimes it works and sometimes it doesn't, using any of the different tools. I can't put my finger on why it suddenly refuses to erase.

 

Win7 64bit.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

It should work when you drag from explorer. It does not work if you open an app with admin mode and drag it from there. This issue seem to appear up from win8.

 

Definitely doen't work when dragging from the Explorer either. Windows 10 64Bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definitely doen't work when dragging from the Explorer either. Windows 10 64Bit.

Confirmed. In maximized mode, the same problem exists in Windows 7 non cuda 64 bit  4.5.23 as in 4.5.22

 

Un-mazimized 3DC and you can drag a file from your desktop to the editor but not from windows explorer in this case as well. In both cases using Windows Explorer does not work as we need it to... Windows Explorer, I think would be the main application most of us use to drag and drop.

Edited by digman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usinf the Eraser in the Paint Room is really erratic. Sometimes it works and sometimes it doesn't, using any of the different tools. I can't put my finger on why it suddenly refuses to erase.

 

Win7 64bit.

I got this too. Restarting 3d coat helps

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirmed. In maximized mode, the same problem exists in Windows 7 non cuda 64 bit  4.5.23 as in 4.5.22

 

Un-mazimized 3DC and you can drag a file from your desktop to the editor but not from windows explorer in this case as well. In both cases using Windows Explorer does not work as we need it to... Windows Explorer, I think would be the main application most of us use to drag and drop.

 

Okay I'm glad to see it's not just me!

 

I can't explain the joy I felt when I got the Mantis notice in email that the drag & drop was implemented for the texture editor!  Then I tried .22 and it didn't work (from Adobe Bridge, or explorer), when I was about to write, I saw .23 was released with a fix.

 

Here I am today dropping from just Windows Explorer (Windows 8.1 Enterprise here at work, I have Win 10 Pro at home - x64 for both cases).

 

I never run 3DC maximized since I like to see the icons on the left of my desktop.

 

My main use case would be dropping from Adobe Bridge (ACDSee, or say Lightroom), but I was just testing with Explorer today, still no joy.

 

It lets me "drop" everywhere (the icon changes when over the editor) but upon dropping nothing happens.

 

It will be great when this works properly though!

 

-Will

Edited by WillBellJr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Map drag and drop to the Material Editor still doesn't work here (Win7 64). Behavior seems unchanged since 4.5.22.

On all my tests it works as expected - in windowed or fullscreen. So, questions:

- how do you use drag&drop? I opened folder with images, dragged image, ALT TAB, dropped onto slot in Smart Mtl Editor. It appears there.

- what extension used? jpg png tga bmp tif tiff allowed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On all my tests it works as expected - in windowed or fullscreen. So, questions:

- how do you use drag&drop? I opened folder with images, dragged image, ALT TAB, dropped onto slot in Smart Mtl Editor. It appears there.

- what extension used? jpg png tga bmp tif tiff allowed.

 

My testing it seems to be a focus issue...
 
Not working:
Explorer open (window over top 3D Coats), drag image directly to 3D coat..Nothing happens
 
Working:
Explorer open (window over top 3D Coats), drag image to 3D coat in taskbar so it gets focus, then drop into 3D coat..works
 
Also working using your method of Alt-Tab first so 3D Coat has focus works.
 
Seems the "drop" doesn't register unless 3D coat has focus.
Edited by bocs
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

My testing it seems to be a focus issue...

 

Not working:

Explorer open (window over top 3D Coats), drag image directly to 3D coat..Nothing happens

 

Working:

Explorer open (window over top 3D Coats), drag image to 3D coat in taskbar so it gets focus, then drop into 3D coat..works

 

Also working using your method of Alt-Tab first so 3D Coat has focus works.

 

Seems the "drop" doesn't register unless 3D coat has focus.

Thanks, that was reason, found & fixed.
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, that was reason, found & fixed.

A lot artists work with two monitors. Me too. Never needed to use Alt tab for a test. Sounds good you found the solution.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup, multiscreen setup here too.

Images get dragged from Adobe Bridge maximized on one sceen into 3DC on another screen.

Good that the reason was found.

Edited by polyxo

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

My testing it seems to be a focus issue...
 
Not working:
Explorer open (window over top 3D Coats), drag image directly to 3D coat..Nothing happens
 
Working:
Explorer open (window over top 3D Coats), drag image to 3D coat in taskbar so it gets focus, then drop into 3D coat..works
 
Also working using your method of Alt-Tab first so 3D Coat has focus works.
 
Seems the "drop" doesn't register unless 3D coat has focus.
 
 
Okay I'll try the Alt-Tab after posting here.  I've NEVER had to "Alt-Tab" an application that was the target of a "drop" - that's not a standard practice for the Windows operating system.
 
 
I'm glad however to see the issue has been revealed - great catch!
 
 
-Will
 
Okay Check!   Drag image (from Explorer for this test), while still dragging, press [ALT-TAB], drop onto 3DC material editor - color slot, the image starts showing in the preview window over the model.
 
Just eliminate the need to press Alt-Tab before dropping and this will all be a wonderful thing!
Edited by WillBellJr

Share this post


Link to post
Share on other sites

×