with love from Ukraine
IMAGE BY DIMITRIS AXIOTIS

Krijimi i karakterit 3D duke përdorur 3DCoat

Në mënyrë që të mësoni të krijoni art 3D të personazheve me 3DСoat, duhet të dini parimet bazë të programit.

3DCoat është një program që ka shumë veçori dhe mjete të ndryshme. Ka 6 dhoma në ndërfaqen e programit ku mund të kryeni një sërë detyrash.

  • Dhoma e bojës është vendi ku mund të teksturoni modelin tuaj dhe të aplikoni materiale. Ju gjithashtu mund të krijoni materialet dhe strukturën tuaj
  • Dhoma e shkuljes është vendi ku mund të modifikoni rrjetat poligonale.
  • Dhoma Retopo është vendi ku mund të ritopologjizoni modelin tuaj dhe të bëni modelim poligonal.
  • Dhoma UV ofron një grup mjetesh të përshtatshme dhe të gjithanshme për të punuar me hartat UV. Këtu mund të krijoni manualisht ose automatikisht shpejt harta UV me cilësi të lartë.
  • Sculpt është një nga dhomat më të njohura ku mund të skalitni çdo objekt. Dy teknologji që mund t'i përdorni në të njëjtën kohë - modaliteti voxel dhe sipërfaqësor - ju japin një bollëk aftësish skulpturore.
  • Render room është vendi ku mund të shihni shpejt se si do të duket modeli juaj me dritën dhe mjedisin e personalizuar.

Pra, 3DCoat është një program që ka shumë funksionalitete për t'ju lejuar të krijoni shumëllojshmëri gjërash nga e para deri në fazat përfundimtare.

Në këtë artikull ne duam të përshkruajmë se si të krijojmë karaktere 3D në 3DCoat.

Epo, le të flasim pak se çfarë veprimesh duhet të bëjmë për të krijuar një personazh.

Në imazh mund të shihni tubacionin që shumica e njerëzve përdorin për të krijuar një personazh.

Pra, për të ditur se si të krijoni karaktere 3D, duhet të mësoni secilin nga artikujt në këtë tubacion.

Në këtë artikull do të shqyrtojmë secilën nga pikat që nevojiten për të krijuar një personazh.

Karakteret 3D mund të krijohen për shumë qëllime dhe projekte. Dhe në varësi të vendit ku do të përdoret personazhi, ai do të ketë pak mënyra të ndryshme krijimi. Tani ne shikojmë disa nga fushat ku personazhet 3D përdoren më shumë, kështu që është një industri e lojërave dhe filmave të animuar.

SI TË BËNI MODELE 3D PËR LOJRA

Kur krijoni një personazh të lojës, duhet të mbani mend se në një lojë të gjitha skenat llogariten nga burimet kompjuterike në kohë reale. Prandaj, duhet të bëni sa më shumë optimizim të jetë e mundur. Ju duhet të krijoni tekstura të një madhësie optimale, dhe gjithashtu duhet të bëni optimizimin e rrjetës për të rezultuar në numrin e duhur të poligoneve. Procesi i konvertimit të një rrjetë me poligonale të lartë në një rrjetë me shumëkëndësh të ulët quhet retopologji. Ne do të shpjegojmë më në detaje se si të krijojmë modele 3D me optimizim të mirë për lojëra.

SI TË BËJMË PERSONAZHET 3D FILLIM KARAKTUAR

Krijimi i personazheve vizatimorë është i ndryshëm nga krijimi i personazheve të lojës. Para së gjithash, është niveli i detajimit. Në rastin e një personazhi vizatimor ajo që është e rëndësishme është të siguroheni që cilësia e teksturave të jetë sa më e mirë që të jetë e mundur, nuk ka nevojë të optimizoni rrjetën 3D, ajo duhet të jetë sa më e lëmuar dhe e detajuar. Ju gjithashtu mund të përdorni simulime të plota të flokëve dhe veshjeve.

Pra, le të fillojmë me krijimin e një personazhi.

Pasi të keni krijuar një ide për personazhin, duhet të krijoni një koncept për të. Koncepti është një paraqitje 2D e objektit të ardhshëm 3D. Përshkruani të gjitha detajet sa më mirë që të jetë e mundur.

