with love from Ukraine
IMAGE BY DIMITRIS AXIOTIS

Peta kapindahan dina 3DCoat

Dina artikel ieu kami baris ngajelaskeun sababaraha aspék texturing pohara penting dumasar kana conto 3DCoat.

Peta Papindahan sareng Peta Normal mangrupikeun dua alat anu penting pisan tanpa objék anu bertekstur moal katingali réalistis.

Kahiji, hayu urang coba ngartos naon Peta kapindahan.

mapping pamindahan mangrupikeun metode tékstur anu béda ti mapping mapping, sareng mapping nabrak sabab ngagunakeun pamindahan titik (bolong) dina permukaan tékstur pikeun nyiptakeun éfék jero sareng lega. Nyaéta, poligon anu anjeun gaduh dina obyék bakal ngalih dumasar kana peta jangkungna atanapi jerona.

Éta masihan kasempetan anyar pikeun tékstur:

  • Kalangkang
  • Leuwih jéntré
  • Siluet
  • Hadé rasa jero

CARA NGaktipkeun Peta kapindahan

Unduh peta jero dina Éditor Bahan Pinter.

Aktipkeun displacement map ngaliwatan Témbongkeun Peta Displaced dina tab Témbongkeun, jadi program bakal nyieun displacement map 3D ngagunakeun peta jero.

Aya sababaraha cara kumaha anjeun tiasa nyetél inténsitas.

Dina Smart Materials Editor nyaluyukeun Skala Papindahan Gemblengna.

Atanapi saluyukeun geseran sabalikna sareng Peta Jerona anu diunduh.

Anjeun ogé tiasa nyaluyukeun kakuatan dina setélan sikat.

PETA NORMAL

Peta normal nyaéta peta anu dipaké pikeun cahaya palsu pikeun meunangkeun jero jeung nabrak. Peta ieu cocog pisan pikeun nambihan detil kana modél anu henteu ngagaduhan seueur segitiga. Anjeun tiasa make peta ieu pikeun ngaronjatkeun nyata model low-poli, tambahkeun leuwih jéntré. Peta ieu umumna dihasilkeun tina model tinggi-poli sarta tumpang tindih model low-poligonal sarua.

Dina 3DСoat anjeun tiasa maca tékstur 3D normal map dina Sculpting Room dina setélan shader atanapi alternatipna dina lapisan dina Paint Room.

Peta kapindahan ON VS PETA kapindahan OFF

Peta Papindahan Dina:

Peta Displacement gaduh kaunggulan anu langkung seueur fitur anu ngabantosan katingal langkung realistis. Janten di dieu bakal katingali langkung saé: bayangan, nambihan langkung rinci, nambihan silhouettes sareng rasa anu langkung jero.

Peta Pamindahan Pareum:

Tapi pikeun displacement map kasampak alus anjeun peryogi model tinggi-poli. Dina modél low-poli, displacement map bakal boro katingali. Ku alatan éta, pikeun model low-poli leuwih hade migunakeun métode séjénna kalawan jero peta janggol jeung lianna.

Aya alat anu gunana pikeun ngédit displacement map dina 3DCoat.

  • Kalayan Alat Pangaturan Jangkungna anjeun tiasa nyaluyukeun jangkungna displacement map dina bagian mana waé modél.

  • Anjeun tiasa nganggo Shift Tool pikeun mindahkeun tékstur.

Saatos ngonpigurasi, anjeun tiasa export displacement map 3D. Jang ngalampahkeun ieu, buka Textures -> Export -> Export Displacement Map tab.

Janten displacement map mangrupikeun alat anu kuat pikeun nyiptakeun tékstur anu réalistis.

3DCoat gaduh seueur pilihan pikeun nyiptakeun pola sareng tékstur kualitas.

diskon urutan volume on

ditambahkeun kana karanjang
nempo karanjang parios
false
eusian salah sahiji widang
atawa
Anjeun tiasa ningkatkeun kana versi 2021 ayeuna! Kami bakal nambihan konci lisénsi 2021 énggal kana akun anjeun. Serial V4 anjeun bakal tetep aktip dugi ka 14.07.2022.
milih hiji pilihan
Pilih sahenteuna hiji lisénsi!
Teks anu peryogi koreksi
 
 
Upami anjeun mendakan kasalahan dina téks, mangga pilih teras pencét Ctrl + Enter pikeun ngalaporkeun ka kami!
Ningkatkeun simpul-konci kana pilihan ngambang sayogi pikeun lisénsi ieu:
Pilih lisénsi pikeun ningkatkeun.
Pilih sahenteuna hiji lisénsi!

Situs wéb kami nganggo сookies

Kami ogé nganggo jasa Google Analytics sareng téknologi Facebook Pixel pikeun terang kumaha strategi pamasaran sareng saluran penjualan urang jalan .