with love from Ukraine
IMAGE BY DIMITRIS AXIOTIS

Nyiptakeun Karakter 3D Ngagunakeun 3DCoat

Pikeun diajar nyiptakeun seni karakter 3D sareng 3DСoat, anjeun kedah terang prinsip dasar program.

3DCoat mangrupikeun program anu ngagaduhan seueur fitur sareng alat anu béda. Aya 6 kamar dina antarmuka program dimana anjeun tiasa ngalakukeun rupa-rupa pancén.

  • Kamar cet mangrupikeun tempat anjeun tiasa tékstur modél anjeun sareng nerapkeun bahan. Anjeun ogé tiasa nyiptakeun bahan sareng tékstur anjeun nyalira
  • Ruang Tweak mangrupikeun tempat anjeun tiasa ngédit bolong poligonal.
  • Kamar Retopo mangrupikeun tempat anjeun tiasa ngarobih deui modél anjeun sareng ngadamel modél poligonal.
  • Ruang UV nyayogikeun set alat anu gampang sareng serbaguna pikeun damel sareng peta UV . Di dieu anjeun tiasa sacara manual atanapi otomatis gancang nyiptakeun peta UV kualitas luhur.
  • Sculpt mangrupikeun salah sahiji kamar anu pang populerna dimana anjeun tiasa ngukir objék naon waé. Dua téknologi anu anjeun tiasa dianggo dina waktos anu sami - voxel sareng mode permukaan - masihan anjeun seueur kamampuan patung.
  • Kamar Render mangrupikeun tempat anjeun tiasa gancang ningali kumaha modél anjeun bakal katingali ku lampu sareng lingkungan anu disaluyukeun.

Janten 3DCoat mangrupikeun program anu ngagaduhan seueur fungsi pikeun ngantepkeun anjeun nyiptakeun rupa-rupa hal ti mimiti dugi ka tahap ahir.

Dina artikel ieu kami rék ngajelaskeun kumaha carana nyieun karakter 3D dina 3DCoat.

Nya, hayu urang ngobrol sakedik ngeunaan tindakan naon anu kedah urang laksanakeun pikeun nyiptakeun karakter.

Dina gambar anjeun tiasa ningali pipa anu dianggo ku seueur jalma pikeun nyiptakeun karakter.

Janten pikeun terang kumaha ngadamel karakter 3D, anjeun kedah diajar unggal item dina pipa ieu.

Dina artikel ieu kami baris ngaliwat unggal titik anu diperlukeun pikeun nyieun karakter.

Karakter 3D tiasa diciptakeun pikeun seueur tujuan sareng proyék. Sareng gumantung kana dimana karakter bakal dianggo, éta bakal gaduh cara ciptaan anu béda-béda. Ayeuna urang tingali sababaraha daérah dimana karakter 3D paling sering dianggo, janten éta industri pilem kaulinan sareng animasi.

CARA JIEUNAN MODEL 3D Pikeun kaulinan

Nalika nyiptakeun karakter kaulinan anjeun kedah émut yén dina pertandingan sadaya pamandangan diitung ku sumber komputer sacara real-time. Ku alatan éta, anjeun kedah ngalakukeun saloba optimasi jéntré. Anjeun kedah nyiptakeun tékstur tina ukuran anu optimal, sareng anjeun ogé kedah ngalakukeun optimasi bolong pikeun ngahasilkeun jumlah poligon anu leres. Prosés ngarobah bolong poligonal luhur jadi poligonal handap disebut retopology. Kami bakal ngajelaskeun langkung rinci kumaha cara nyiptakeun modél 3D kalayan optimasi anu hadé pikeun kaulinan.

CARA NYIEUN KARAKTER KARTUN 3D

Nyiptakeun karakter kartun béda ti nyiptakeun karakter kaulinan. Anu mimiti, éta tingkat detailing. Dina hal karakter kartun, anu penting nyaéta pikeun mastikeun kualitas tékstur anu saé sabisa-bisa, henteu kedah ngaoptimalkeun bolong 3D, éta kedah mulus sareng detil jéntré. Anjeun ogé tiasa nganggo simulasi rambut sareng pakean lengkep.

Janten hayu urang ngamimitian nyiptakeun karakter.

Saatos anjeun gaduh ide karakter anjeun kedah nyiptakeun konsép pikeun éta. Konsepna mangrupikeun representasi 2D tina objék 3D anu bakal datang. Outline sagala rinci sakumaha alus anjeun kamungkinan bisa.