SI TË FILLONI TË BËNI MODEL TË KARAKUJVE 3D

Së pari ju duhet të bëni një model fillestar për të cilin do të ndërtoni gjithnjë e më shumë detaje. Kjo mund të bëhet përmes skulpturës ose modelimit poligonal. Përdorni mjetin e referencës për të shkarkuar referencën tuaj të vizatuar dhe përsëriteni atë në 3D.

Pastaj ju duhet t'i jepni modelit më shumë detaje. Ju mund të përdorni shumë mjete të dobishme në dhomën e Sculpt. GIF tregon procesin e skulpturimit. Në 3DCoat rrjedha e punës është optimizuar mirë dhe ju mund të bëni lehtësisht gjëra komplekse.

Për të thjeshtuar punën tuaj ju duhet të përdorni dy dhoma: Modelimi dhe Sculpt.

Për më shumë informacion rreth Skulpturës, shihni këtë artikull .

Pas planifikimit dhe aplikimit të detajeve në modelin tuaj, është koha për të filluar krijimin e retopologjisë. Përdorni dhomën Retopo për të krijuar shpejt dhe me lehtësi retopologjinë. Ka të gjitha mjetet e nevojshme për këtë.

Për më shumë informacion rreth Retopologjisë, shikoni këtë artikull .

Pas kësaj, ju duhet të bëni një hartë UV. Hartimi UV është procesi i transferimit të rrjetës 3D nga një model 3D në hapësirën 2D për teksturimin e mëtejshëm të modelit. Mund të bëni hartën UV manuale ose automatike. Për më shumë informacion rreth hartës UV, lexoni artikullin .

Kur harta UV është gati, është koha për të filluar teksturimin. 3DCoat ka një motor teksture shumë të fortë. Ka shumë karakteristika interesante atje. Me Materialet inteligjente mund të krijoni shpejt tekstura shumë cilësore dhe realiste. Ju gjithashtu mund të konfiguroni PBR. Një veçori shumë e dobishme për optimizimin e një objekti është Pjekja e teksturave. Ai transferon detaje nga rrjeta në teksturë. Në këtë mënyrë ju mund t'i ruani detajet në një rrjetë me poli të ulët.

Për më shumë informacion rreth Texturing, lexoni këtë artikull .

Modeli është gati!

Por për ta vendosur personazhin në çdo pozë për interpretim, duhet të krijoni një pajisje. Rigging është krijimi i manipuluesve dhe kockave në një objekt që ju ndihmojnë të lëvizni rrjetën. Ju mund të krijoni një bori në çdo program që është i përshtatshëm për ju.

Modeli tashmë është gati dhe mund të përdoret për çdo qëllim.

Prandaj, të gjitha sa më sipër e bëjnë 3DCoat një program të madh dhe të gjithanshëm që ofron tubacion të përshtatshëm për krijimin e çdo modeli 3D. Nëse jeni një artist që nuk dëshironi të kaloni nga programi në program shumë herë gjatë punës, 3DCoat është pikërisht ajo që ju nevojitet.

Ky artikull nuk është një mësim i detajuar për krijimin e personazheve. Ne e kemi përshkruar procesin e krijimit në një mënyrë shumë të thjeshtë.

Mënyra më e mirë për të vazhduar është të provoni vetë 3DCoat dhe t'i praktikoni ato mjete. Rezultatet do t'i shihni shumë shpejt!

Paç fat!

zbritjet e porosive të vëllimit në

shtuar në karrocë
shikoni karrocën arka
false
plotësoni një nga fushat
ose
Mund ta përmirësoni në versionin 2021 tani! Ne do të shtojmë çelësin e ri të licencës 2021 në llogarinë tuaj. Seriali juaj V4 do të qëndrojë aktiv deri më 14.07.2022.
zgjidhni një opsion
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!
Teksti që ka nevojë për korrigjim
 
 
Nëse keni gjetur një gabim në tekst, ju lutemi zgjidhni atë dhe shtypni Ctrl+Enter për të na raportuar!
Përmirëso opsionin e bllokuar nga nyja në lundrues i disponueshëm për licencat e mëposhtme:
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!

Faqja jonë e internetit përdor cookies

Ne përdorim gjithashtu shërbimin Google Analytics dhe teknologjinë Facebook Pixel për të ditur se si funksionojnë strategjitë tona të marketingut dhe kanalet e shitjeve.