Jump to content
3DCoat Forums
pr1970

[Solved] 3dcoat issues with fbx face normals

Recommended Posts

Hi All,

Noticing that this fbx i`m trying to import is having alot of issues.

image.thumb.png.0c98735750d26df365ce307474d7285c.png

It doesnt have decent uv`s so its doing an auto-map on import. But it just doesnt understand the face normals. I tried the same object in Maya, blender and cinema 4d without any issues. But 3d coat just fills it with holes. Tried all combinations of settings, weld vertices, invert normals, lock normals,etc but nothing works.
Any suggestions?
Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Export it as fbx 2014

Hope it help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks but no difference. I tried triangulation and merging vertices before saving as 2014 fbx. I tried a range of software, only packages with issues are knald and 3d coat. The rest just worked with the original, there are some n-gons in there but like i say , even clearing them up i couldnt get it to load properly in 3d coat.

image.thumb.png.6deb7bfa1e6e8de4d166fb2095272337.png

Edited by pr1970

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using latest version ? Upgrades to fbx file format were done.

Did you try importing it as obj ?

or can you share (pm) the model to take a look ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, didnt have notify on. v4.9.49 (latest beta)

I tried an obj that i exported in from blender, but still had the same issues. I`ll PM you the model.
Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

I am reporting this as bug. 
Same as you tried all combinations of settings, weld vertices, invert normals, lock normals, etc but nothing works.

Thx for point it up

Share this post


Link to post
Share on other sites

Only when i triangulate all mesh parts (outside 3DC) model loads fine, but show lot of issues on the original mesh -ngons and double vertices-

 

triangulate.jpg

double.jpg

unweld.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah it has some issues that model, its not mine but wanted to try some quick tests in 3d coat and another mesh were loading it with lots of issues.
Only when i tried other packages that all seemed to deal with those problems that i was a bit concerned with 3d coats handling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×