Spørsmål og svar

3DCoat starter ikke

Mulige årsaker:
1) Videodrivere er ikke installert. Sørg for at du har installert videodrivere.
2) GoogleDrive/SkyDrive/OneDrive er knyttet til hele Dokumenter-mappen.
3) Ikke nok rettigheter til å få tilgang til dokumenter. Prøv å kjøre som administrator.
4) Det er en konflikt med Antivirus. Prøv å deaktivere den.
5) Du har nylig endret noe relatert til nettbrettdrivere. Prøv å gå tilbake.
6) Data ødelagt i Dokumenter-mappen på grunn av krasj/blåskjerm. Prøv å slette filene “Denne PCen -> Dokumenter/ 3DCoat/UserPrefs/Preferences/Options***xml”
7) Hvis (6) ikke hjelper, endre navn på hele mappen “This PC &gt Documents/ 3DCoat/” til et annet navn. Alle de gamle filene dine vil være der, så det vil være sikkerhetskopien din. “3DCoat” vil opprette en ny mappe “3DCoat”.
8) Mulig du har problemer med HDD-integriteten. Det er verdt å kjøre en diskskanning for feil. Muligens har du startet hardt på nytt og filsystemet har feil.

MERK: Gjentakelse av oppstartsmeldingen “Fatal Error / Out of memory” kan være forårsaket av korrupte data. Utfør trinn (7) ovenfor. Kopier deretter ressursene manuelt fra den gamle brukermappen til den nye. Legg merke til hvilken fil som forårsaker problemet. Det kan være en tekstur med en skadet overskrift.


Hva om 3DCoat krasjer?

Hvis 3DCoat krasjer, vil i de fleste tilfeller forespørselen om å sende den automatiserte feilrapporten vises. Den inneholder informasjon som hjelper oss å forstå hva som skjedde før krasjet. Den inneholder ikke teksturene eller selve scenen. Hele teksten i rapporten er oppført i nettleserens vindu, du kan se gjennom den ved behov. Det er veldig viktig å sende en automatisk feilrapport hvis den dukker opp. Det hjelper sterkt å forbedre stabiliteten. Hvis du gjør det, vil en lignende krasj bli fikset i en av de neste byggene. Det er lurt å fortelle om omstendighetene rundt krasjet, men det er ikke obligatorisk.


Hva om jeg ikke kan åpne scenen min?

Det kan skje hvis PC-en startes på nytt under lagringen. 3DCoat lagrer scener umiddelbart, men prosessen med å lagre tar litt tid selv etter at det ser ut som den er ferdig, og kan ta opptil 10-30 sekunder, selv om du kan fortsette å jobbe med 3DCoat. Så en umiddelbar omstart kan ødelegge scenen. En annen grunn er at det kan være noen feil på harddisken. Vennligst sjekk disken og unngå harde omstarter. Vi anbefaler automatisk lagring (utseende preferanser) hvert 5.–10. minutt for å unngå tap av data.


– Jeg vil oppgradere skjermkortet mitt for å øke hastigheten på 3DCoat. Hva bør jeg velge? nVidia eller AMD-kort er bedre. Det er ingen grunn til å bruke flere GPU-kort i det minste for 3DCoat.

Video-RAM er også viktig fordi det bestemmer den maksimale teksturstørrelsen som kan redigeres i 3DCoat. Hver piksel krever 8 byte, så du kan enkelt beregne den maksimale størrelsen på tekstur som kan passe i minnet. Vi anbefaler at du kjøper kort med 4 GB RAM eller mer.


Windows-utgivelsen er for 64-biters Windows. 32-bits vinduer støttes ikke lenger.


– Noen ganger går det tregt å male. Hvordan unngå det?
Å Painting over færre store ansikter vil være mye tregere enn over delte ansikter. Prøv å unngå for store ansikter i UVspace. Del ansikter som er for store når det er mulig.


