Jump to content
3D Coat Forums
Alessandro Paviolo

Paint room - layers problem

Recommended Posts

Hi,

I'm kinda new to this program and after watching a few courses i got stuck here: the problem I have is that after i sculpt and then bake the objects, I dunno why in the paint room i cannot see anything in the layers, even if they are shown in paint objects. Maybe I understood wrong, but how can I get different materials if they are not separed in different layers?

 

Thank you for the answer and the patience :)

bohh.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paint Room

View

Show voxels in paint room

is OFF ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Carlosan said:

Paint Room

View

Show voxels in paint room

is OFF ?

 

It is  ON, what i mean is all the layers in this image are missing cxc.jpg even if I've done after sculping, the baking process, including the ambient occlusion and normal map.

 

 

ccd.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

After bake the model, you dont need to see the sculpt in paint room, put it off.

This option is used to surface paint sculpt models.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

When , How  (which bake option : per pixel  w / disp / normal map/ PTEX ,  ??? , UV Unrap it ?    your workflow:         and  does your object disappear  when you turn show voxels to OFF  (in paint room) ?  just trying to get more info   when are you adding texture/paint onto your object ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I'll try to explain it better with more images:

 

1. I did this simple model in the Sculpt room I divided each part on a different VoxTree 

1.jpg

 

 

2. Than I Decimate all the parts in a smaller polycount and then imported each piece for the baking; I baked with "Bake w/ normal map (per-Pixel) with also corrisponding name for baking.

2.jpg

 

3. Now if i turn off the Voxel ecc. I have the object like this, that means it is baked i think.

The difference between my result and the one I attached in the previous post is that I only have "layer 0" and "layer 1" instead of having the ambinet occlusion, the normal map and also each of my piece. 

This is what I'm not understanding.

3.jpg

 

Maybe this thing is kinda silly, but since I'm new I'm finding a difficult here.

 

  •  
  •  

Share this post


Link to post
Share on other sites

you need to add seams and unwrap first.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×