with love from Ukraine
IMAGE BY DIMITRIS AXIOTIS

Pikturë me dorë në shtresë 3D

3DCoat është një program që ka shumë veçori. Këtu mund të bëni skulpturë, modelim, të krijoni UV dhe render. Për më tepër, 3DCoat ka gjithashtu një dhomë të mahnitshme për Texturing.

Çfarë është piktura 3D me dorë?

Në atë kohë, kur grafika 3D sapo filloi të zhvillohej dhe standardet 3D sapo po formoheshin, teksturimi bëhej duke vizatuar vetëm në një Hartë UV të printuar. U krijuan kaq shumë tekstura për karikaturat e ndryshme. Megjithatë, ai parim ishte i papërshtatshëm dhe i ndërlikuar, kështu që sot çdo redaktues 3D ka funksionin e pikturës me dorë mbi modelin 3D. Ky parim e bën shumë të lehtë punën me të, sepse për të krijuar një teksturë për çdo model, thjesht duhet të vizatoni mbi të si në redaktorët e grafikës 2D. Lexoni më tej për të zbuluar se si funksionon pikturimi me dorë në 3DCoat.

Hand Painting eye create - 3Dcoat

Këtu mund të shihni se si pikturimi me dorë mund të ndihmojë në krijimin e shpejtë të një syri.

Tutorial me teksturë të pikturuar me dorë

Pra, për të filluar, duhet të zgjidhni Paint UV Mapped Mesh (Per-Pixel) në dritaren e nisjes. Përpara se të importoni një model me këtë opsion, sigurohuni që modeli të ketë një hartë UV. Pastaj zgjidhni skedarin ku dëshironi të aplikoni teksturat. Kjo hap ndërfaqen e programit.

Këto tre ikona janë shumë të rëndësishme. Mund t'i shihni në shiritin e sipërm të veglave. Ju gjithmonë do t'i përdorni ato kur teksturoni diçka. Secili mund të jetë aktiv dhe joaktiv. Kur vizatoni modele 3D në çfarëdo mënyre, kjo ndikon në rezultatin.

  1. E para është Thellësia. Kur aktivizohet, mund të shihni se si krijohet iluzioni i Thellësisë. Kjo arrihet përmes normales.
  2. I dyti është Albedo. Kur aktivizohet, mund të aplikoni çdo ngjyrë në modelin tuaj.
  3. E treta është Gloss. Kur aktivizohet, mund të krijoni shkëlqim mbi atë që vizatoni.

Të tre funksionet e përshkruara mund të kombinohen në çdo mënyrë. Për shembull, ju mund të vizatoni vetëm Gloss. Ose Shkëlqimi dhe Thellësia e kështu me radhë. Ju gjithashtu mund të caktoni një përqindje të cilësdo prej këtyre karakteristikave. Në panelin e sipërm të ndërfaqes do të gjeni Thellësinë, Opacitetin, Vrazhdësinë dhe më shumë.

3DCoat ka një grup shumë të madh furçash, maskash dhe formash të cilat të gjitha ju ndihmojnë të krijoni çdo lloj teksture.

Set of brushes - 3Dcoat

Këtu mund të shihni se sa thjesht mund të krijohet një teksturë dinosauri duke përdorur panelin "stencils".

Creation dinosaur texture using the "stencils" panel - 3Dcoat

Vizatimi me dorë është një mënyrë që mund të bëhet shumë dhe që është shumë e rëndësishme kur punoni në modele 3D, por edhe tekstura shumë të rëndësishme realiste. Ju mund të gjeni tekstura të tilla në çdo burim. Për ta bërë këtë, 3DCoat ka një koleksion të madh teksturash realiste PBR që janë të akorduara mirë për 3DCoat. Nëse keni nevojë për tekstura shtesë, vizitoni bibliotekën e teksturave FALAS për 3DCoat nga ku mund t'i shkarkoni. Pra, për ta bërë teksturën të lehtë dhe të shpejtë, mund të dëshironi të keni tekstura të ndryshme në koleksionin tuaj.