– Må jeg avinstallere 3DCoat hver gang jeg installerer en ny oppgradering?
Nei, du kan installere oppdateringer og overskrive installasjonen til hovedversjonsnummeret endres.


– Jeg klarer ikke å registrere meg – hver gang jeg taster inn serienummeret og trykker Registrer, starter 3DCoat på nytt og ber om serienummeret på nytt. Hvordan går jeg ut av loopen?
Prøv følgende trinn:

  • sjekk om du kopierte serienummeret riktig, kanskje du valgte ekstra tegn eller gikk glipp av noen.
  • hvis du er på Win10, sørg for at du kjører 3DCoat som administrator.
  • Hvis problemet vedvarer etter å ha prøvd disse tipsene, prøv å manuelt slette filen License.dat fra 3DCoat installasjonsmappen.

—- – Det er for mange “hint” som kommer i veien for meg. Er det en måte å skjule dem på?
Hvis du er ny til 3DCoat, anbefales det at du lar hintene være aktivert. “Tit”-systemet er veldig nyttig for å lære hvordan funksjoner fungerer. Når du er kjent med programmet, kan du skjule “hintene” når som helst – bare gå til menyen Rediger → Innstillinger → Vis hint og fjern merket i boksen. Du kan slå på eller av de store bunnhintene separat ved å bruke “Vis store hint på bunnpanelet”.


– Jeg bruker Windows 64bit og 3DCoat respekterer ikke Wacom-pennetrykket mitt. Hva burde jeg gjøre?
3DCoat fungerer bra med 64-biters drivere 6.08-4 fra denne siden: http://www.wacom.com/downloads/drivers.php


– Kan jeg flytte/rotere/skalere objektene, men ikke kameraet?
Ja det kan du. I “Sculpt mode” i verktøypanelet, velg “Select/Move” kommando, her kan du velge objektet du vil flytte/rotere/skalere.


– Hvordan justere dreiepunktet?
I 3DCoat er pivotsenteret dynamisk, gjeldende valgpunkt (der markøren pekte på modellen) er pivot som standard. Du kan stille inn pivoten manuelt ved å bruke F-tasten. Se også på Kamera-menyen for å velge den beste pivotmodusen.


– Hva er den normale kartstandardforskjellen mellom 3ds Max og Maya?
Den grønne kanalen er reversert. Du kan velge vanlige kartstandarder i menyen Vis → Alternativer.


– Versjon 2021+: Når DX og When GL?
Fra og med 3DCoat 2021 støttes kun GL Graphics Mode.


– Versjon 2022 har bare én grafisk modus: GL (OpenGL).
Bruk nå OpenGL-akselerasjon, du legger kanskje merke til i Geometri-menyen Cuda-støtte er ikke lenger et tilgjengelig alternativ, den har blitt avviklet først og fremst fordi det har krevd bruk av et Nvidia-kort.
Eksklusivt openGL på den annen side er grafikkortagnostisk: du kan bruke både AMD- eller Nvidia-kort for å dra nytte av denne nye GPU-akselerasjonen.


– Hva er forskjellen mellom “Dybde” og “Sculpt-modus”?
I 3DCoat er det to typer skulptur. En er bildebasert skulptur og en annen er mesh-basert skulptur. “Dybde” er bildebasert skulptur, i denne modusen tegner du dybden, og du lager faktisk vektorforskyvning, det normal map og forskyvningen genereres “i farten”, hvis du vil få det normal map, er det bare å lagre det, ingen grunn til å vente lenge på baking, fordi det normal map genereres i sanntid.
Når du går inn i “Sculpt mode”, går du inn i mesh-basert skulptur. I denne modusen du skulpturerer, endrer du virkelig toppunktposisjonene til nettet. I denne modusen, hvis du ønsker å få et korrekt normal map, kan du bruke Textures→ Texture Baking Tool.


– Hva er bruken av Cavity-maleriet?
Hulmaling (avhengig av hulrom) lar deg male i sprekker på overflaten uten å påvirke resten av området, og omvendt.


