Kysymykset ja vastaukset

3DCoat ei käynnisty

Mahdollisia syitä:
1) Video-ohjaimia ei ole asennettu. Varmista, että olet asentanut videoohjaimet.
2) GoogleDrive/SkyDrive/OneDrive liitettynä koko Dokumentit-kansioon.
3) Ei tarpeeksi oikeuksia käyttää asiakirjoja. Yritä suorittaa järjestelmänvalvojana.
4) Virustorjunta on ristiriidassa. Yritä poistaa se käytöstä.
5) Muutit jotain Tablet-ajureihin liittyvää äskettäin. Yritä palata.
6) Asiakirjat-kansion tiedot ovat vioittuneet kaatumisen/sinisen näytön vuoksi. Yritä poistaa tiedostoja “Tämä tietokone -> Documents/ 3DCoat/UserPrefs/Preferences/Options***xml”
7) Jos (6) ei auta, nimeä koko kansio “This PC &gt Documents/ 3DCoat/” joksikin muuksi nimellä. Kaikki vanhat tiedostosi ovat siellä, joten ne ovat varmuuskopiosi. “3DCoat” luo uuden kansion “3DCoat”.
8) Sinulla saattaa olla ongelmia kiintolevyn eheyden kanssa. Levytarkistus kannattaa suorittaa virheiden varalta. Mahdollisesti käynnistit uudelleen kovaa ja tiedostojärjestelmässä on virheitä.

HUOMAA: Käynnistysviestin “Fatal Error / Out of memory” toistaminen voi johtua vioittuneista tiedoista. Tee yllä oleva vaihe (7). Kopioi sitten resurssit manuaalisesti vanhasta käyttäjäkansiosta uuteen. Huomaa, mikä tiedosto aiheuttaa ongelman. Se voi olla tekstuuria, jonka otsikko on vaurioitunut.


Entä jos 3DCoat kaatuu?

Jos 3DCoat kaatuu, useimmissa tapauksissa näyttöön tulee pyyntö lähettää automaattinen virheraportti. Se sisältää tietoa, joka auttaa meitä ymmärtämään, mitä tapahtui ennen onnettomuutta. Se ei sisällä tekstuureja tai itse kohtausta. Raportin koko teksti on lueteltu selainikkunassa, voit tarkistaa sen tarvittaessa. On erittäin tärkeää lähettää automaattinen virheraportti, jos se ilmestyy. Se auttaa suuresti parantamaan vakautta. Jos teet niin, samanlainen kaatuminen korjataan jossakin seuraavista versioista. On hyvä idea kertoa onnettomuuden olosuhteista, mutta se ei ole pakollista.


Entä jos en voi avata kohtaustani?

Se voi tapahtua, jos tietokone käynnistetään uudelleen tallennuksen aikana. 3DCoat tallentaa kohtaukset välittömästi, mutta tallennusprosessi kestää jonkin aikaa senkin jälkeen, kun se näyttää olevan valmis, ja voi kestää 10-30 sekuntia, vaikka jatkat työskentelyä 3DCoat. Joten välitön uudelleenkäynnistys voi tuhota kohtauksen. Toinen syy on se, että kiintolevyssä saattaa olla virheitä. Tarkista levy ja vältä kovaa uudelleenkäynnistystä. Suosittelemme automaattista tallennusta (katseluasetukset) 5–10 minuutin välein tietojen häviämisen välttämiseksi.


– Haluan päivittää näytönohjaimeni nopeuttaakseni 3DCoat käyttöä. Mitä minun pitäisi valita? nVidia tai AMD kortit ovat parempia. Ei ole mitään syytä käyttää useita GPU-kortteja ainakaan 3DCoat.

Video RAM on myös tärkeä, koska se määrittää pintakuvioiden enimmäiskoon, jota voidaan muokata 3DCoat. Jokainen pikseli vaatii 8 tavua, joten voit helposti laskea muistiin mahtuvan tekstuurin enimmäiskoon. Suosittelemme ostamaan kortteja, joissa on vähintään 4 Gt RAM-muistia.


Windows-julkaisu on 64-bittiselle Windowsille. 32-bittisiä ikkunoita ei enää tueta.


– Joskus maalaus hidastuu. Kuinka välttää se?
Harvempien suurten kasvojen Painting on paljon hitaampaa kuin jaetuille kasvoille. Yritä välttää liian suuria kasvoja UV-avaruudessa. Jaa liian suuret kasvot aina kun mahdollista.


– Pitääkö minun poistaa 3DCoat aina, kun asensen uutta päivitystä?
Ei, voit asentaa päivityksiä ja korvata asennuksen, kunnes pääversionumero muuttuu.


