with love from Ukraine
IMAGE BY DIMITRIS AXIOTIS

Prinsip dasar modeling poli low

Modeling 3D mangrupikeun prosés nyiptakeun objék 3D kalayan bantosan sababaraha program anu dirancang pikeun éta. Modél 3D diwangun ku segitiga anu nangtukeun bentuk objék. Pikeun operasi gampang, triangles digabungkeun kana kuadrat. Dina prosés modeling 3D modeler ngagunakeun rupa-rupa fungsi jeung parabot ngagunakeun kuadrat (poligons) nyieun bentuk sagala pajeulitna (model 3D).

Aya seueur program modél anu sayogi, tapi urang bakal ngobrol ngeunaan modél poli rendah dina 3DCoat .

Aya 2 jinis utama pikeun ngajéntrékeun objék poligonal: Poli Rendah, Poli Tinggi.

Low Poly nyaéta hiji obyék kalayan jumlah minimum poligon. Éta bisa jadi teu kasampak pisan lemes, Tapi aranjeunna ogé cocog pikeun proyék-proyék kalawan nyata waktu renderer, kayaning kaulinan, sabab merlukeun sumberdaya kartu vidéo saeutik.

Modél High Poly euweuh wates dina jumlah polygons. Aranjeunna katingali mulus sareng dianggo dina kartun, pilem, visualisasi arsitéktur, konsép seni sareng seueur deui.

Janten, pikeun ngamimitian ngadamel modél poli rendah anjeun peryogi modél awal. Aya alat primitif pikeun ieu.

Dina séri GIF ieu kami bakal nunjukkeun anjeun nyiptakeun modél 3D poli rendah anu henteu rumit.

Salah sahiji alat modél anu penting pisan nyaéta Extrude. Aya seueur variasi alat extrude dina 3DCoat.

  • Extrude Beungeut
  • Extrude Vertex
  • Extrude Normal
  • Nyuruwuk
  • Cangkang

Simétri mangrupikeun alat anu penting sareng merenah. Aya sababaraha jinis simétri ieu:

  • x,y,z eunteung
  • Simétri radial
  • Eunteung radial

Dina gif anjeun tiasa ningali karya simétri Radial.

Kalayan alat ieu anjeun tiasa ngadamel objék kompléks gancang pisan. Nalika obyék siap anjeun kedah nerapkeun simétri. Jang ngalampahkeun ieu, dina Retopo - Larapkeun Simétri ka sadaya lapisan atanapi Larapkeun Simétri kana Lapisan Ayeuna

Dina sababaraha kasus, mimitina dijieun model poli low, lajeng model poli tinggi dijieun maké fungsi Subdivide na Relax.

Supados model teu deform sanggeus aplikasi tina Subdivide na Relax parabot sarta kasampak bener, perlu nyieun topologi bener na.

Janten dina modél dina sagala sudut akut kedah aya sahenteuna 3 poligon supados saatos ngaluskeun sudut tetep sapertos kieu.

Aya alat sapertos ieu pikeun Bevel anu ngabagi sisi. Kalayan alat Split atanapi Point Faces anjeun tiasa nambihan sisi énggal.

3DCoat gaduh seueur alat anu béda pikeun nyiptakeun Model 3D Poli Rendah sareng Poli Tinggi. Anjeun ogé tiasa nyiptakeun Peta UV pikeun modél éta langsung dina program ieu. Pikeun diajar ngeunaan sadaya alat anjeun tiasa nyobian program ayeuna.

diskon urutan volume on

ditambahkeun kana karanjang
nempo karanjang parios
false
eusian salah sahiji widang
atawa
Anjeun tiasa ningkatkeun kana versi 2021 ayeuna! Kami bakal nambihan konci lisénsi 2021 énggal kana akun anjeun. Serial V4 anjeun bakal tetep aktip dugi ka 14.07.2022.
milih hiji pilihan
Pilih sahenteuna hiji lisénsi!
Teks anu peryogi koreksi
 
 
Upami anjeun mendakan kasalahan dina téks, mangga pilih teras pencét Ctrl + Enter pikeun ngalaporkeun ka kami!
Ningkatkeun simpul-konci kana pilihan ngambang sayogi pikeun lisénsi ieu:
Pilih lisénsi pikeun ningkatkeun.
Pilih sahenteuna hiji lisénsi!

Situs wéb kami nganggo сookies

Kami ogé nganggo jasa Google Analytics sareng téknologi Facebook Pixel pikeun terang kumaha strategi pamasaran sareng saluran penjualan urang jalan .