Jump to content
3DCoat Forums
chippwalters

Export to Toolbag issue

Recommended Posts

I'm having a problem exporting this mesh to toolbag.

Here's what it looks like in 3D Coat (and the wireframe).

Smoothing01.jpg

Smoothing02.jpg

 

And here's what it looks like as imported with the Marmoset Export options (metalness):

Smoothing03.jpg

Obviously the smoothing is screwed up somehow. Do I need to export some sort of OTHER map-- a displacement map? What's the best way to do this? Thanks!

Here's a link to the 3b file:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3788438/3D/SmoothingExportIssue.3b

 

 

Edited by chippwalters
added file link

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi !

There is a new version 4.7.20

Are you using Constructor preset to export ?

 

Constructor.jpg

marmos.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks a whole lot! Very helpful. I was able to successfully complete this workflow with your advice and some other advice over on the Polycount Marmoset forum.

Thanks so much! I was able to finally get this to work with some extra help from the 3D Coat forum and your input here.

For those interested, here's the workflow:

1. Export from 3D Coat with the following settings. Note the EXPORT CONSTRUCTOR and Marmoset Blinn (or GGX) Export Preset

3DCoat2Toolbag.jpg

3DCoat2Toolbag2.jpg

Then in Toolbag:
Note Tangent Space for object = 3D Studio Max (on the left) and on the right Normal Map with Scale and Bias ON and Object Space OFF. Hook up Normal Map, Gloss Map, Albedo Map and Metalness (not Specular) map. Set Reflection to GGX or Blinn based on which you used when exporting from 3D Coat. You may need to right-click and view image in new tab to see the settings below.

MarmosetSettings.jpg


 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for posting the solution.

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strange issue when exporting from Coat and loading the maps into Marmoset Toolbag 3.

Basically the same workflow as Chipp's above, but all maps messed up somehow...

Any ideas ?

3DCoat_Marmoset_01.jpg

3DCoat_Marmoset_02.jpg

3DCoat_Marmoset_03.jpg

3DCoat_Marmoset_04.jpg

3DCoat_Marmoset_05.jpg

3DCoat_Marmoset_06.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi !

There is a new version 4.7.24 with some bugs fixed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×