Jump to content
3DCoat Forums
Andrew Shpagin

V4.5 BETA (experimental)

Recommended Posts

@ TimmyZDesign: All settings were zero. Thanks for the tip on the Brush view settings.

 

@ Gary Dave: Thanks, I'll try a new project.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sculpt Room: I'm Drawing and Extruding onto both surfaces and voxels using completely circular brushes, and the results are oval/stretched. The brushes are being drawn onto smooth surfaces, one of which has little if any curvature on the area I'm drawing on (although there is a rise close by), while the other has a bit of convex curvature and is fairly close to an edge. Or is there any way to tell a brush to sample the normals over a tighter/smaller area?

 

Win7 64

4.5.39

Share this post


Link to post
Share on other sites

Replace geometry in paint room just saved me!!!

 

Thank you so much for this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Traby

RMB over the model layer

convert To Global Space

Help ?

post-10142-0-10992800-1464076354_thumb.j

 

To Global Space
Sets the VoxTree objects space to be set to world space, at 0 on X, Y & Z axes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Traby

RMB over the model layer

convert To Global Space

Help ?

 

Perfect, thanks. Does exactly what I was looking for. Sorry for what seemed like a noob question.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I find I ask "noob questions" all the time. 3D-Coat has so many possible uses that I encounter things I have never done before.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4.5.40

- Bake->Update paint mesh with retopo mesh

- Fixed "Edit projetion in ext editor" issue in vertically aligned window.

- "Ignore back faces" works for Move tool in surface mode.

- nice bewel in primitives with "sector" option

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you very much for the support.

 

Both links refer to 39 version in the first page of this thread.

 

I downloaded from here http://3dcoat.com/files/3d-Coat-V4_5-40-64.exe

 

 

1) Issue with paint and projection solved , much appreciated.

Edited by Michaelgdrs

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know you have been around the block a few times but is that the voxel layer poking through?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can someone please verify that AO is working?

I bake AO from Paint --> Textures --> Calculate Occlution and allthough it does calculates it , it gives up nothing as a result.

 

Edit 

 

Did some tests , Sphere mode  is working , semisphere has the issue on my side.

Edited by Michaelgdrs

Share this post


Link to post
Share on other sites

AO is working, but cant select cpu or openCL, and post smoothing steps anymore

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

No smouth value either , at least on my side.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, Michaelgdrs said:

Can someone please verify that AO is working?

I bake AO from Paint --> Textures --> Calculate Occlution and allthough it does calculates it , it gives up nothing as a result.

 

Edit 

 

Did some tests , Sphere mode  is working , semisphere has the issue on my side.

It should work fine.
Please more information:
1. Version 3D Coat
2. The resolution textures
3. Model graphics card
4. Operating system

Since version 3D Coat 4.5.38, AO calculated entirely on the GPU using shaders, no choice between OpenCL and GPU.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unistalled and re installed. 

Everything works fine now.

 

Much appreciated for the reply.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now all OS builds are included in Google Drive when they are available. Link is in the original post, just above the direct download links for each OS. Also, link is below.

 

Google drive mirror (Now with all OS builds)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mac OS X [4.5.40]: Crashes when switching from surface to voxel mode when vertex painted or with pbr materials.

Repeatable/ Consistent

osx 10.8.5

NVIDIA GeForce 9400

 

p.s any application setting advise for older macs ?

Performance on screen become instantly laggy  when vertex paint is applied.

4.1 works like a dream on 10.6.8

Share this post


Link to post
Share on other sites

What's wrong with the move brush in the sculpt room?  I'm getting a flipping effect, like I can see the normal of the brush rolling around as I pull the mesh, and the fall off is totally messed up, like noise.  Some points move the way I'm pulling, and others move in the opposite direction.

It's in 4.5.40 and some older betas, not sure how far back it goes.

GL and DX versions do this, in voxel and surface modes.

 

windows 10

Processor: Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GHz 

Ram: 32.0GB

64-bit OS, x64-based processor

GeForce GTX 760(192bit)

 

 

MoveBrushProblem.jpg

Edited by GabeM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brush settings "E"

Ignore Back faces is on ?

Ignore.jpg

 

and related video

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes that was it, thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Do , please , blend modes to layers switched the mouse wheel . So , as it is - very uncomfortable . And even if the mouse sticks to take her out of the window while holding down the button . This problem exists with older versions 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 25.05.2016 at 10:48 PM, Michaelgdrs said:

Can someone please verify that AO is working?

I bake AO from Paint --> Textures --> Calculate Occlution and allthough it does calculates it , it gives up nothing as a result.

 

On 25.05.2016 at 11:07 PM, Carlosan said:

AO is working, but cant select cpu or openCL, and post smoothing steps anymore

 

On 25.05.2016 at 11:21 PM, carrots said:

It should work fine.
Please more information:
1. Version 3D Coat
2. The resolution textures
3. Model graphics card
4. Operating system

Since version 3D Coat 4.5.38, AO calculated entirely on the GPU using shaders, no choice between OpenCL and GPU.

I had an issue with AO calculations: sphere - did no visible results, hemisphere+sphere - exploded my model after calc. I've tested several times, then I restarted 3dcoat and AO calculations worked fine. Very strange.

My specs are: 3dcoat 4.5.40 x64, 1k texture, gtx780ti, win 7 x64.

Why post smoothing steps were removed? Very usefull feature. I used it for draft AO generation, like a preview before high quality baking, very time consuming. Also, it was a good looking dirt texture mask =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

×