Jump to content
3D Coat Forums

Daniel Aubert

Member
  • Content count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Daniel Aubert

  • Rank
    Neophyte
  1. Daniel Aubert

    How to reset brushes to default

    Oh and it does not work. I just want to reset the alpha of crease live clay brush to deafult. Because I can't find the same alpha in the alpha pallete.
  2. Daniel Aubert

    How to reset brushes to default

    That definitelly is not easy. This should be right click and set to default. There must be an easier way. Other than that, back to Blender and Zbrush.
  3. Daniel Aubert

    [Solved] SMART MATERIALS NOT WORKING ON SOME OBJECTS

    I solved the leg problem by import the obj inside Blender, then I reset the UV, exported back to 3DC, then auto mapped (because I had enough of marking edge loops to unwrap), and after baking the normals, the painting works. PHEW!!!! It is like there is a 3DC demon on my shoulder...
  4. Daniel Aubert

    [Solved] SMART MATERIALS NOT WORKING ON SOME OBJECTS

    Now I had this crash when tried to add new UV set on UV room. It is werid because I already had unwrapped the model in retopo room, but it had no UV on UV room.
  5. Daniel Aubert

    [Solved] SMART MATERIALS NOT WORKING ON SOME OBJECTS

    They are not the ones that I am using to paint. And even if I uncheck them, the same problem still happens. Now I am importing each object on separate 3DC files and then baking normals and panting them over there. It was working just fine for most objects... then when I tried the R leg, it has this problem when I fill it with a material. It is like the UV is not correctly placed. I already tried unwrapping again, but the same occurs. Don't have a clue what is happenning here. When it is not one problem, it is another... :/ This should be a simple task.
  6. Daniel Aubert

    [Solved] SMART MATERIALS NOT WORKING ON SOME OBJECTS

    One other thing to notice is that, 3DC only asked to create a ambient occlusion and curvature map for the object that is working normally (the head). For the other parts it never asked, when I selected a smart materials that required those maps.
  7. Daniel Aubert

    [Solved] SMART MATERIALS NOT WORKING ON SOME OBJECTS

    I am compressing the file for that! It is almost 900 mb, and my internet is not that good. I have one question though, I don't know if it may be related some how: I imported a .obj file from Blender. It had separate parts, but the method to import it in 3DC was - 1 open new document; 2- "Perform Retopology" on splash screen; 3- select auto retopo; then when it opened, I canceled the auto retopo, so I could subdivide the object (because the obj came as a single piece in this mode, if I tried other methods that came with it already subdvided it would crash because of high density) 4- The I jus subdvided the mesh with objectfy and started auto retopologising them. Whe I have the link for the file I will put it here.
  8. Daniel Aubert

    [Solved] SMART MATERIALS NOT WORKING ON SOME OBJECTS

    I even have the separate UVs of each object.
  9. Daniel Aubert

    [Solved] SMART MATERIALS NOT WORKING ON SOME OBJECTS

    ... I didn't understand... I created the UVs inside 3DCoat. The objects imported were only high poly without any UV. So I retopologised them and baked normals... What should I do??
  10. Hello guys! I am working on this new project which I have several parts and already made the retopology and baked the normals from the high poly. But when I went to paint room, the materials only worked on the first object I made (the head). The others don't display correctly on the materia preview window and whe I apply them, the material does not have all the qualities, like it is only using the procedural textures, I guess. See the images below. I used the same process of retopolgy, baking and painting for every object... I don't know what is wrong! :/
  11. Daniel Aubert

    [Solved] Exported Normal Map Issue

    Hey! I updated to 4.8.28A and by setting non-color data on normal map it worked!! See this new model I am working on, it is working perfectly without those stupid seams! Thanks a lot guys!!!
  12. Daniel Aubert

    Blender Applink

    Hi again! After selecting the 3dcoat and exchange folders I get this error. I am using 3DCoat 4.8.28A exe file and the transfer folder in documents/3D-CoatV48/Exchange. Is the exchange folder wrong? Is there another one that 4.8.28 A creates somewhere else?
  13. Daniel Aubert

    Blender Applink

    Thanks a lot! Will do that!!!
  14. Daniel Aubert

    Blender Applink

    How can I select the exchange folder? Can't find the blank place to select the folder. :/
  15. Daniel Aubert

    [Solved] Exported Normal Map Issue

    I will try to contact them, because I don't know how to update it from steam. It already has the option to update automatically, and since I purchased it a few weeks ago, I think maybe the steam version is outdated.
×