Jump to content
3DCoat Forums
SebastianLeon

[Solved] Tool change lag delay

Recommended Posts

Hi guys,

I've been using 3d-coat for a while now and I've come to learn alot about how it works and figured out most of the issues I've encountered. Now the only issue I've got left is that whenever I change tools from Grow to Cut or Transform or any other tool, I get a 4 or 5 second delay and it's really disruptive to my workflow. I was wondering if anyone knew how to fix it? I'm using space bar (quick change menu) to swap tools.

The only solution I've come up with so far is deleting my documents folder (the 3D-Coat folder) and re-entering my serial key. 

Please help!  (I've also tried about 50 different client versions.. so that's really not the issue here)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

You perform a test using the last version 4.5.40 and have a tool change lag when open a new fresh project ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's a notorious bug. First back up, and then remove %USERPROFILE%\Documents\3D-CoatV45\ToolsPresets directory and see if it helps. Restore the directory if it doesn't.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/4/2016 at 2:02 AM, ajz3d said:

It's a notorious bug. First back up, and then remove %USERPROFILE%\Documents\3D-CoatV45\ToolsPresets directory and see if it helps. Restore the directory if it doesn't.

I did do that and it worked for about a week. But now the lag is back and I tried to repeat what you suggested and it's not working :(. I wonder what could be causing this issue for my 3DCoat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Andrew Shpagin said:

This is fixed in 4.7.25 -

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×