Jump to content
3DCoat Forums
Sign in to follow this  
biscuitguy

couldn't bake normal map and color on retopo room

Recommended Posts

Hi there,

 

I couldn't find topic what about same problem, so let me ask about this. I sculpted business man model. and tried bake to low poly mesh on retopo room.

but result has grey spots like this.

 

post-40159-0-77150800-1462894642_thumb.j

 

I thought these grey spots means not enough segment or vertex on these place. so I subdivide some meshes or move vertex to on grey spots, but couldn't remove them.

why these grey spot happen? :(

 

** SORRY ABOUT MY MESSY ENGLISH **

 

bisc,

 

sculpted mesh:

post-40159-0-91453300-1462894635_thumb.j

 

lowpoly mesh:

post-40159-0-10183000-1462894641_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks like maybe that's your sculpt mesh poking through the low poly mesh in the paint room? Or are you certain that those artefacts are appearing on the texture itself?

 

If they are not appearing on the texture, then I think you just need to hide your vox layers. You can do this either by going to the sculpt room and hiding them there, or in the "VoxTree" window from the paint room itself. (If you don't have the window, you'll find it in Windows > Popups > VoxTree

Share this post


Link to post
Share on other sites

Or use the View menu in the Paint room. Near the bottom, un-tick "Show Voxels in Paintroom"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hope this help

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm sure the above video probably covers this, but when you bake your retopo you have both an inner and an outer cage. Be sure to check both of these. The inner cage shouldn't be seen at any point really, as it needs to be inside, if it pokes through, then you'll get artefacts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ohhh... thank you so much!!!!

these greys removed from my suit!

 

Be sure to check both of these.

 

 

before I thought inner value is not affect to result. but both value should adjust.

"Scan Depth Inside the Object" I changed 0.5 to 4.5.

 

 

arigato!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×