Jump to content
3DCoat Forums

lewis2e

Member
  • Content count

    54
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

11 Good

About lewis2e

  • Rank
    Neophyte

Recent Profile Visitors

972 profile views
  1. lewis2e

    3DCoat 4.8 BETA testing thread

    Any news on when the native Linux builds will resume? Running on Wine is OK, but almost always ends up in some kind of crash for me. Also the Blender to 3D Coat exporter doesn't work properly.
  2. lewis2e

    Linux and 4K Screen

    Hi Running 3D Coat on Linux (Ubuntu) at a 4k resolution. Is there any way around the tiny interface problem 3D Coat seems to have? I have been looking for a while for some kind of option to scale up the interface but couldn't see anything. Font size is already set to maximum.
  3. lewis2e

    3DCoat 4.8 BETA testing thread

    Yes I know, that's exactly what I am doing. I have set hotkeys in previous versions of 3D Coat, lots of times. I know how it is supposed to work. It is not working for me for anything in the [Camera] menu.
  4. lewis2e

    3DCoat 4.8 BETA testing thread

    Hmm. Wonder what is going on for me then....
  5. lewis2e

    3DCoat 4.8 BETA testing thread

    I am unable to change keyboard shortcuts in either version 4.8.10 or 4.8.09. I hover over the menu item, press "END" like instructed, but then after pressing the new key combination it just goes blank as if I pressed escape. Tried deleting my 3D-CoatV48 folder. No effect (shortcuts are reset to default, but still cannot change any) Anyone else?
  6. lewis2e

    Why the weird normal maps?

    Doesn't seem to make any difference for me. The only way to get a non-smoothed result seems to still be the method suggested by @Fluffy (i.e. baking from the paint room menu option rather than from the retopo room). This seems incoherent as the option in the paint room uses the paint object as a retopo mesh. The differing results would seem to be a bug?
  7. lewis2e

    Sadly you lost me

    @AbnRanger Yep - you are right. My mistake. I thought zBrush Core was subscription, but it isn't.
  8. lewis2e

    Sadly you lost me

    For something with a feature set like 3D Coat I would say that it is stupidly cheap. A couple of times I've wanted to write to Andrew and ask why he doesn't charge more, or do some kind of subscription licensing. I'd personally be happy to pay more overall through a subscription, especially if it meant that he could employ more people and it resulted in a more stable product (no hate meant, but I've definitely encountered my share of insatiability using 3D Coat). I suppose as a business you then have the problem of churn, but I notice that most other software (Zbrush, Substance, Photoshop etc.) have a subscription option. It can also be mitigated by having minimum term (like Photoshop).
  9. lewis2e

    Why the weird normal maps?

    Allow me to backtrack slightly. I take back what I said, in that the results of "No Smoothing" and "Lock Normals" are not exactly the same. On closer examination, there is a difference, it's just still not quite... "right" (or, at least, I don't think that it is). Please see my attached comparison. Sorry for the crude MS Paint graphics :-) You can see the results are still drastically different to Blender and Substance. I am just seeking to understand why this is the case. To be clear, this is using the Bake from Retopo room workflow. I have not tried importing directly into the Paint room as @Fluffy suggests above (the reason being that I really think this should work from a Retopo bake).
  10. lewis2e

    Why the weird normal maps?

    I can confirm this doesn't seem to work for me either. I have UV Set Smoothing -> No Smoothing set and I get the exact same smoothed normals. I am using 4.8.08. I have not tried the bake from Paint Room option that you suggest, but thank you for highlighting this. I will try later today. Not ideal though.
  11. lewis2e

    Why the weird normal maps?

    Yes, I think you are referring to my issue. Is there a way to turn off the smoothing? As I say, it produces weird render results in other applications.
  12. lewis2e

    Why the weird normal maps?

    OK, this is really bugging me now. Why does 3D Coat generate such weird normal maps when compared to other programs? These weird normal maps do work, but they cause shading artefacts in Blender Cycles, so I would like to know the reason. I have played with the normal map settings in 3D Coat's preferences, but I am no closer to understanding. To illustrate what I am talking about, see the three attached normal maps. These are all created from the exact same high poly and low poly meshes (basically a cube with some patterns drawn on in 3D Coat's sculpting room). All maps are 2k, and should be Tangent Space. The two that look kind of similar were generated in Blender and Substance. The one that looks totally different is generated in 3D Coat. To be clear, I am not just talking about the padding. I know that 3D Coat uses a different mechanism for the padding. I am talking about the actual faces of the cube. Blender and Substance seem to deal with this "correctly", and you can see a flat surface with the pattern drawn on. 3D Coat does not. Why is this? ModelFiles.zip
  13. lewis2e

    Retopo Room - Commit Extrusion Problem

    Hi @digman and @AbnRanger Thank you both for trying to help me with this problem. I really appreciate it. In the end, I went ahead and completed the re-topology without using the Transform or Free Extrude tools (both of which exhibited the above behavior). It was a bit of a pain, but possible with some creative use of other tools I think I tried the majority of the things that you suggested. I saved multiple new versions of the file (as is my standard practice). I experimented to see if I could isolate the cause moving and removing geometry, creating new Retopo layers etc. I went as far as creating a brand new vox layer and hiding everything else, but I was still experiencing this problem in the Retopo room whenever the other vox layers were visible...! To clarify, I was not separately using the snapping tool. I thought it might have been an incorrect setting on something I was using, but I am starting to think it might just be a corrupt file (my second corrupt file in 3D Coat, not sure what I am doing wrong!). I don't mind uploading the file if you want to have a play with it, but as I say I've worked around the issue so there is no longer a pressing need for an answer (just curiosity). Many thanks
  14. lewis2e

    Retopo Room - Commit Extrusion Problem

    Hi Yes I am, 4.7.30. Here is a screenshot as well.
  15. Hi I have a problem at the moment in the retopo room using the transform tool whereby every time I commit the extrusion (by either pressing enter or clicking the button) it will go haywire and stretch my mesh out left and right off into infinity... Anyone know what I am talking about? And how to correct it? It basically means I cannot use the transform tool, which is seriously hampering my retopo efforts. Thanks
×