– Tegning med shift-tasten.
Ulike rekkefølger av SHIFT-tasten og LMB (venstre museknapp) vil resultere i forskjellige effekter. Hvis du først trykker (og holder) SHIFT og deretter tegner med LMB, vil du få flaten glatt. Men hvis du først trykker (og holder) LMB og deretter trykker SHIFT og tegner, vil du få en veldig rett linje akkurat som i Photoshop.
– Lag sømløse teksturer med 3DCoat.
Nå er det enkelt å bruke 3DCoat for å lage sømløse teksturer og malingsnupper. Bare gå til menyen Fil → Import → Bildeplan, det kan være lurt å bruke teksturer → Offset-verktøyet også. Du kan lese mer om det på siden.

Andre forbedringer og funksjoner

Fri-form primitiver og poseringsverktøy støtter nå multi-selection og en ny dings (hvis flere elementer er valgt).

Alle retopo verktøy vil støtte oppdatering av symmetri i sanntid. Hvis du endrer noe på den ene siden av den eksisterende symmetrien – vil det bli gjort på den andre siden. Slå av “Retopo – Vis speilet” for å se tydelig hvordan det skjer. Det er veldig viktig hvis du ønsker å oppdatere det eksisterende nettet uten å ødelegge UV settet.

PLY export/ import med vertex farge. Bra for fargeskannere og for eksport til xNormal. Det er den raskeste måten å produsere et xNormal-kompatibelt mesh.

OBJ-filer med toppunktfarge er også kompatible med xNormal.

Logoverktøyet fungerer nå som “Import bilde som mesh” fra “Fil”-menyen. Denne nye funksjonen gjør det mulig å bruke både farge- og gråtonebilder, først som en sjablong eller maske for å projisere gjennom å produsere et ekstrudert polygonal mesh med en brukerdefinert tykkelse, og for det andre å kartlegge et tilsvarende fargebilde og et ujevnt bilde på toppen og bunnen ansiktene til det ekstruderte nettingobjektet.

Nå, når du import en modell med tekstur for toppunktmaling/farge fra den importerte teksturen vil projiseres på toppunktene til det importerte nettet.

Pose-verktøyet fungerer gjennom alle volumer med rotfestede underordnede volumer. Tidligere kunne bare én rot velges. Muligheten til å velge flere kontrollpunkter i FreeForm-modus. Nå kan brukeren bare flytte dingsen i fri form for flervalgsmodus. Baking har blitt kraftig forbedret.

Voxel-måleverktøyet har fått flere nye funksjoner nå vil det måle lengden på kurver, lasso og omkrets av seksjonen.

Fargenøyaktigheten opprettholdes når du skifter mellom vanlige voxel- og overflatemoduser.

Maling av hulrom i voxels har blitt kraftig forbedret
– Alle boolske operasjoner (selv mellom volumene) vil bevare toppunktets farge. Resample vil nå bevare fargen i nesten alle tilfeller. Dette oppnås ved å reprojisere fargen.

FBX Import/ Export støttes med toppunktfarge. Vertex vekt kartmaling kan eksporteres som en .lwo scene. Ethvert lag kan brukes til dette. Du kan velge mellom 0..1 eller 1..1 mapping.

Photoshop tilkoblingen støtter Direct Painting av voxels.

Nå støtter både .obj og .lwo importerte og eksporterte modeller toppunktfarger.

Symmetriplan i konsekvent størrelse.

Eksporterte .obj modeller er nå kompatible med Zbrush.

Direkte maling over overflatemodeller: Både diffus farge og glansintensitet støttes. Bare bytt til Paint Room og begynn å bruke fargemalingsverktøy. Denne funksjonen er “på” som standard.
Hvis du trenger å bruke vanlige malemetoder (Per-Pixel, Micro-Vertex, etc.), fjerner du merket for “Se/Vis voxels i malerom”.