Jump to content
3D Coat Forums
Rygaard

[Solved] Using Curve Stroke in Sculpt Room (3D-Coat 4.8.18). Does not work!

Recommended Posts

4- Put this file coat_data_path.txt into the C:\Users\user\Documents\3D-CoatV48

correct coat_data... attached

 

related:

 

coat_data_path.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you so much for answering me.

The command I use to make the Symbolic link is correct? Because the command I'm going to use is the Hard Link.

mklink / J C:\Program Files\3d-Coat D:\apps\3DCoatDataFiles

Is this right?

Or I have to use the soft link command:

mklink / D C:\Program Files\3d-Coat D:\apps\3DCoatDataFiles

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try just copying the .txt inside that folder please and tell me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I believe I've figured out what's going wrong for Curves Stroke not to work here on my installation of my computer.

After following the steps (I did a new installation until before doing the Symbolic Link), I went in the folder of my data (
D:\apps\3DCoatDataFiles ) and I looked for in it files and folders that could influence in something in that error that I was having. I have found that in the Temp folder there is a file called page_4.xml.
In this file, some variable that I have never created or altered is influencing the non-functioning of the Curves Stroke.
So, I thought about to make a test.

In this test, I went to the Windows / Restore Workspace menu for one that was pretty much the standard that came with installing 3D-Coat and then Curves Stroke worked.
Then, I've been restoring another workspace, where I did a layout leaving all the windows on the left side of the 3D-Coat and just a few windows with small width on the right side and I went to test if the Curves Stroke would work and to my surprise it did not work .


I think there is a problem going on with the custom layout that the user can do.
In my case, the main central part where we work on the sculptures if it is moved from the central position at the screen or in some other way Curves Stroke stops working. But if you move again the main part to the center of the screen ... the 3D-Coat Curves Stroke back to work.


In short, Curves Stroke stops working with changes in the layout of the workspace and I'm not sure if the page_4.xml file influences this behavior of Curves Stroke.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx for inform about this bug. Reported :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Carlosan said:

Thx for inform about this bug. Reported :)

 @Carlosan were you able to reproduce this same mistake that was happening to me on your computer? Mainly, changing the layout of the workspace as I described above?

According to my demonstration in the video, depending on the custom layout layout, this will influence the non-functioning Curves Stroke in the Sculpt Room.
I also discovered that there is a file located in the Temp folder named page_4.xml that should have been created automatically if the user makes changes to 3D-Coat and it seems to me that this file also influences the non-functioning of Curves Stroke.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will you share this layout please to try it ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Carlosan said:

Will you share this layout please to try it ?

Of course, please see if I've attached the file correctly.
I do not know if you will have the same error behavior in Curves Stroke that happens here on my pc.
It may be that some files here in my installation are influencing the non-functioning of Curves Stroke in this workspace layout.

Please test on your pc to see if it is the same with you and tell me ... because I need to know if the problem only happens to me when I change the positioning of the central screen of the 3d-coat.

ryaggard_03_jul_2018_workspace.3dc_workspace

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirmed

it's not working.
The percentage of the calculation appears when the tool is applied and as a result nothing happens.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Carlosan said:

Confirmed

it's not working.
The percentage of the calculation appears when the tool is applied and as a result nothing happens.

 

I thought only this Curves Stroke problem would happen to me, since everyone did not have that problem.
Thank you so much for having tested and confirmed the problem that I am experiencing.  :)
But this problem was good to happen, so that Andrew can be alerted that depending on the user's custom layout, this will break features and tools in 3D-Coat.

A while ago, I already had a problem regarding the layout that I had customized when I was in the Paint Room. I was using the "Menu Edit / Edit Projections in Ext. Editor / External Editor Projector Scale" and when the 3d-coat opened the file in Krita or Photoshop, the screen appeared full of problems and I did not work the functionality as it really should . I had created a topic reporting this problem. At the moment, I forgot the topic name.

I know that Andrew is completely busy developing great and very important features and tools for the 3d-coat that we've all been waiting for a long time, but I hope calmly, at the right time, Andrew will review the 3D-coat layout for see if he finds out what's happening with the code related to this so we will not have any more problems with custom layouts inside the 3d-coat Rooms.
At the same time, Andrew could enable full and advanced customization settings of the workspace layout for users, where the user could choose the tools and features that would appear onscreen and could be placed anywhere in the layout. The creation of customized menus and palettes with any tool and functionalities that the user wanted to insert inside. And other great user customizations and that could be activated by shortcut keys. Only suggestions ... ;)

But if Andrew could fix the problem of custom layout of the user that depending on the layout causes problems to the tools and features of 3d-coat, for me it is already great. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bug was reported. Drop a m ail to Andrew if you like addressing this issue. More users reporting it, more fast the solution come.

Thx

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I sent an email to Andrew about this Layout problem with Curves Stroke and the Clone tool and Cut and Clone tool that do not work properly in Surface Mode. I attached in the email the 2 demo videos I made about these problems.  I hope I have helped in some way ... 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

4.8.20

- Fixed Cut&Clone tool and strokes

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

×