Jump to content
3DCoat Forums
Sign in to follow this  
Almi

Normal map baking issues

Recommended Posts

Hello, I am trying to bake the normal maps for a object I made in blender. I have watched a few videos and can get my high and low ploly meshes into 3D Coat. I'm having issues when I go to the bake settings and try and adjusted the inner and outer scan depths it looks like the wire fame mesh is inverting and the bake never works correctly. Has anyone ran into this issue?

 

Thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello 

As i can see your model is very tiny, try upscaling it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks that seemed to work. Three nights of pulling my hair out for something that easy. How could you tell the model was tiny?

All so do you know what would cause the object to look like it blew up after I bake?   I'll upload my 3d coat file. both high and low rez models are exported from blender as .obj files.

3dcoathelp.jpg

Bake_Help.3b

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, Falconius said:

I'm also curious about how you were able to tell it was too small.

Most likely by looking at the current setting for Scan Depth Inside the Object (0.096) and noticing that even at a setting that low the Inner Shell preview was well inside the object?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, and remember to work with right scene scale

 

Scene.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×