Jump to content
3D Coat Forums
Sign in to follow this  
tekgecko

[Solved] Changing Texture Resolution Creates Seam Artifacts?

Recommended Posts

Hi All,

Trying to paint using some smart materials I made at 2k for performance sake, then export at 4k. When doing the upscale however I am getting very strange artifacts along the UV seams I am then unable to get rid of:

https://imgur.com/a/bOG7wQI

Does anyone know why this may be?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The seam is in a very conspicuous place, can you show a UV map (using "Drag files to attach, or choose files..)?  You may need to locate the seam in a less conspicuous place or delete your paint object so you can rebake it at 4k.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Tony Nemo said:

The seam is in a very conspicuous place, can you show a UV map (using "Drag files to attach, or choose files..)?  You may need to locate the seam in a less conspicuous place or delete your paint object so you can rebake it at 4k.

True, but even in a less conspicuous place that is a LOT of distortion. I found I had the depth channel on one of the smart materials set to 100% but with no detail. Disabling this seems to have fixed the issue.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×