Jump to content
3D Coat Forums
best_science

Mirrored UV glitches

Recommended Posts

I'm a new user to 3D Coat and I've been wrestling with an issue for about 3 days regarding painting with mirrored UV's on a model. When using a brush along the mirrored UV border I get these weird splotchy glitches that look pretty ugly.

 

CLWO7ANUYAAjIC3.png

 

My version of 3D-Coat is version 4.5.03(GL64), and is for a Mac. It should also be mentioned it is a trial version. I've done some research into this issue and apparrenntly this used to affect older versions of 3D coat but was patched. http://3d-coat.com/mantis/view.php?id=1608

 

Having tried this solution I wasn't able to solve my issue. Turning symmetry on or off doesn't stop the glitches. Has anyone else run into this problem before or is there simply no way to paint with mirrored UV's in 3D coat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for getting back to me!

 

Initially I tried this fix and I wasn't able to get it too work but after messing a bit around (and feeling kinda stupid after realizing this) I found I was mirroring accross the wrong axis (I was using the x-axis when I should've used the z-axis). Because my UV's weren't mirrored accross the x-axis it obviously couldn't paint properly; hence glitches.

 

Obvious answer was obvious.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×