with love from Ukraine
IMAGE BY DIMITRIS AXIOTIS

Skulpturë në 3DCoat

Në këtë artikull do të flasim për mjetet e skulpturës 3D të disponueshme në 3DCoat.

3DCoat është një softuer dixhital skulpture i përdorur nga shumë artistë dhe stilistë në mbarë botën. Është një program i besueshëm me të gjitha mjetet e nevojshme dhe të përshtatshme për skulpturë.

Ky softuer i skulpturës 3D do t'ju ndihmojë të përfundoni të gjitha detyrat shpejt dhe me efikasitet. Falë një grupi të madh instrumentesh, ju mund të modeloni çdo gjë, qofshin modele organike ose automjete, objekte imagjinare, bimë, mobilje dhe shumë më tepër.

Pra, le t'i hedhim një vështrim më të thellë 3DCoat dhe asaj që ofron.

3DCoat përmban 2 lloje të skulpturimit: Voxel dhe një Sipërfaqe.

1. Voxel

Voxel - 3Dcoat

Skulpturimi me voxel është një mënyrë që është e ndryshme nga sipërfaqësore dhe poligonale në atë që nuk ka poligone. Voksele janë një analog i pikselave dy-dimensionale për hapësirën tredimensionale. Modeli voxel është i mbushur brenda.

Voxel sculpting - 3Dcoat

Avantazhi kryesor i skulpturës me voxel është se ju mund të zbatoni idetë tuaja krijuese pothuajse pa menduar për nuancat dhe problemet teknike. Falë teknologjisë së skulpturës me voxel, ju mund të krijoni çdo formë dhe objekt pa rregulluar poligonet. Voxelet llogariten automatikisht pa ndërhyrjen tuaj.

Një model voxel nuk mund të ketë dendësi të ndryshme në një objekt të vetëm. Por ju mund t'i jepni të gjithë modelit më shumë rezolucion.

Kjo është e përkryer për artistët që duan të transferojnë menjëherë idetë nga koka e tyre në hapësirën 3D.

Skulpturimi i Vauxhall thjeshton shumë krijimin e koncepteve dhe referencave 3D.

Split tool - 3Dcoat

Mjet i ndarjes

Capabilities of the Split tool - 3Dcoat

Ky gif tregon aftësitë e mjetit Split. Ajo funksionon falë voxeleve.

Mund të shihni se si e thjeshton punën.

Thjesht vizatoni kthesa në objekt dhe ato kthehen në rrjeta të veçanta.

2. Modaliteti i sipërfaqes

Ky modalitet përdor një sistem poligonal. Rrjeta do të ndahet në trekëndësha.

Në këtë modalitet është mirë të bëni punën përfundimtare në modelin tuaj 3D sepse mund të rregulloni numrin e poligoneve për zonë të zgjedhur. Nëse dëshironi që numri i poligoneve të jetë i lartë vetëm në një vend, atëherë përdorni veglat në modalitetin Sipërfaqja.

Snake Clay - 3Dcoat

Gjarpër Balta

Snake Clay example - 3Dcoat

Ky mjet interesant dhe i dobishëm funksionon në teknologjinë sipërfaqësore. Siç mund ta shihni, mund të përdoret për të krijuar fryrje të ndryshme shumë shpejt.

Gjithashtu në modalitetin "Sipërfaqja" mund të krijoni lehtësisht skaje të mprehta ku ju nevojiten ato ose një sipërfaqe shumë të sheshtë.

Një tjetër avantazh i madh është se ju mund të formoni dhe aplikoni menjëherë tekstura në modelin tuaj. Në këtë mënyrë ju mund të shihni se si modeli juaj do të duket si rezultat.

E rëndësishme! nuk rekomandohet të transferoni modelin tuaj nga mënyra sipërfaqësore në modalitetin voxel. Do të humbisni shumë detaje nga modeli juaj.

Live Clay - 3Dcoat

Balta e gjallë

Live Clay example - 3Dcoat

Me këtë mjet mund të rregulloni numër të ndryshëm poligonesh për rrjetë.

Këtu mund të shihni se si shtohen poligonet e rinj sipas nevojës. Me këtë veçori, ju mund të krijoni detaje shumë të vogla pa shtuar poligone në të gjithë rrjetën.

Pra, ekziston modaliteti voxel për skicim të shpejtë - dhe ai sipërfaqësor për detaje.

Kombinimi i këtyre 2 mënyrave mundëson mundësi të pafundme për skulpturim.

