Jump to content
3DCoat Forums

Recommended Posts

So I've been trying to unwrap a model and in the UV room the islands look just fine: 

dsadawaw.PNG.9108f529e85a576d2c3f1d4c0ec3e1e2.PNG

 

But if I go into the paint room it looks like this and the result also carries over to other 3D software: 

 

sddsdwad.PNG.d45abc7bbe3b62243d51bc0fce649445.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi 

Once you hit the "Apply UV-set button" then it's done, you dont have to do anything else, you will paint, see and use the new UVs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Carlosan said:

Hi 

Once you hit the "Apply UV-set button" then it's done, you dont have to do anything else, you will paint, see and use the new UVs.

I think you misunderstood, this is the result in the paint room after I clicked apply UV set.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are yo using latest version 4.9.72 ?

Try this please 

- Apply UVs on UV room
- Select the paint room
- A popup will ask to apply the UVs, select cancel

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Carlosan said:

Are yo using latest version 4.9.72 ?

Try this please 

- Apply UVs on UV room
- Select the paint room
- A popup will ask to apply the UVs, select cancel

I think so, I bought mine on Steam but I'm assuming that's being kept up to date. 

But yeah that's exactly what I did, but for some reason some of my UV islands just end up being stretched into that corner. 
I also managed to fix this in 3DS Max, but after exporting it and then trying to import it into 3D coat again the same thing happened, then I tried that same file into Substance painter and it was fine there. 

In the end I noticed that on the back of my model in the UV room there were a few faces that didn't get the checkered pattern projected onto them, so I ended up removing them since nobody is gonna see that part of the model anyway and after that it worked. Still not sure what caused that though. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

As i remember this error is possible if some faces dont have uvseams or are out of current UV space (U1-V1)

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, Carlosan said:

As i remember this error is possible if some faces dont have uvseams or are out of current UV space (U1-V1)

It did have seams around it, so it must have been somewhere outside of the UV space then. Thanks for your help.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×