with love from Ukraine
IMAGE BY DIMITRIS AXIOTIS

Retopologjia

3DCoat është një softuer për artistë dhe zhvillues 3D që ka një gamë të gjerë funksionesh për prodhimin 3D.

Gjithashtu ofron mjete të përshtatshme retopologjie, duke përfshirë një funksion auto-retopologjie lider në treg.

Në këtë artikull do të flasim për përfitimet e retopologjisë në 3DCoat .

3DCoat është një program retopologjik që përmban të gjitha teknologjitë e avancuara

për krijimin e topologjisë me cilësi të lartë. Funksionaliteti ju lejon të krijoni

retopologji për qëllime dhe detyra të ndryshme.

Mjetet dhe veçoritë e tij të përshtatshme përshpejtojnë ndjeshëm punën tuaj.

3DCoat është gjithashtu softuer automatik i retopologjisë . Auto-retopologjia është një mjet jashtëzakonisht i dobishëm dhe i rëndësishëm i 3DCoat . Me këtë funksion ju mund të bëni shumë modele menjëherë!

Për të filluar auto-retopologjinë, ju vetëm duhet të zgjidhni "Kryer retopologjinë - Kryen auto-retopologji" në dritaren e nisjes. Bëni rregullime të thjeshta dhe retopologjia juaj automatike është gati!

Auto-retopologjia funksionon më mirë me modelet organike dhe të buta.

Auto-retopology - 3Dcoat

Për të filluar me retopo manuale, zgjidhni "Kryer retopologjinë - rrjetë referimi importi" në dritaren e nisjes.

Topologjia që keni krijuar do të këputet automatikisht në rrjetën e referencës.

Snap mund të çaktivizohet nëse është e nevojshme.

Për të filluar krijimin e një retopologjie manuale, përdorni mjetet e mëposhtme bazë të retopologjisë:

Add/Split tool - 3Dcoat

1. Mjeti Add/Split

Pra, mjeti i parë këtu është mjeti Add/Split. Dhe mënyra se si funksionon kjo është se ju thjesht vendosni pikat e shumëkëndëshit dhe do të shihni se programi i bashkon ato në rrjetën e referencës. Thjesht klikoni dhe do të keni një shumëkëndësh. Gjithashtu në këtë mjet retopologjie mund të shtoni një skaj.

Points/Faces tool - 3Dcoat

2. Mjeti i pikave/fytyrave

Për të përdorur këtë mjet, vendosni disa kulme. Kur lëvizni miun midis tyre, do të merrni një pamje paraprake se si do të duket një shumëkëndësh dhe thjesht klikoni me të djathtën për ta vendosur atë.

Duke përdorur këtë mjet, ju gjithashtu mund të lëvizni fytyrat dhe skajet e kulmeve. Klikoni me të djathtën mbi elementin që dëshironi dhe tërhiqeni. Me këtë veçori, ju mund të bëni shpejt topologjinë që dëshironi.

Ju gjithashtu mund ta përdorni këtë mjet për të shtuar më shumë ndarje në një shumëkëndësh, thjesht klikoni CTRL .

Quads tool - 3Dcoat

3. Mjet kuadrat

Pra, një mjet i retopologjisë që është më manual është mjeti Quads dhe mënyra se si funksionon është që ju të klikoni në një skaj dhe do të vendosni pikën tjetër të katërkëndëshit dhe më pas do të vendosni pikën përfundimtare. Kjo do ta këputë atë në kulmet ekzistuese dhe ato pika blu që janë bërë nga mjeti pika/fytyra. Pasi të keni përfunduar një kuadrat, ai do të vendoset dhe më pas mund të vazhdoni të vizatoni. Derisa të dëshironi të ndaloni përdorimin e mjetit, thjesht mund të shtypni Esc .

Ky mjet është i dobishëm kur në raste të vështira mjeti i pikave/fytyrave nuk e sheh opsionin që dëshironi të vendosni fytyrën.

Strokes tool - 3Dcoat

4. Mjet për goditje

Ky është një mjet tjetër i dobishëm për krijimin e një numri të madh poligonesh shumë shpejt. Mënyra se si funksionon është si më poshtë:

ju do të vizatoni vijëza ashtu siç bëmë me retopologjinë manuale;

atëherë do të vizatoni më shumë vija që kalojnë mbi to.

Çdo pikë ku kryqëzohen ato vija do të bëhet një kulm.

Pasi t'i keni vendosur të gjitha, thjesht shtypni Enter për t'i plotësuar ato.

Symmetry options for instance Radial Mirror - 3Dcoat

5. Opsione të pasura simetrie - për shembull Pasqyra Radiale

Mjeti i simetrisë optimizon shumë mirë performancën.

Ka shumë lloje të simetrisë në 3DСoat , në këtë shembull përdoret pasqyra radiale.

E rëndësishme! 3DCoat është një program vazhdimisht në zhvillim dhe përmirësim. Që do të thotë se mjetet e retopologjisë mund të bëhen më të mira dhe më të përshtatshme me kalimin e kohës.

Ju mund të vini re se guaskat kanë ngjyra të ndryshme. Kjo është vetëm diçka që 3DCoat bën automatikisht për t'ju ndihmuar të identifikoni predha të ndryshme poligonesh. Nëse do t'i bashkonim, të gjithë do të bëheshin një.

3DCoat ofrohet si një softuer provë falas. Versioni i plotë i programit është i disponueshëm për 30 ditë përdorim, pas së cilës hiqen disa formate të eksportit.

Pra, nëse doni të krijoni modele cilësore 3D, atëherë duhet të provoni patjetër 3DCoat !

Paç fat!

zbritjet e porosive të vëllimit në

shtuar në karrocë
shikoni karrocën arka
false
plotësoni një nga fushat
ose
Mund ta përmirësoni në versionin 2021 tani! Ne do të shtojmë çelësin e ri të licencës 2021 në llogarinë tuaj. Seriali juaj V4 do të qëndrojë aktiv deri më 14.07.2022.
zgjidhni një opsion
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!
Teksti që ka nevojë për korrigjim
 
 
Nëse keni gjetur një gabim në tekst, ju lutemi zgjidhni atë dhe shtypni Ctrl+Enter për të na raportuar!
Përmirëso opsionin e bllokuar nga nyja në lundrues i disponueshëm për licencat e mëposhtme:
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!

Faqja jonë e internetit përdor cookies

Ne përdorim gjithashtu shërbimin Google Analytics dhe teknologjinë Facebook Pixel për të ditur se si funksionojnë strategjitë tona të marketingut dhe kanalet e shitjeve.