Jump to content
3DCoat Forums

3DCoat 4.7 (BETA testing thread)


Recommended Posts

  • Advanced Member
On 8/27/2017 at 3:45 AM, Carlosan said:

Do you have a proposal to improve it ?

Beyond what was mentioned below?


I could refine the mockups/concept if I felt it actually had some impact. I wont lie, most of the time it feels fruitless. The UI could be streamlined though, a lot can be combined and built to work a cleaner interactive panel.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Member
On 8/29/2017 at 7:17 AM, AbnRanger said:

That happens when you are zoomed way out. The Gizmo is proportional to the scale of the primitive, as it should be. However, I noticed that even zoomed in, when in orthographic view, some transform widgets are obscured by others. For example, the global scale widget in the center is obscured by the axis scale widget. Andrew really needs to revisit these from an orthographic view, as most modeling will be done from that view.

I know what he will say..."you can make the same transforms from the Tool Options panel." But the problem with that, is, we don't need a work-around. We need the tools that are there, to work properly...not find a detour around the ones that don't.

Sometimes I missed a second undocked view to be able to edit there, while having the second view as a reference. Or a quad view. This might be cool for drafting hardsurface.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Contributor

Bug on latest 4.7.37P.

Many thanks to Rui Costa that pointed out to me.

When creating a smart material pack with more than 100 (118 to be precise) it creates the pack BUT it doesn't install it back.

I had to brake it to 2 folders , each one with half of materials to be able to re install the exported packs back into 3D Coat.

 

As a side effect , when 3D Coat AUTO creates the preview spheres (copy paste the half materials t a new folder from windows , so i can brake the collection to 2 parts)  it creates them as SQUARES and not with the standard preview sphere.

Once clicked it works fine but icon shows as SQUARE for some reason. 

Minor issue just reporting this as well.

Edited by Michaelgdrs
Link to comment
Share on other sites

  • Advanced Member
On 9/2/2017 at 4:35 AM, Carlosan said:

Dp you mean mimic SPainter ? -as example-

Not so much SPainter, but a general combining of input fields into one or two context driven panel. The management side of things needs to be updated, especially as more gets added over time (brushes, alphas, matcaps, shaders, categories for each..ect). SP makes it easier for sure, but they also have the problem of displaying too much any one given time. In that sense I would look at Zbrush (and to a minor extent ddo/photosho) with its input areas, which then pop up the resource window for alphas, matcaps..ect

Apparently the new version of Mari is getting a UI upgrade that focuses on pop out panels as well (thank god).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Advanced Member

There is a problem with retopology. Also unwrapped UV, saved, made a correction in voxel room, then back, survived again, and got such a bug. In retopo and textured the room all messed up. How to fix? Too much time it will take to do it all over again.

1.thumb.jpg.50bde15825b81697b1838f4f0bccbadd.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

  • Advanced Member

No, it's not. Earlier there was such problem in 3dsmax, all polygons stretched across the stage, same thing here

2.thumb.jpg.3054db35afe8c421196b64c08d9cf6bd.jpg

By the way, this problem always occurs in retopo room if you save the scene, then take a step back

Once again, I apologize if I write not there. In Mantis is not yet understood

Edited by Cleitus
Link to comment
Share on other sites

  • Member

Can anyone else confirm if this is indeed a bug, or perhaps i'm just doing it wrong.

If i assign a different hotkey to the custom navigation section to replace "MMB" move in screen space.  (to pan the viewport).  The viewport simply slowly scrolls camera left with the custom key input.  it only seems to function correctly with the middle mouse button

 

Link to comment
Share on other sites

  • Daniel changed the title to 3DCoat 4.7 (BETA testing thread)
  • Carlosan locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...