with love from Ukraine
IMAGE BY DIMITRIS AXIOTIS

Harta e zhvendosjes në 3DCoat

Në këtë artikull ne do të përshkruajmë disa aspekte shumë të rëndësishme të teksturimit bazuar në shembullin e 3DCoat.

Harta e zhvendosjes dhe Harta Normale janë dy mjete shumë të rëndësishme pa të cilat çdo objekt me teksturë nuk do të dukej plotësisht realist.

Së pari, le të përpiqemi të kuptojmë se çfarë është Harta e Zhvendosjes.

Harta e zhvendosjes është një metodë teksturimi që është e ndryshme nga harta paralaksore, harta normale dhe harta e përplasjes në atë që përdor një zhvendosje të pikave (rrjetë) në sipërfaqen e teksturuar për të krijuar një efekt thellësie dhe lehtësimi. Kjo do të thotë, poligonet që keni në objekt do të lëvizin në bazë të hartës së lartësisë ose hartës së thellësisë.

Ai jep mundësi të reja për teksturat:

  • Hijet
  • Me shume detaje
  • Silueta
  • Ndjenjë më e mirë e thellësisë

SI TË AKTIVIZONI HARTA E ZHVENDOSJES

Shkarkoni hartën e thellësisë në Redaktuesin e Materialeve inteligjente.

Aktivizoni hartën e zhvendosjes përmes "Shfaq hartën e zhvendosur" në skedën "Shiko", kështu që programi do të krijojë një hartë të zhvendosjes 3D duke përdorur hartën e thellësisë.

Ka disa mënyra se si mund të vendosni intensitetin.

Në Redaktuesin e Materialeve të zgjuara rregulloni shkallën e zhvendosjes së përgjithshme.

Ose rregulloni rrëshqitësin përballë hartës së thellësisë së shkarkuar.

Ju gjithashtu mund të rregulloni fuqinë në cilësimet e furçës.

HARTA NORMAL

Harta normale është një hartë e përdorur për të falsifikuar ndriçimin për të marrë thellësi dhe përplasje. Kjo hartë është e përshtatshme për të shtuar detaje në një model që nuk ka shumë trekëndësha. Ju mund ta përdorni këtë hartë për të përmirësuar ndjeshëm modelin me poli të ulët, për të shtuar më shumë detaje në të. Kjo hartë gjenerohet përgjithësisht nga një model me poligonal të lartë dhe mbivendos të njëjtin model me poligonal të ulët.

Në 3DСoat mund të lexoni teksturën 3D të hartës normale në dhomën e skulpturës në cilësimet e shaderit ose në mënyrë alternative në shtresa në dhomën e bojës.

HARTA E ZHVENDOSJES NË VS HARTA E ZHVENDOSJES FAKTUAR

Harta e zhvendosjes në:

Harta e zhvendosjes ka përparësi në atë që ka më shumë veçori që e ndihmojnë atë të duket më realiste. Pra, këtu do të duket më mirë: hije, shton më shumë detaje, shton silueta dhe një ndjenjë më të mirë thellësie.

Harta e zhvendosjes joaktiv:

Por që harta e zhvendosjes të duket e mirë, ju duhet një model me poli të lartë. Në një model me poli të ulët, harta e zhvendosjes vështirë se do të jetë e dukshme. Prandaj, për modelet me poli të ulët është më mirë të përdoren metoda të tjera me thellësi të hartës së përplasjes dhe të tjera.

Ka mjete të dobishme për të modifikuar hartën e zhvendosjes në 3DCoat.

  • Me mjetin e rregullimit të lartësisë mund të rregulloni lartësinë e hartës së zhvendosjes në çdo pjesë të modelit.

  • Mund të përdorni mjetin Shift për të lëvizur teksturat.

Pasi të konfigurohet, mund të eksportoni hartën e zhvendosjes 3D. Për ta bërë këtë, shkoni te skedari "Tekstures" -> "Eksport" - "Harta e zhvendosjes së eksportit".

Pra, harta e zhvendosjes është një mjet shumë i fuqishëm për krijimin e teksturave realiste.

3DCoat ka shumë opsione për krijimin e modeleve dhe teksturave cilësore.

zbritjet e porosive të vëllimit në

shtuar në karrocë
shikoni karrocën arka
false
plotësoni një nga fushat
ose
Mund ta përmirësoni në versionin 2021 tani! Ne do të shtojmë çelësin e ri të licencës 2021 në llogarinë tuaj. Seriali juaj V4 do të qëndrojë aktiv deri më 14.07.2022.
zgjidhni një opsion
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!
Teksti që ka nevojë për korrigjim
 
 
Nëse keni gjetur një gabim në tekst, ju lutemi zgjidhni atë dhe shtypni Ctrl+Enter për të na raportuar!
Përmirëso opsionin e bllokuar nga nyja në lundrues i disponueshëm për licencat e mëposhtme:
Zgjidhni licencën(at) për ta përmirësuar.
Zgjidhni të paktën një licencë!

Faqja jonë e internetit përdor cookies

Ne përdorim gjithashtu shërbimin Google Analytics dhe teknologjinë Facebook Pixel për të ditur se si funksionojnë strategjitë tona të marketingut dhe kanalet e shitjeve.