Jump to content
3D Coat Forums
Andrew Shpagin

3DCoat 4.8 BETA testing thread

Recommended Posts

2 minutes ago, Michaelgdrs said:

Oh , wasn't referring  to anyone's comments here Marco , noticed some of the reported bugs as well , but to be honest i am so happy for the improvements that didn't care much .

Just giving up some points to 3D Coat Development for the good work.

BUT i also agree that bugs DO NEED to be REPORTED of course.

Yes Michael.

@You : "...Just giving up some points to 3D Coat Development for the good work...."

I totally agree! 3D Coat has a great developer (and also his teammates) !

Bye.

Marco (mkdm)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Michaelgdrs said:

If we let aside the small bugs (normal for a major release)  i noticed A HUGE PERFORMANCE BOOST on painting and smart material preview / read tweak.

Really and truly satisfied from this update.

Many thanks for all the hard work Andrew and team.

 

I've not got a chance to paint something yet in 4.8. Gunna have to open one of my memory intensive projects I did in 4.7 and see the performance differences. Looking forward to that for sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What is 3DCPrinting?  I tried downloading it but it doesn't work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tried to download an install 4.8 on Win 7

3d-Coat-V4_8-03-64.exe

and when I run the exe it gives an error: "Installer integrity check"? Any trick needed? I tried downloading a few times in case it was a corrupt download to no avail.  I'm getting the size as 326,240 KB - is that right?

 

(also forums are acting a little weird where clicks don't work - I've always used firefox and this is new - is there a problem currently?)

Edited by popwfx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sure it's not. You've tried to install it with an unfinished download. Try with another web browser, the file should weight ~ 715Mo ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks a LOT for testing and help!!!!!!

 

4.8.03

- Cubemapping for smart materials on textures in correspondence with normalmap, not just with geometry like before. It leads to more accurate mapping if normalmaps used.

- Correct import of envronment maps restored.

- Distortion of alpha removed when applied to very distorted area.

- Sharper mapping of materials in UV mode.

- UI in bigger size cleaned up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, popwfx said:

Just tried to download an install 4.8 on Win 7

3d-Coat-V4_8-03-64.exe

and when I run the exe it gives an error: "Installer integrity check"? Any trick needed? I tried downloading a few times in case it was a corrupt download to no avail.  I'm getting the size as 326,240 KB - is that right?

 

(also forums are acting a little weird where clicks don't work - I've always used firefox and this is new - is there a problem currently?)

The forum is buggy, I agree

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi !

Forum maintenance release that fixes issues coming soon. We are working on it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello, Andrew and all of developer. thank you your hard work for update!

excuse me, I have an issue.  I had already reported it in MANTIS.  this reply is supplementary information

you said "fixed  Japanese font error".  but, many of my friends in japan say " not correct yet ! "

could you check the attached file ?  the red lines are the incorrect points.

thank you for reading!

3dcoatincorrectfont.thumb.png.2a596c39158a697d5f8d4e7daf2b7658.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Andrew Shpagin said:

jene, please check 4.8.03

advice thank you!

I downloaded V4.8.03.  that improved a little. but, not all.  

maybe, the character code could be off to the side  radically.   (In my personal opinion, can the character code turn back to v4.7.26...?)

 

...You can also abandon Japanese language. but, I appreciate that you do not abandon us.

incorrectcharacter4803.thumb.png.fee7e756de3d83a66e79a23fe4f134d0.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

in 4.8.01 on Mac, renderman is not working. Render preview does nothing, and Final Render is a black image. Open render result crash 3DC.

 

Is it a bug, or just RM for 3DC is still a WIP ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

thx for the awesome work !

Additional kudos to Sergyi for the Linux builds. So happy we have those!
BTW - there's a small adjustment that can be done to the "make .desktop shortcut" tutorial. If you add :

Path=pathto3dcoatdirectory

to the .desktop file you don't have to create .sh script and link to it in the Exec line - you can link 3DC binary directly.
Oh, is there a chance we can get proper progress bars in Linux version? Atm I need to check CPU load just to make sure 3DC has not frozen sometimes (when I do some more complex operations that take longer). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Andrew Shpagin said:

I reuploaded 4.8.03, please re-download and check Japanese text.

hello,  I downloaded new data. 

excellent.   Japanese font is perfect !   Thank you very much !

We appreciate your hard work !

perfectjapanese.thumb.png.fd6fa045e63fdfc00ae76cc47fa77a80.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

with 4.8.03 on Windows 7 when painting with any smart material color modulate does not work, it always uses white. when I click "close" to unselect the smart material, color works.

 

That's with paintbrush, pencil and fill.

Airbrush works...

Edited by lesaint

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure if this is a new feature in 4.8.03 as I've not been up to date for a year or so, so forgive me if this is not the place to ask - I'm pulling in LWO objects and UV mapping and painting them then exporting as fbx with the Unity preset.  Am I doing something wrong or is the scale all off ? First time I've used the preset (nice feature btw!) but on import into unity the objects no longer match the real world measurements as when they were in Lightwave - theyre like 50 time smaller in Unity but their axis is correct.  Is this a bug or have I done something wrong? Only happens when I uv map in 3DC? thx!

Otherwise 4.8.03 looks way nicer than the old version I had been using!

Edited by popwfx

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can use the new retopo command Edit Scene Scale to find something wrong with it.

EditSceneScale.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I import a mesh in the retopo room either via autopo or otherwise, the origin is moved to the center of the object, and changing it using transform doesn't work, it resets to the same origin point ! 
I guess I have to go back to 4.7 :(

--------- Edit :

Sorry, it appears I was mistaken.

It only appears to do so, The transform gizmo appears there in the center of the object, but in fact it exports with the correct origin.
And it is the same with 4.7.37C

Edited by lesaint
I made a mistake

Share this post


Link to post
Share on other sites

×