with love from Ukraine
IMAGE BY DIMITRIS AXIOTIS

Çfarë është harta UV?

Harta UV është procesi i transferimit të një rrjete 3D nga një model 3D në një hapësirë 2D për të teksturuar më tej modelin.

Hartat UV përfaqësojnë parimin bazë të krijimit të teksturave, i cili përdoret nga të gjitha aplikacionet. Harta UV krijohet pas modelimit të një modeli poligonal 3D dhe ka të njëjtën strukturë rrjetë si objekti 3-dimensional, por të gjithë ata poligone përkthehen në hapësirë 2D, kështu që ato mund të deformohen.

Ky GIF tregon seksionet e hartës UV korrespondojnë me seksionet në modelin 3D.

UV mapping - 3Dcoat

Hartë UV 3D Coat

Po kërkoni një softuer profesional dhe miqësor për hartimin e teksturave 3D? 3DCoat është një program i shpejtë i hartës 3D UV, i cili ofron mjete të shumta për krijimin e Hartave UV me cilësi të lartë shpejt dhe me efikasitet. 3DCoat funksionon në mënyrë të përkryer me modelet me poligonal të lartë dhe me poligonal të ulët.

Ka dy mënyra për të krijuar një hartë UV në 3DCoat:

1. Automatik;

2. Manual;

Hartë automatike UV në 3DCoat

Harta automatike UV është një veçori shumë e dobishme që përdorin shumë modelues. Kjo veçori krijon një hartë UV me një klik të vetëm. Nëse modeli juaj nuk kërkon një hartë të përsosur UV të bërë me dorë, atëherë harta automatike UV është ajo që ju nevojitet. Teksturat do të funksionojnë shumë mirë pas përdorimit të kësaj veçorie dhe nuk do të ketë probleme. Kryesisht, ndryshimi i vetëm midis hartës automatike UV dhe asaj manuale është pamja e tyre estetike.

Prandaj, mund të përdorni me siguri hartën automatike UV.

Automap - 3Dcoat

Harta automatike

Automatically create a UV map - 3Dcoat

Për të krijuar automatikisht një hartë UV thjesht klikoni AutoMap.

Krijimi i një harte manuale UV

Creating a manual UV Map - 3Dcoat

Ky GIF tregon krijimin manual të hartës UV për një model primitiv 3D.

Ky GIF demonstron se si funksionon krijimi manual i një harte UV. U deshën rreth 5 minuta për të krijuar një hartë UV për këtë model

Demonstrates manual creation of a UV map - 3Dcoat

Mark Seams - 3Dcoat

Mark Seams

Selects individual edges - 3Dcoat

Zgjedh skajet individuale. Kur rrethi i skajeve mbyllet, krijohet një ishull UV.

Edge Loops - 3Dcoat

Sythet e skajeve

Automatically selects a circle of Edges - 3Dcoat

Zgjedh automatikisht një rreth të skajeve.

UV Path - 3Dcoat

Rruga UV

Automatically creates point-to-point Edges - 3Dcoat

Krijon automatikisht skajet pikë-për-pikë. Kur rrethi i skajeve mbyllet, krijohet një ishull UV. Ky është një veçori shumë e dobishme për modelet me polie të lartë.

Veçoritë e përshkruara më sipër e bëjnë 3DCoat një mjet të shpejtë të hartës UV që është i lehtë për t'u punuar.

Këtu mund të kryeni hartën e lehtë UV me cilësi të lartë.

Ka ende shumë gjëra interesante në 3DCoat për t'u zbuluar, por ne nuk do të jemi në gjendje të mbulojmë gjithçka në këtë artikull. Ne ju inkurajojmë të provoni dhe të mësoni të gjitha veçoritë dhe mjetet menjëherë! Pra, nëse jeni duke kërkuar për një softuer efikas të hartës 3D UV që funksionon nën Mac, Windows ose Linux, mos kërkoni më tej - provoni zgjidhjen miqësore të hartës UV të 3DCoat (është gjithashtu plotësisht falas për 30 ditë!).

Paç fat! :)

zbritjet e porosive të vëllimit në

shtuar në karrocë
shikoni karrocën arka
false
plotësoni një nga fushat
ose
Mund ta përmirësoni në versionin 2021 tani! Ne do të shtojmë çelësin e ri të licencës 2021 në llogarinë tuaj. Seriali juaj V4 do të qëndrojë aktiv deri më 14.07.2022.
zgjidhni një opsion
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!
Teksti që ka nevojë për korrigjim
 
 
Nëse keni gjetur një gabim në tekst, ju lutemi zgjidhni atë dhe shtypni Ctrl+Enter për të na raportuar!
Përmirëso opsionin e bllokuar nga nyja në lundrues i disponueshëm për licencat e mëposhtme:
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!

Faqja jonë e internetit përdor cookies

Ne përdorim gjithashtu shërbimin Google Analytics dhe teknologjinë Facebook Pixel për të ditur se si funksionojnë strategjitë tona të marketingut dhe kanalet e shitjeve.