with love from Ukraine
IMAGE BY DIMITRIS AXIOTIS

Teksturim i lehtë dhe PBR në 3DCoat

Në këtë artikull do të tregojmë se si mund të krijoni thjesht dhe me profesionalizëm tekstura për modelet tuaja.

3DCoat është një aplikacion për teksturim të lehtë të modelit 3D. Megjithatë, edhe pse programi është i lehtë për t'u zotëruar, ai është krijuar për përdorim profesional, kështu që ju mund të krijoni produkte me cilësi shumë të lartë me të.

Programi ka të gjitha teknologjitë e avancuara për teksturim:

- Materiale të zgjuara

- Materialet e OSHP-së

- Paint UV Mapped Mesh

- Pikturë me kulm

Në këtë GIF me kalim kohe, mund të shihni procesin e krijimit të teksturës për robotin duke përdorur vetëm Materiale standarde inteligjente. Vetëm cilësimet e tyre ndryshojnë pak.

Creating robot using only standard Smart Materials - 3Dcoat

U deshën 20 minuta për të krijuar teksturën e këtij modeli.

Kështu që programi e bën teksturimin 3D jashtëzakonisht të lehtë! Dhe ne po flasim jo vetëm për tekstura komplekse, por me cilësi të lartë!

Ndërsa punoni në teksturat, mund të shihni karakteristikat fizike të materialeve në portin e shikimit.

Hartat e mjedisit ju ndihmojnë ta bëni këtë.

Physical characteristics of the materials in the viewport - 3Dcoat

3DCoat ka një set standard të panoramës për këtë, por ju mund të shkarkoni edhe harta të tjera të mjedisit.

Kjo do t'ju ndihmojë të shihni se si do të duket modeli në render.

Make any modifications in the Preview Option - 3Dcoat

Një veçori shumë e dobishme është Opsioni i Parashikimit.

Funksionon ashtu siç ngarkoni çdo imazh në material.

Më pas mund ta shihni imazhin e shikimit paraprak pasi të bëni ndonjë modifikim në Opsionin e Parapamjes.

Në dritaren e shikimit të opsioneve, mund të zgjidhni gjithashtu llojin e mbivendosjes së teksturës.

Llojet e teksturave të mbivendosjes janë si më poshtë:

- Nga kamera

- Harta kubike

- Cilindrike

- Sferike

- Harta UV

Perform different tasks - 3Dcoat

Pra, kjo veçori do t'ju ndihmojë të kryeni shumë detyra të ndryshme: tekstura në modele organike, pjesë për teknologji, defekte të ndryshme të lëkurës dhe më shumë.

Features and tools for easy operation - 3Dcoat

3DCoat ka shumë veçori dhe mjete për funksionim të lehtë.

Example of selections of brushes and shapes - 3Dcoat

Për shembull, nëse keni nevojë të vizatoni diçka në një model, ju keni një përzgjedhje të madhe të furçave dhe formave.

Me to mund të kryeni një gamë shumë të gjerë detyrash dhe të bëni teksturim 3D të lehtë.

Smart Materials preview - 3Dcoat

Në trajtimin e materialeve inteligjente, nuk keni nevojë të aplikoni vazhdimisht materialin, sepse ekziston një dritare e pamjes paraprake të Materialeve inteligjente. Aty mund të vëzhgoni çdo ndryshim që bëni në material dhe mund të shihni se si do të duket modeli juaj pas aplikimit të teksturës.

Materialet PBR

Çfarë do të thotë PBR?

PBR - (Përkthim fizikisht i bazuar ).

Këto janë materialet që llogaritin dritën shumë si ajo reale në renderer. Kjo i bën teksturat të duken realiste.

3DCoat gjithashtu mbështet teknologjinë e materialeve PBR. Ka shumë harta që ndihmojnë në krijimin e karakteristikave të ndryshme të materialeve. Ne do të shohim hartat më themelore.

  1. Ngjyrë. Është një teksturë pa asnjë veçori tjetër.
  2. Thellesi. Është një hartë që jep iluzionin e gropave dhe gungave. Ai e optimizon modelin shumë mirë, ju lejon të bëni shumë detaje në një model me nivel të ulët.
  3. Vrazhdësi. Është një hartë inversioni me shkëlqim. Për ta bërë atë me shkëlqim, duhet të vendosni vlerën në 0%. Dhe në vlerën 100% materiali do të jetë plotësisht pa shkëlqim.
  4. Metaliteti. Është një hartë që e bën materialin tuaj të duket metalik. Kur vlera e Metalitetit është 100%, materiali pasqyron plotësisht mjedisin.

Ju mund të personalizoni plotësisht materialet PBR në 3DCoat.

Ju gjithashtu mund të shkoni në dyqanin tonë të materialeve PBR. Ka shumë artikuj me cilësi të lartë dhe realiste për të krijuar çdo model që ju pëlqen.

Pra, 3DСoat është një softuer profesional i lehtë për t'u përdorur me teksturë 3D me të gjitha veçoritë moderne. Programi është i destinuar për të gjitha llojet e përdoruesve, nga artistët amatorë 3D deri tek profesionistët individualë, studiot e vogla dhe korporatat e mëdha. Me 3DCoat mund të krijoni tekstura për një model të çdo kompleksiteti. Ky program zhvillon tekstura për lojëra, filma, koncepte dhe sfera të tjera.

Vlera shtesë ofrohet nga disponueshmëria e dhomave të tjera në program në mënyrë që të jetë e mundur të bëhet skulpturë, retopologji, UV, renderim. Prandaj, ju mund të skalitni modelin tuaj, të aplikoni tekstura, të krijoni retopologji dhe renderim dhe e gjithë kjo e bën 3DCoat jo vetëm një softuer të thjeshtë teksturimi 3D, por një aplikacion 3D shumëfunksional. Kjo është veçanërisht e përshtatshme për ata që nuk duan të mësojnë shumë programe, por duan të marrin shpejt një produkt cilësor. Pra, për t'u njohur më mirë me programin - filloni tani!

Paç fat :)

zbritjet e porosive të vëllimit në

shtuar në karrocë
shikoni karrocën arka
false
plotësoni një nga fushat
ose
Mund ta përmirësoni në versionin 2021 tani! Ne do të shtojmë çelësin e ri të licencës 2021 në llogarinë tuaj. Seriali juaj V4 do të qëndrojë aktiv deri më 14.07.2022.
zgjidhni një opsion
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!
Teksti që ka nevojë për korrigjim
 
 
Nëse keni gjetur një gabim në tekst, ju lutemi zgjidhni atë dhe shtypni Ctrl+Enter për të na raportuar!
Përmirëso opsionin e bllokuar nga nyja në lundrues i disponueshëm për licencat e mëposhtme:
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!

Faqja jonë e internetit përdor cookies

Ne përdorim gjithashtu shërbimin Google Analytics dhe teknologjinë Facebook Pixel për të ditur se si funksionojnë strategjitë tona të marketingut dhe kanalet e shitjeve.