Jump to content
3DCoat Forums
firexstudio

Texture export & 3dcoat Texture Editor - Different Look

Recommended Posts

Hi, this is what I get when texture is exported:

 

gimp-2.8_2017-09-28_11-40-31.thumb.png.39596a86789e272041d62986995bed4b.png

 

And this is how it looks inside 3D-coat texture editor:

 

3D-CoatGL64C_2017-09-28_11-43-49.thumb.png.f9a4b3b675b07cb9a5dc3026d936c9fe.png

 

How do I get the same brightness / contrast as inside 3dcoat texture editor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What export preset are you using? Each export preset gives different values / results.

You should use the pbr default export ---> Pbr Metalness 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Michaelgdrs said:

What export preset are you using? Each export preset gives different values / results.

You should use the pbr default export ---> Pbr Metalness 

I am using Unity export. This happenes even when Im trying to edit all layers in external editor

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Michaelgdrs said:

What export preset are you using? Each export preset gives different values / results.

You should use the pbr default export ---> Pbr Metalness 

I just did it, its still the same. And also it fills spaces with 50% visible gray color for some reason so I cant add other parts of the object 

 gimp-2.8_2017-09-28_11-53-56.thumb.png.1d5b30f5d41d227f19852f9adb226a8e.png

 

Edit: I got rid of alpha channel, here is what it looks like now... Anyway to remove the gray?

 

gimp-2.8_2017-09-28_11-58-00.thumb.png.f00bcc7543bcff342036ca2c80315ab2.png

Edited by firexstudio

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can add as many parts as your uv space allows , there is not a problem with the additional background base color (grey)

If you are using the unity plug in , then , those are the correct values (exported) in order to use with Unity.

Plus , for unity export it contains other values as well if you check the export preset.

 

Glossiness or Roughness in metallic (reason you are getting different result)

Albedo alpha etc

 

 

unity_ex.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Michaelgdrs said:

You can add as many parts as your uv space allows , there is not a problem with the additional background base color (grey)

If you are using the unity plug in , then , those are the correct values (exported) in order to use with Unity.

Plus , for unity export it contains other values as well if you check the export preset.

 

Glossiness or Roughness in metallic (reason you are getting different result)

Albedo alpha etc

 

 

 

Thing is I cant add any parts cuz if I do, thats what happens:

 

gimp-2.8_2017-09-28_12-10-53.thumb.png.04716fb3a9fcbc57c1e88f5b21eb773b.pnggimp-2.8_2017-09-28_12-11-08.thumb.png.30220a38e29f4263a81109b4e34684ef.png

 

Due to the fact that it has 50% opaque grey layer for some reason. Also is there any way I can get exact same look as in texture editor? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmmm , unfortunately cant replicate right now , but yeah this shouldn't be happening.

I will try to replicate today at some point if nobody else answer on this and come up with a solution for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Michaelgdrs said:

Hmmmm , unfortunately cant replicate right now , but yeah this shouldn't be happening.

I will try to replicate today at some point if nobody else answer on this and come up with a solution for you.

Alright, thank you a lot!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tried , no problem here , cant replicate even if i import a second model and retopo / bake it , using latest beta 4.8.03.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/28/2017 at 2:18 PM, Carlosan said:

Hi

Are you using latest version ?

 

19 hours ago, Michaelgdrs said:

Just tried , no problem here , cant replicate even if i import a second model and retopo / bake it , using latest beta 4.8.03.

Using 4.8 . Not baking the texture since im noob and have no idea what that does but exporting it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I mean to bake the sculpt details to the low poly . Maybe you just imported in the paint room for per pixel painting?

Edited by Michaelgdrs

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Michaelgdrs said:

I mean to bake the sculpt details to the low poly . Maybe you just imported in the paint room for per pixel painting?

Im doing Paint UV map Mesh. I feel so stupid. Spent like 170+ hours in it on Steam, and I still have no idea what I am doing. I was only making skins for video game items in 3d-coat and now when I need something else I cannot do things lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try hidden any Curvature map or Ambient occlusion layer before export textures.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you share the mode ? its difficult to test without it

Please try same procedure using any default 3dmodel -Shift + M-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×