CARA ngamimitian nyieun model karakter 3D

Mimiti anjeun kedah ngadamel modél awal anu anjeun bakal ngawangun langkung seueur rinci. Ieu bisa dilakukeun ngaliwatan sculpting atawa modeling polygonal. Paké alat rujukan pikeun ngundeur rujukan anjeun digambar tur malikan deui dina 3D.

Teras anjeun kedah masihan modél langkung rinci. Anjeun tiasa make loba parabot gunana di kamar Sculpt. GIF nembongkeun prosés sculpting. Dina 3DCoat workflow ieu ogé dioptimalkeun jeung anjeun bisa ngalakukeun hal kompléks gampang.

Pikeun nyederhanakeun karya anjeun anjeun kedah nganggo dua kamar: Modeling sareng Sculpt.

Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal Sculpting, tingali artikel ieu.

Saatos ngarencanakeun sareng nerapkeun detil kana modél anjeun, waktosna pikeun ngamimitian nyieun retopology. Anggo kamar Retopo pikeun gancang sareng gampang nyiptakeun retopology. Aya sagala parabot diperlukeun pikeun ieu.

Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal Retopology, pariksa kaluar artikel ieu.

Saatos éta, anjeun kedah ngadamel Peta UV . UV Mapping nyaéta prosés mindahkeun bolong 3D tina modél 3D ka rohangan 2D pikeun tékstur modél salajengna. Anjeun tiasa ngalakukeun boh peta UV manual atawa otomatis. Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal UV mapping, baca artikelna .

Nalika peta UV parantos siap, waktosna pikeun ngamimitian tékstur. 3DCoat gaduh mesin tékstur anu kuat pisan. Aya seueur fitur anu pikaresepeun. Kalayan Bahan Pintar anjeun tiasa gancang nyiptakeun tékstur kualitas luhur sareng réalistis. Anjeun oge bisa ngonpigurasikeun PBR. Fitur anu pohara kapaké pikeun ngaoptimalkeun obyék nyaéta Tekstur Baking. Éta mindahkeun detil tina bolong ka tékstur. Ku cara ieu anjeun tiasa nyimpen detil kana bolong poli rendah.

Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal Texturing, baca artikel ieu.

model geus siap!

Tapi dina raraga nempatkeun karakter dina sagala pasang aksi pikeun rendering, Anjeun kudu nyieun geger a. Rigging nyaéta nyiptakeun manipulator sareng tulang dina obyék anu ngabantosan anjeun ngalihkeun bolong. Anjeun tiasa nyiptakeun tanduk dina program naon waé anu cocog pikeun anjeun.

Modél ayeuna parantos siap sareng tiasa dianggo pikeun tujuan naon waé.

Sadaya anu disebatkeun di luhur ngajantenkeun 3DCoat janten program anu ageung sareng serbaguna anu nawiskeun pipa anu cocog pikeun nyiptakeun modél 3D. Upami anjeun seniman anu henteu hoyong ngalih tina program ka program sababaraha kali nalika damel, 3DCoat mangrupikeun anu anjeun peryogikeun.

Tulisan ieu sanés pelajaran nyiptakeun karakter anu lengkep. Kami parantos ngajelaskeun prosés nyiptakeun ku cara anu saderhana pisan.

Cara anu pangsaéna pikeun lumangsungna nyaéta nyobian 3DCoat sorangan sareng ngalaksanakeun alat-alat éta. Anjeun bakal ningali hasilna pas pisan!

Sing salamet!

diskon urutan volume on

ditambahkeun kana karanjang
nempo karanjang parios
false
eusian salah sahiji widang
atawa
Anjeun tiasa ningkatkeun kana versi 2021 ayeuna! Kami bakal nambihan konci lisénsi 2021 énggal kana akun anjeun. Serial V4 anjeun bakal tetep aktip dugi ka 14.07.2022.
milih hiji pilihan
Pilih sahenteuna hiji lisénsi!
Teks anu peryogi koreksi
 
 
Upami anjeun mendakan kasalahan dina téks, mangga pilih teras pencét Ctrl + Enter pikeun ngalaporkeun ka kami!
Ningkatkeun simpul-konci kana pilihan ngambang sayogi pikeun lisénsi ieu:
Pilih lisénsi pikeun ningkatkeun.
Pilih sahenteuna hiji lisénsi!

Situs wéb kami nganggo сookies

Kami ogé nganggo jasa Google Analytics sareng téknologi Facebook Pixel pikeun terang kumaha strategi pamasaran sareng saluran penjualan urang jalan .