Jump to content
3DCoat Forums
co3Darts

[Fixed] Exporter to FBX or OBJ is broken on 2021 if sharpen mesh is ON at export

Recommended Posts

Using Maya 2020.4 and 3DC 2021.0.2 (New Release).  I tested exporting to FBX and OBJ from the paint room to open in Maya.  I get proper textures but the geometry is garbled up badly.   I made a voxel to surface geo and exported straight from sculpt room with some decimation and that exports fine to fbx and obj.  But from the paint room for some reason it's a mess.  Haven't changed but a few hotkeys in 3dc 2021.  This is using the export constructor btw.

I can send the 3DC and Maya files if needed to support but they are a bit bigger than the allowed 44mb.

 

3dc - Shader Ball.jpg

Maya - Shader Ball.jpg

3dc robot 2021.3b.jpg

Maya - Robot imported Geo.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I exported the paint room 3dc robot from 4.9.73 and it exported to fbx and obj just fine.  Not the case obviously in for me in 3DCoat-V2021.02.

Is there perhaps a preference or export option I have goofed up in 20201?  I tested thoroughly before posting in the BUGS section.I set texture res in 3DC to 512x512 and used default shader ball.  Uploaded the maya binary and 3dc 2021.2 file below.

Thanks for taking a look.

Jason

3DCv2021.2 shader ball 2021.3b

3DCv2021.2 shader ball 2021.3b.jpg

fm3DC-2021 shader ball.mb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please use this help command detailing in the email what is the problem you are having.

Thanks

 

Send File.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Carlosan said:

Please use this help command detailing in the email what is the problem you are having. 

Thanks

 

Send File.jpg

I get the 404 error using that link.. :(

 

image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reporting the issue, thx for point it up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the export constructor settings I use to send .fbx or obj to Maya.  Doesn't seem like I have anything ticked wonky..

image.thumb.png.3f7b4ccc99b03cd1f291d543a475a1b4.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Remember to send questions related to this 3DCoat bug to

andrewshpagin@gmail.com

Thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Massive thanks sprayer!  That was it.  Feel silly I didn't see that but again thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bug reported.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, co3Darts said:

I get the 404 error using that link.. :(

 

 

image.png

Thanks for reporting!

It has to work now. Please check it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×