with love from Ukraine
IMAGE BY DIMITRIS AXIOTIS

Parimet themelore të modelimit të polit të ulët

Modelimi 3D është procesi i krijimit të një objekti 3D me ndihmën e programeve të ndryshme të krijuara për të. Modeli 3D përbëhet nga trekëndësha që përcaktojnë formën e objektit. Për funksionim të lehtë, trekëndëshat kombinohen në katrorë. Në procesin e modelimit, modeluesi 3D duke përdorur funksione dhe mjete të ndryshme duke përdorur katrorë (poligona) krijon forma të çdo kompleksiteti (modeli 3D).

Ka kaq shumë programe modelimi në dispozicion, por ne do të flasim për modelimin e ulët polifonik në 3DCoat .

Ekzistojnë 2 lloje kryesore të detajimit të një objekti poligonal: Poli i ulët, Poli i lartë.

Low Poly është një objekt me një numër minimal poligonesh. Ato mund të mos duken shumë të buta, por janë të përshtatshme për projekte me një interpretues në kohë reale, si lojërat, pasi kërkojnë pak burime të kartave video.

Modelet High Poly nuk kanë kufi në numrin e poligoneve. Ato duken të lëmuara dhe përdoren në filma vizatimorë, filma, vizualizim arkitektonik, koncept art dhe më shumë.

Pra, për të filluar prodhimin e modeleve të ulëta polifonike ju duhet një model fillestar. Ekziston një mjet primitiv për këtë.

Në këtë seri të GIF-ve ne do t'ju tregojmë krijimin e modelit jo të komplikuar të ulët poli 3D.

Një nga mjetet shumë të rëndësishme të modelimit është Extrude. Ka shumë variacione të mjetit të nxjerrjes në 3DCoat.

  • Ekstrudoni fytyrat
  • Extrude Vertex
  • Extrude Normal
  • Ndërhyjnë
  • Guaskë

Simetria është një mjet shumë i rëndësishëm dhe i përshtatshëm. Ekzistojnë disa lloje të simetrisë, kjo është:

  • x, y, z pasqyrë
  • Simetria radiale
  • Pasqyrë radiale

Në gif mund të shihni punën e simetrisë radiale.

Me këtë mjet ju mund të bëni objekte komplekse shumë shpejt. Kur objekti është gati, ju duhet të aplikoni simetri. Për ta bërë këtë, në Retopo - Aplikoni Simetrinë në të gjitha shtresat ose Aplikoni Simetrinë në Shtresën aktuale

Në shumë raste, fillimisht krijohet modeli i ulët polifonik dhe më pas krijohet një model i lartë polifonik duke përdorur funksionin Subdivide and Relax.

Në mënyrë që modeli të mos deformohet pas aplikimit të veglave Subdivide and Relax dhe të duket i saktë, është e nevojshme të krijohet topologjia e tij e saktë.

Pra, në model në të gjitha këndet akute duhet të ketë të paktën 3 shumëkëndësha në mënyrë që pas zbutjes këndi të mbetet ashtu siç ishte.

Ekziston një mjet si ky për Bevel që ndan skajet. Me veglën Split ose Point Faces mund të shtoni skaje të reja.

3DCoat ka shumë mjete të ndryshme për krijimin e modeleve 3D me Poli të ulët dhe të Lartë Poly. Ju gjithashtu mund të krijoni një Hartë UV për modelin menjëherë në këtë program. Për të mësuar rreth të gjitha mjeteve që mund të provoni programin tani.

zbritjet e porosive të vëllimit në

shtuar në karrocë
shikoni karrocën arka
false
plotësoni një nga fushat
ose
Mund ta përmirësoni në versionin 2021 tani! Ne do të shtojmë çelësin e ri të licencës 2021 në llogarinë tuaj. Seriali juaj V4 do të qëndrojë aktiv deri më 14.07.2022.
zgjidhni një opsion
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!
Teksti që ka nevojë për korrigjim
 
 
Nëse keni gjetur një gabim në tekst, ju lutemi zgjidhni atë dhe shtypni Ctrl+Enter për të na raportuar!
Përmirëso opsionin e bllokuar nga nyja në lundrues i disponueshëm për licencat e mëposhtme:
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!

Faqja jonë e internetit përdor cookies

Ne përdorim gjithashtu shërbimin Google Analytics dhe teknologjinë Facebook Pixel për të ditur se si funksionojnë strategjitë tona të marketingut dhe kanalet e shitjeve.