Jump to content
3DCoat Forums

SebastianLeon

Member
  • Content count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About SebastianLeon

  • Rank
    Newbie
  1. Hi Guys, I've recently started learning fusion360 and I've figured out a workflow to export the mesh from there to 3dsMax and convert into an FBX. The problem I'm having is when I import the FBX to 3dCoat nothing shows up. Substance Painter has no issues so I'm wondering if it's just that 3dCoat doesn't read FBX files? ver: 4.7.06 ps: I can import OBJ files just fine, I would just rather have my object separated as it is in my FBX file
  2. SebastianLeon

    [Solved] Creating a Spline

    Dude thank you all for sharing your knowledge! stusutcliffe that was classy bro Thank you for helping out!!
  3. SebastianLeon

    [Solved] Creating a Spline

    Hmm I mean like when you use the Curve tool to make tubes/cables etc.. Is there a way to make it a flat object instead of a circle?
  4. SebastianLeon

    [Solved] Creating a Spline

    HI Guys, I've been trying to figure out how to make a Spline for the Spline menu. I need a flat object to go in there so I can make straps for my gun. Does anyone have any suggestions as to how I could approach this? Thanks guys!
  5. SebastianLeon

    [Solved] Tool change lag delay

    I did do that and it worked for about a week. But now the lag is back and I tried to repeat what you suggested and it's not working :(. I wonder what could be causing this issue for my 3DCoat.
  6. SebastianLeon

    [Solved] Tool change lag delay

    I just did a fresh install of the latest version and I still get the 3-5 second lag whenever I change tools :(.
  7. SebastianLeon

    [Solved] Tool change lag delay

    Hi guys, I've been using 3d-coat for a while now and I've come to learn alot about how it works and figured out most of the issues I've encountered. Now the only issue I've got left is that whenever I change tools from Grow to Cut or Transform or any other tool, I get a 4 or 5 second delay and it's really disruptive to my workflow. I was wondering if anyone knew how to fix it? I'm using space bar (quick change menu) to swap tools. The only solution I've come up with so far is deleting my documents folder (the 3D-Coat folder) and re-entering my serial key. Please help! (I've also tried about 50 different client versions.. so that's really not the issue here)
  8. SebastianLeon

    Paint Room Layer Issue

    Hi guys, Does anyone know why 3d-coat is giving me the wrong layers inside the Paint room? I exported my Obj and then imported it into the Paint room. I've tried restarting the program and selecting other meshes but nothing seems to solve this issue. It's very frustrating not being able to handle my material layers I hope someone knows the answer
  9. SebastianLeon

    How do i load penpacks?

    Guys any chance of getting this in english please? Got the same issue! Thanks
  10. SebastianLeon

    Pose tool bug

    I thought it was the symmetry aswell. But it wasn't turned on whilst using the pose tool. Let me check the ground plane suggestion though!...... and..... Omg you genius Thank you for helping me!! I moved the whole object above the ground plane (sat on it) and it fixed the issue!
  11. SebastianLeon

    Pose tool bug

    Hi Guys just wondering if anyone knows why I get this dark line in my geometry when using the pose tool? If I try to pose/move the selected area, it just poses one side of the geometry and not the other.
  12. SebastianLeon

    Minimizing Polycount

    Hi guys, I've recently started using c4d for rendering my environments and I was wondering if anyone knew how to reduce the polycount of my models in 3dCoat before exporting? I know you can decimate but it loses ALOT of edge quality and perhaps theres another way? I tried "make a shell" and it just doubled in size.. (???) Any help would be much appreciated!
  13. SebastianLeon

    How to create splines in 3D-Coat

    Sorry for the late reply! It's 45,000
  14. SebastianLeon

    How to create splines in 3D-Coat

    Hi guys, I was just wondering if anyone knew how to create splines from models that you make? I tried to import a simple "tape" looking mesh into my splines and it lagged my whole system, making it impossible for me to use my mesh to make some simple tape. for my environment piece. Would love to get some help on this issue as I really want to make some splines for character work and spaceships. Thanks!
  15. SebastianLeon

    3dCoat 4.5.19 Tool lag?

    Hi guys recently I upgraded to the 4.5.19 version of 3dCoat and whenever I change my tool of use, wether I click on the voxel tool or press my shortcut, it has a delay of around three seconds to change to my desired tool. Does anyone else have this problem in 4.5 and more importantly, does anyone know how to fix this? Thanks! Sebastian. Currently have tried all 4 different 3DCoat exe's and they all seem to be doing the same thing.
×