Jump to content
3D Coat Forums

Recommended Posts

Please tell me if you solve this problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably access to Documents folder locked.

It may happen if Google/Sky/... drive attached to Documents folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will you try installing this old version ?

I like to know if its 3DC issue or OS issue.

Thx.

3D-Coat V4_7-38Y:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will have to wait a few days before i can download then old version since I've capped my internet at home.

9 hours ago, Andrew Shpagin said:

Is there something in the folder?

Which folder to do you mean sorry!

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the folder you put into coat_data_path.txt

If you put there

c:\3dcoat_data\

then, are there some files in the folder after you run 3d-coat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Press right mouse button over

C:\Users\Jesse\Documents\3D-CoatV48

Select Properties

If Attributes > Read-only is ON, switch it OFF

Press apply

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Applying that, then reopening the properties to see if it worked and it just applies the attribute read only again. Same with the whole documents folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK

Now check this video, are you following this steps ? Which 2D app are you using ?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sidenote:

For proper use of this functions meet the following requirement:

  • Be shure your external tool is compatible to the photoshop file format
  • The reason: 3D-Coat is sending paint layer information to external 2D-tools in photoshop file format only!

 

 

Additional HINT for Adobe Photoshop Elements users:


When you use the synch layers function the first time Adobe Photoshop Elements starts, but no document will be opened. The layer information from 3D-Coat will be unfortunately deleted at the starting process of PS Elements.

To correct this go back to 3D-Coat and execute the function anew there. When you switch back to Photoshop Elements now all should work and you see the selected 3D-Coat layer.

 

The solution

For proper use of layer synchronisation in 3D-Coat you have to start Adobe Photoshop Elements before using the sync functions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Jesse said:

There isn't any files in that folder after running 3DC

If there are no files, you have not created file coat_data_path.txt or filled it incorrectly. I attached example of correct file.

coat_data_path.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

9 hours ago, Andrew Shpagin said:

If there are no files, you have not created file coat_data_path.txt or filled it incorrectly. I attached example of correct file.

Your example is the same as the one i have

 

10 hours ago, Carlosan said:

Now check this video, are you following this steps ? Which 2D app are you using ?

I've watched this before and followed the same steps, I'm using the latest Photoshop version from the Creative Cloud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×