with love from Ukraine
IMAGE BY DIMITRIS AXIOTIS

Funksione në 3DCoat për të cilat mund të mos dini. Modelimi

Kur punoni, është shumë e rëndësishme që të keni një akses të shpejtë në të gjitha mjetet e nevojshme. Hotkeys mund të ndihmojnë me këtë. 3DCoat ka zhvilluar një sistem të përshtatshëm për konfigurimin dhe përdorimin e tasteve kryesore.

Tani do të përshkruajmë disa nga çelësat kryesorë të rëndësishëm që mund të përdorni për të shpejtuar rrjedhën e punës.

Space bar.

Me këtë çelës mund të telefononi të gjitha mjetet që janë në dispozicion dhe nuk keni nevojë t'i zgjidhni ato në panelin e majtë.

Në krye të "panelit të hapësirës" mund të gjeni edhe numrat 1, 2, 3, 4, ... Thjesht lëvizni miun aty ku duhet të jetë mjeti dhe tani mund t'i qaseni duke përdorur tastet e duhura në tastierë. .

Tani thjesht shtypni kombinimin: hapësirën dhe numrin në të cilin qëndron mjeti për të zgjedhur shpejt mjetin.

Avantazhi i kësaj metode është se ju mund ta personalizoni këtë panel sipas dëshirës dhe të ndryshoni shpejt mjetet në të.

Vegla Pikat/Fytyrat është krijuar për retopologji. Përdoreni atë mjet për të krijuar dhe modifikuar me lehtësi poligone.

Por mund të jetë gjithashtu i dobishëm kur bëni modelim 3D.

Karakteristikat e mëposhtme të dobishme e bëjnë atë veçanërisht të përshtatshëm:

1. Ju mund të lëvizni kulmet shumë më lehtë.

Thjesht vendoseni miun mbi deponinë që dëshironi dhe tërhiqeni atë në çdo drejtim me butonin e djathtë të miut. Në varësi të pozicionit të kamerës, pika do të lëvizë. Kështu që ju mund t'u jepni shpejt formën e duhur modeleve dhe t'i modifikoni ato.

Ju gjithashtu mund të lëvizni segmente në këtë mënyrë duke përdorur veglat e seksionit Tweak.

2. Mund të shtoni skajet e unazës. Për ta bërë këtë, thjesht mbani të shtypur tastin CTRL dhe butonin e majtë të miut dhe do të shihni një pamje paraprake të unazës së skajeve.

Prandaj, ky mjet mund të kryejë disa funksione me lehtësi.

Përzgjedhja është gjithashtu një element shumë i rëndësishëm i modelimit 3D.

Ne do të tregojmë disa mashtrime të jetës që do t'ju ndihmojnë të shpejtoni punën në shtëpi.

Nëse zgjidhni skajet dhe shtypni tastin 'R', zgjidhni rrethin e skajit si më poshtë:

Nëse zgjidhni skajet dhe shtypni SHIFT, mund të zgjidhni si më poshtë:

Nëse keni nevojë të zgjidhni një numër poligonesh, mund të përdorni mënyrën e mëposhtme:

Një nga avantazhet e 3DCoat është se ju mund të bëni shumë punë në këtë program menjëherë:

Teksturim, Retopo, Modelim, Hartë UV, Skulpturë dhe Renderim.

Përdorni dhomën e skulpturës për të krijuar forma komplekse me voksele në një mënyrë shumë më të shpejtë sesa me një metodë poligonale. Pasi të keni mbaruar me skulpturën tuaj, mund ta importoni formën tuaj në dhomën Retopo dhe ta ritopologjizoni atje. Bëni retopologjinë më shpejt sepse keni formën dhe përmasat. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ndërtoni një rrjetë me poli të ulët.

zbritjet e porosive të vëllimit në

shtuar në karrocë
shikoni karrocën arka
false
plotësoni një nga fushat
ose
Mund ta përmirësoni në versionin 2021 tani! Ne do të shtojmë çelësin e ri të licencës 2021 në llogarinë tuaj. Seriali juaj V4 do të qëndrojë aktiv deri më 14.07.2022.
zgjidhni një opsion
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!
Teksti që ka nevojë për korrigjim
 
 
Nëse keni gjetur një gabim në tekst, ju lutemi zgjidhni atë dhe shtypni Ctrl+Enter për të na raportuar!
Përmirëso opsionin e bllokuar nga nyja në lundrues i disponueshëm për licencat e mëposhtme:
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!

Faqja jonë e internetit përdor cookies

Ne përdorim gjithashtu shërbimin Google Analytics dhe teknologjinë Facebook Pixel për të ditur se si funksionojnë strategjitë tona të marketingut dhe kanalet e shitjeve.