Jump to content
3DCoat Forums
haikalle

Blender Applink

Recommended Posts

I'm using the GL version of 3DCver 4.9.65. I've also tried the DX version as well

Share this post


Link to post
Share on other sites

File structure you requested

3DCData.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just fired up my copy of 3DC ver 4.9.33 which worked flawlessly previously worked flawlessly with the Blender addon.

However now it does not. It behaves the same way. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been using 3DC since ver 3 and you would have to move your data with each upgrade. Andrew did away with that prerequisite a couple of versions ago.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, haikalle said:

It's interesting its G:\3DCOAT\3D-CoatV48 and not G:\3DCOAT\3D-CoatV49 

I've been using 3DC since ver 3 and you would have to move your data with each upgrade. Andrew did away with that prerequisite a couple of versions ago.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seams that this could be more bug inside of 3d-coat. because your import.txt looks ok. and 3d-coat reads it and deletes it, but will not do anything after that..Very odd. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, haikalle said:

It's interesting its G:\3DCOAT\3D-CoatV48 and not G:\3DCOAT\3D-CoatV49 

I've been using this folder since ver 4.8. I am now using 4.9.65. I could name the folder anything.

This Blender Add on worked fine with 3DC 4..9.33 and now does not work with it.

I still have 4.9.33 installed on my computer and tried it. Now it too is broken.

I think it's more an issue with an Windows update/patch issue. If it was a 3DC issue it would still work with 4.9.33. Now it does not.

Are you using Windows 10? Which version? Which build? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes. Im using windows10 but I doubt that build version has nothing to with this..  something odd happens cause 3d-coat does not read valid import.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which build? Which version? 

This is the THIRD time I've asked and you not replied.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 years ago when I worked in IT Windows server updates and patches were the number one cause of most of our applications NOT working or working badly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, haikalle said:

Yes. Im using windows10 but I doubt that build version has nothing to with this..  something odd happens cause 3d-coat does not read valid import.txt

Wow.  Again you do not read my post. As I said before. It worked fine in version 4.9.33 two months ago. Now it does not work in 4.9.33. The only changes to my computer has been windows updates, hot fixes & patches. If it was a 3DC issue it would not have worked two months ago in version 4.9.33.

KINDLY READ MY REPLIES.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I reply tomorrow because I turned into linux system already. Sorry. I think you are wasting your time if you start to test with other win builds.

If you want to make easy test. make 3d-coat to use default data folder and see if that works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Two months ago it worked with "G:\3DCOAT\3D-CoatV48"

Two months ago it worked fine with 3DC 4.9.33

The only thing that changed was updates to Windows.

Our developers at worked would use various builds of Windows 10 on their computers because of Windows updates, patches & hot fixes breaking things.

They used virtual Windows machines via VmWare and/or VirtualBox.

Any serious developer would know this.

 

Windows 10 patches breaks MS Office updates

https://www.techradar.com/news/microsoft-warns-windows-10-update-breaks-office-updates

 

Windows 10 patches breaks printing

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-10-printing-breaks-due-to-microsoft-june-2020-updates/

 

Windows 10 breaks VPN

https://windowsreport.com/vpn-wont-work-windows-10-update/

 

Windows 10 breaks Spotify

https://www.tomsguide.com/news/windows-10-update-is-breaking-apps-again

 

Windows October update breaks computers

https://www.techradar.com/news/microsoft-warns-windows-10-update-breaks-office-updates

Edited by kenmo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wrap your head around this. If it is because of me using the G drive for my 3DC data then it WOULD NOT HAVE WORKED TWO MONTHS AGO as I was using the G drive for my 3DC data since version 4.8 of 3DC.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@haikalle - Ok, I'll play your silly games.

My Exchange_folder.txt still resides in the same location.

C:\Users\kenmo\Documents\3DC2Blender

 

I created a folder path "C:\Users\kenmo\Documents\3D-CoatV48\Exchange\" 

 

I pointed my Exchange_folder.txt to 

C:\Users\kenmo\Documents\3D-CoatV48\Exchange\

See attached file

Exchange_folder.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I still dont' understand why you should create 3D-CoatV48.  If I install fresh copy of 3d-coat 4.9 I think it should use 3D-CoatV49.

I'm might be wrong. Cant test now cause I'm working on linux.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I launched Blender 2.9.2 and set the folder location in the Addon. Created a cube

Launched 3DC 4.9.65

In Blender clicked send to 3DC

NOTHING happened in 3DC

In folder "C:\Users\kenmo\Documents\3DC2Blender\ApplinkObjects" I now have one FBX model 3DC00.FBX

 

Applink.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, haikalle said:

I still dont' understand why you should create 3D-CoatV48.  If I install fresh copy of 3d-coat 4.9 I think it should use 3D-CoatV49.

I'm might be wrong. Cant test now cause I'm working on linux.

I've explained that already. I'm starting to get  quite frustrated and upset with you. You may not SEE what I am doing BUT you certainly are NOT READING what I'm posting. I should be able to name DATA folder whatever I want to. 

I do not know which is more annoying this addon or your repeating asking something I've already answered or explained.

Yet I've asked for which version, & build of Windows 10 you are using and you declined.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kindly grasp this - It worked great TWO months ago on this compute with 3DC 4.9.33 and my data folder "G:\3DCOAT\3D-CoatV48"

I will name my DATA folder whatever I damn will please.

I'm done with you until you answer my question.

Edited by kenmo

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm sorry but I'm done with you please write email to Andrew and tell him to find better develloper for blender applink. Trust me you do favor for me.

Edited by haikalle
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×