3DCoat ka një grup të madh kthesash që mund të përdoren në mjete të ndryshme.

Set of curves that can be used in different tools - 3Dcoat

Tani do të shihni se si funksionojnë kthesat e disa veglave.

Blop - 3Dcoat

Njollë

Blop example - 3Dcoat

Ky mjet krijon një rrjetë duke përdorur kthesa. Ju thjesht vizatoni kthesa në hapësirën 3D dhe keni një objekt 3D. Kjo do t'ju ndihmojë të bëni shpejt boshllëqet për skulpturim të mëtejshëm.

Cut Off - 3Dcoat

Prerë

Cut Off example - 3Dcoat

Ky është një nga mjetet më të dobishme. Ata mund të bëjnë shumë gjëra. Me mjetin mund të bëni vrima të ndryshme në objekt, mund të bëni vrima nëpër vrima dhe mund të vendosni një kufi thellësie. GIF tregon se si mund të bëni thjesht dhe me lehtësi forma komplekse.

Cut Off brushes example - 3Dcoat

Ju mund të shihni një grup furçash klasike.

Ka disa çelësa standardë të nxehtë për të gjitha furçat:

Ctrl - përmbys furçën

Shift - zbut

Pinch - 3Dcoat

Çikë

Pinch example - 3Dcoat

Ja një shembull se si një mjet mund të krijojë shpejt detaje në fytyrën tuaj. Mund ta përdorni gjithashtu për të krijuar rrudha dhe më shumë.

Live Clay tool example - 3Dcoat

Mund të përdorni edhe forma në furça. Kjo metodë është shumë e mirë për detaje dhe qëllime të tjera.

(Kaloni në modalitetin Sipërfaqja, përdorni mjetin "Live Clay" dhe tani poligonet do të shtohen automatikisht gjatë vizatimit)

Ju gjithashtu mund të instaloni format tuaja.

Një përfitim tjetër i skulpturës në 3DCoat është shkathtësia e tij.

- Duke punuar në dhomën e skulpturës, mund të shkoni shpejt në dhomën e modelimit, të bëni një model atje dhe ta importoni në dhomën e skulpturës për voxelizim ose sipërfaqe.

- Mund të hyni në një dhomë teksture dhe të bëni tekstura për modelin tuaj.

- Mund të shkoni gjithashtu në dhomën e riprodhimit, të rregulloni burimet e dritës dhe të shihni se si duket puna juaj.

- Gjithashtu, pasi të keni punuar në dhomën e skulpturës, mund të ritopologjizoni modelin tuaj ose të përdorni mjetin tonë të auto-retopologjisë.

Të gjitha këto veçori në një program do të shpejtojnë shumë punën tuaj, pasi nuk keni nevojë të përdorni shumë programe në linjën tuaj.

Pra, 3DCoat është një program i shpejtë dhe modern i skulpturës 3D . Përdorimi i 3DCoat do t'ju japë një rezultat me cilësi të lartë. Programi përdoret nga shumë kompani për projekte të mëdha.

Gjithashtu, ekziston një komunitet i zhvilluar i njerëzve që punojnë në 3DCoat në internet, i cili mund t'ju ndihmojë të mësoni programin dhe mënyrën se si mund të merrni frymëzim nga artistë të tjerë. Programi funksionon nën të gjitha platformat e njohura: Windows, Mac OS, Linux.

E rëndësishme! Programi është gjithmonë në zhvillim dhe përmirësim.

Ne bëjmë çmos që përdoruesit e 3DCoat ta shijojnë atë dhe të argëtohen duke punuar në program.

Paç fat! :)

zbritjet e porosive të vëllimit në

shtuar në karrocë
shikoni karrocën arka
false
plotësoni një nga fushat
ose
Mund ta përmirësoni në versionin 2021 tani! Ne do të shtojmë çelësin e ri të licencës 2021 në llogarinë tuaj. Seriali juaj V4 do të qëndrojë aktiv deri më 14.07.2022.
zgjidhni një opsion
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!
Teksti që ka nevojë për korrigjim
 
 
Nëse keni gjetur një gabim në tekst, ju lutemi zgjidhni atë dhe shtypni Ctrl+Enter për të na raportuar!
Përmirëso opsionin e bllokuar nga nyja në lundrues i disponueshëm për licencat e mëposhtme:
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!

Faqja jonë e internetit përdor cookies

Ne përdorim gjithashtu shërbimin Google Analytics dhe teknologjinë Facebook Pixel për të ditur se si funksionojnë strategjitë tona të marketingut dhe kanalet e shitjeve.