Jump to content
3DCoat Forums
Malkyne

Live Clay with small radius leaves weird gaps.

Recommended Posts

I'm new to 3D Coat, and it has the potential to be very useful to me, but right now, I'm struggling with a weird problem that is very much getting in my way.

Specifically, when I attempt to use the Live Clay brush on a Curve Stroke, or a Curve produced by the Curves system, and my brush radius is below about 4, I start getting intermittent, messy gaps.  The smaller I go, the more gaps I get.  Adjusting the Spacing under Brush Options Panel seems to have no effect on this problem, whatsoever, so that's not the issue.

This is a wireframe view of the kind of result I'm getting at a brush Radius of 1:
image.thumb.png.d53a83763e21bf74ca87ea4385e66b66.png

As you can see, where it's laying down a stroke, it looks fine, but those random gaps make it completely unsuitable for etching nice, smooth shapes.

For this image, I was using the first Default brush, with these settings:
image.thumb.png.0c8c37be91c9a64f1b518e6132e83a5e.png

This problem seems to occur at a wide range of Live Clay detail levels (I've tried 0.25 all the way up to 10), so that's not the issue.  I've tried this with a wide variety of alphas, and that doesn't seem to make any difference, either.

At some low detail levels, it even seems to tear holes in my mesh:

image.thumb.png.4f068d39a0554a24782175f0c195b6c7.png

I have, so far, seen this problem in both 4.9.55 and 4.9.65, both DX and GL.

Is anyone familiar with this issue?  Does anyone have any ideas?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×