Texture examples - 3Dcoat

Ju mund të shihni teksturat PBR me cilësi të lartë nga Biblioteka 3D Coat FALAS PBR:

Tekstura e drurit

Wood texture - 3Dcoat
Wood texture examples - 3Dcoat

Teksturë shkëmbi

Rock texture - 3Dcoat
Rock texture examples - 3Dcoat

Tekstura e gurit

Stone texture - 3Dcoat
Stone texture examples - 3Dcoat

Teksturë metalike

Metal texture - 3Dcoat
Metal texture examples - 3Dcoat

Teknikat e teksturës

Texture techniques - 3Dcoat
Texture techniques example - 3Dcoat

Tekstura e rrobave

Cloth texture - 3Dcoat
Cloth texture example - 3Dcoat

Tekstura e pemës

Tree texture - 3Dcoat
Tree texture examples - 3Dcoat

Këtu është shiriti kryesor i furçës. Aty mund të zgjidhni se si të aplikoni teksturën tuaj.

Main brush bar - 3Dcoat

Le të hedhim një vështrim në 5 furçat kryesore. Kur përdorni një tabletë grafike ose një ekran me vakum, këto furça funksionojnë si më poshtë:

  1. Në varësi të forcës së presionit, gjerësia ndryshon.
  2. Në varësi të forcës së presionit, transparenca ndryshon.
  3. Në varësi të forcës së presionit, si gjerësia ashtu edhe transparenca ndryshojnë.
  4. Presioni i fortë e bën atë të ulet dhe ai i dobët - të rritet.
  5. As gjerësia, as transparenca nuk ndryshojnë.

Ekziston edhe një panel Alfa ku mund të zgjidhni Alfat për furçë.

Alpha panel - 3Dcoat

Ju gjithashtu mund të krijoni brushat, format tuaja të personalizuara. Kjo do t'ju ndihmojë të personalizoni 3DCoat-in tuaj, në mënyrë që t'i përshtatet më së miri nevojave tuaja.

Prandaj, 3DCoat është një program me ndërfaqe miqësore për përdoruesit dhe shumë mjete moderne dhe të përshtatshme për teksturim dhe lyerje me dorë. Ky program është shumë i përshtatshëm pasi ju mund ta teksturoni modelin gjatë skalitjes së tij. Gjithashtu, nuk keni nevojë të eksportoni modelin në një redaktues tjetër për të parë se si duket në render. Me dhomën e interpretimit të 3DCoat mund të merrni shpejt rezultate cilësore.

Për t'ju lehtësuar punën, 3DCoat ofron Materiale inteligjente që thjeshtojnë dhe automatizojnë rezultatet tuaja. Ju gjithashtu mund t'i eksportoni teksturat tuaja si harta PBR, në mënyrë që ato të transferohen më pas në redaktues të tjerë. Gjithashtu mund të gjeni shumë udhëzime teksture të pikturuara me dorë në YouTube tonë zyrtar kanal për t'ju ndihmuar të mësoni programin më shpejt.

Shijojeni dhe ju uroj një krijimtari të madhe me 3DCoat!

zbritjet e porosive të vëllimit në

shtuar në karrocë
shikoni karrocën arka
false
plotësoni një nga fushat
ose
Mund ta përmirësoni në versionin 2021 tani! Ne do të shtojmë çelësin e ri të licencës 2021 në llogarinë tuaj. Seriali juaj V4 do të qëndrojë aktiv deri më 14.07.2022.
zgjidhni një opsion
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!
Teksti që ka nevojë për korrigjim
 
 
Nëse keni gjetur një gabim në tekst, ju lutemi zgjidhni atë dhe shtypni Ctrl+Enter për të na raportuar!
Përmirëso opsionin e bllokuar nga nyja në lundrues i disponueshëm për licencat e mëposhtme:
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!

Faqja jonë e internetit përdor cookies

Ne përdorim gjithashtu shërbimin Google Analytics dhe teknologjinë Facebook Pixel për të ditur se si funksionojnë strategjitë tona të marketingut dhe kanalet e shitjeve.