Jump to content
3DCoat Forums
Andrew Shpagin

3DCoat 4.9 BETA testing thread

Recommended Posts

Is not broke, but reading tooltips below mouse.

Its happening in all popups panels, mouse is not reading only the upper selection but through all floating windows.

export_2.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Win or Mac version ?

Win version Cast shadow ok from my side. Graphic drivers are up to date ?

Cast.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, tcwik said:

uhm , where is the shadow in my shadow?

shad.jpg

Try switching to the default shader

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

11.04.20 4.9.39 (stable)

- Solved problem of jagged line with spline stroke painting.

- Fixed hints issue (over drop-down items)

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Both download sites still blocked with redirect error. .39 not available on google drive.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Tony Nemo said:

Both download sites still blocked with redirect error. .39 not available on google drive.

Hey Tony! Try again in about 10 minutes, on Google Drive. It's currently uploading and has an eta of 2 minutes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

On 3/29/2020 at 7:41 AM, jene said:

I used "marge with ". but didn't be desired result.

umm... I'm sad.

 

I don't know why but.

my eyes are exhausted. I have some tension on my neck and shoulder.

3Dcoat makes me exhausted than other 3Dsoftware.:(

 

 

maybe I could find why that issue happen.

as a test, I used "retopo via decimaton".

but I didn't see edge lines of the retopo mesh.

I used "Flip faces",  edge lines came out.

 

as a result ,  the cause of boolian was that surface meshes ware reversed.

it might need "recalculate normal outside"  for surface mesh on sculpt room. ^_^

rvd.gif

Edited by jene

Share this post


Link to post
Share on other sites

when I turn on "back face culling" ,  faces are flipped  on surface mode.

if there is already means , I want to know how to reverse faces on surface mode.

thank you.

rvd2.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

4.9.38
Smoothing on imported meshes are extremely slow in surface mode. Even on very basic low poly meshes.

 

Smooth slow.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Werner_Z is reporting the same performance issues we identified after the move tool optimizations.  @Werner_Z, you reported .38 build.  Can you confirm the issue in the most recent .39 build?  (I'm in meetings right now so can't test it.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Werner_Z said:

Live Clay Tools on imported meshes has artifacts in surface mode. 

Maybe better to share scene or model, because i was tried and imported Obj fine for me, so it maybe something with import model

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, sprayer said:

Maybe better to share scene or model, because i was tried and imported Obj fine for me, so it maybe something with import model

Yeah, I think hitting ENTER (basically dyna-meshes it) would solve that. I also RMB the VoxTree layer > choose TO GLOBAL SPACE, when I notice strange mesh behaviors. Sometimes that works surprisingly well, but not in every case.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please confirm

Paint Room > Select any Smart Material (it is not happening with all but someones)

If Preview Option > project from the camera is selected, Preview Option disappear.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Carlosan said:

Please confirm

Paint Room > Select any Smart Material (it is not happening with all but someones)

If Preview Option > project from the camera is selected, Preview Option disappear.

No, it works here. could you give the name of default smaterials that are affected, or share one that doesn't work ?
image.png.0ed184c745dbd0096922cc5b9aca6d02.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clip mask only works on the color channel, not depth ???
Is that expected behaviour, I never noticed ?

I'm painting on the high poly, I don't know if it makes a difference.
And the layer that has my mask is hidden in the sculpt tree.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[4.9 39 Gl/Dx]

1.Pointing with shortcuts still doesn't work properly ..

short.JPG

 

2.Picking model parts [by a shortcut of course ] in the  Render Room, automatic change them from voxel to surface;/

Edited by tcwik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,
Just a quick one.

I've noticed that when the viewport camera is set to 'isometric', the objects appear black in the render room.
They also appear black in the sculpt room if 'Cast Shadows' is enabled.

I'm not sure if it's due to the nature of the render engine, or if it's a bug.
I just wanted to report this here as I couldn't find it mentioned on the forums. Maybe it'll help someone someday!

Loving the new cloth tool by the way. Loads of fun.
Awesome stuff guys.

cast_shadow_ISO_black_object.jpg

Edited by zebrap

Share this post


Link to post
Share on other sites

The new "custom stitches" are giving me grief at the moment, cant get the alpha to rotate. Maybe something as gone wrong with my model, it does not work anywhere on this model. But if I drop a fresh sphere into the scene it works fine on the new model. Ive tried
everyting from cleaning the surface to voxelising and returning to surface mode  to hitting the return key to remesh. I wonder if it is because I have painted the mesh.I will delete all the layers and have a look.

Edit ..deleting paint layers did not work. I also tried deleting the options xml thingy, but I wary of deleting something vital.  I think all it is , is the 'rotate alpha' has given up on me.

stiches copy.jpg

Edited by stusutcliffe
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, just had a fresh look at this broken stitches thing. It appears that it breaks if you go from surface to voxels and back to surface again. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

×