Jump to content
3DCoat Forums

dcortez96

New Member
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About dcortez96

  • Rank
    Newbie
  1. dcortez96

    Virtual Memory Issue

    Hello! I'm encountering an issue with 3D Coat where I am unable to even start the program before I get a message claiming that I'm out of virtual memory and that I should increase the amount of virtual memory in my system settings. It's weird because I wasn't getting this error before when I used the program last month. Now all of the sudden it appears out of nowhere. So I uninstalled the current version I was using, and I went and installed the latest version of Coat, but I still got the same result. I even went and tried to increase the amount of virtual memory like the error message suggested, but that didn't work either. Does anyone have a possible solution to this issue? Thanks in advance. A couple pointers: I'm not using the Steam version of 3DCoat I'm making sure to use the 64 bit DX version I tried the OpenGL version too, still got the same "out of virtual memory" error message The message appears immediately after the splash screen when starting up the program, I'm not opening a file or anything My gpu is an Nvidia Geforce 1060 6gb I have 16gb of ram, and an intel i7 6700 processor
  2. dcortez96

    [Solved] 3D Coat will not start (crashes on start up)

    Well, I ended up doing a reset on my PC and it fixed the problem.
  3. Hello. I've been having a major issue with 3D Coat. Up until recently the program worked fine, but now whenever I try to start up the program, it won't start. Every time I start it up, I can only make it to the splash screen before I get a message telling me the program stopped working. I've tried nearly everything I could think of that might help. I've tried installing the latest version, updating my drivers, installing the 32 bit version, deleting the options.xml files (I've read in other forums that doing this may help sometimes). Deleting old 3D Coat folders and re-installing, restarting my computer, trying to run both the DX and the OpenGL versions, and running the program as an administrator. Nothing seems to work.The only thing I haven't tried is resetting the PC in an attempt to fix any corrupted registry files. I'd rather not have to do that if I can (I even tried using CCleaner's registry cleaner to see if that would help with any corrupted registry files) Does anyone know how I could solve this? Thank you in advance for any help. My PC Specs (in case anyone is interested) OS: Windows 10 64 bit Processor: Intel Core i7 6700 @ 3.4 GHZ 16 GB of RAM Display Adapter: NVIDIA Geforce GTX 1060 6GB
×