– En pysty rekisteröitymään – joka kerta kun syötän sarjanumeron ja painan Rekisteröi, 3DCoat käynnistyy uudelleen ja kysyy uudelleen sarjanumeroa. Kuinka poistun silmukasta?
Kokeile seuraavia vaiheita:

  • tarkista, kopioitko sarjanumeron oikein, ehkä valitsit ylimääräisiä merkkejä tai unohditko joitain.
  • jos käytät Win10:tä, varmista, että käytät 3DCoat järjestelmänvalvojana.
  • Jos ongelma jatkuu näiden vihjeiden kokeilun jälkeen, yritä poistaa License.dat-tiedosto manuaalisesti 3DCoat asennuskansiosta.

— – Minulle tulee liian monta “vinkkiä”. Onko mitään keinoa piilottaa niitä?
Jos olet uusi 3DCoat, on suositeltavaa jättää vihjeet käyttöön. “Vihje”-järjestelmä on erittäin hyödyllinen ominaisuuksien toiminnan oppimisessa. Kun olet perehtynyt ohjelmaan, voit piilottaa “vihjeet” milloin tahansa – valitse vain valikko Muokkaa → Asetukset → Näytä vihjeet ja poista valintaruudun valinta. Voit ottaa suuret pohjavihjeet käyttöön tai poistaa ne käytöstä erikseen käyttämällä “Näytä suuret vihjeet alapaneelissa”.


– Käytän Windows 64bit ja 3DCoat ei noudata Wacom-kynän painetta. Mitä minun pitäisi tehdä?
3DCoat toimii hyvin 64-bittisten ajurien 6.08-4 kanssa tältä sivulta: http://www.wacom.com/downloads/drivers.php


– Voinko siirtää/kiertää/skaalata esineitä, mutta en kameraa?
Kyllä sinä voit. Valitse työkalupaneelin ”Sculpt mode” -kohdasta ”Select/Move” -komento, josta voit valita kohteen, jota haluat siirtää/kiertää/skaalata.


– Miten kääntöpistettä säädetään?
3DCoat kääntökeskus on dynaaminen, nykyinen poimintapiste (johon kohdistin osoitti mallia) on oletuksena pivot. Voit asettaa pivot manuaalisesti F-näppäimellä. Katso myös Kamera-valikkoa ja valitse paras kääntötila.


– Mitä eroa on normaaleissa karttastandardeissa 3ds Maxin ja Maya välillä?
Vihreä kanava on käännetty. Voit valita normaalit karttastandardit valikosta Näytä→Asetukset.


– Versio 2021+: Milloin DX ja Milloin GL?
3DCoat 2021:stä alkaen vain GL-grafiikkatilaa tuetaan.


– Versiossa 2022 on vain yksi grafiikkatila: GL (OpenGL).
Käytä nyt OpenGL-kiihdytystä, saatat huomata Geometry Menu -valikossa. Cuda-tuki ei ole enää saatavilla, se on lopetettu ensisijaisesti siksi, että se on vaatinut Nvidia-kortin käyttöä.
Ainoastaan openGL toisaalta on näytönohjainten agnostikko: voit käyttää sekä AMD- että Nvidia-kortteja hyödyntääksesi tätä uutta GPU-kiihdytystä.


– Mitä eroa on “Depth”- ja “Sculpt-tilan” välillä?
3DCoat on kahdenlaista kuvanveistoa. Toinen on kuvapohjainen kuvanveisto ja toinen verkkopohjainen kuvanveisto. “Syvyys” on kuvapohjaista kuvanveistoa, tässä tilassa piirrät syvyyden ja itse asiassa luot vektorin siirtymän, normal map ja siirtymä luodaan “lennossa”, jos haluat saada normal map, tallenna paistamista ei tarvitse odottaa kauan, koska normal map luodaan reaaliajassa.
Kun siirryt “Sculpt mode” -tilaan, siirryt verkkopohjaiseen kuvanveistoon. Tässä tilassa, kun muokkaat, muutat todella verkon kärkipisteitä. Tässä tilassa, jos haluat saada oikean normal map, voit käyttää Textures→Texture Baking Tool -työkalua.


– Mikä on Cavity-maalauksen käyttö?
Onkalomaalauksella (ontelosta riippuen) voit maalata pinnan rakoihin vaikuttamatta muuhun alueeseen ja päinvastoin.


– Piirtäminen vaihtonäppäimellä.
SHIFT-näppäimen ja LMB:n (hiiren vasen painike) eri järjestys johtaa erilaisiin tehosteisiin. Jos painat ensin (ja pidät painettuna) SHIFT ja sitten piirrät LMB:llä, saat pinnan tasoittumaan. Mutta jos painat ensin (ja pidät painettuna) LMB, paina SHIFT ja piirrät, saat hyvin suoran viivan aivan kuten Photoshop.
– Luo saumattomia tekstuureja 3DCoat.
3DCoat on nyt helppoa luoda saumattomia tekstuureja ja maalikuoppeja. Mene vain valikkoon Tiedosto → Import → Kuvataso, saatat haluta käyttää myös Textures → Offset -työkalua. Voit lukea aiheesta lisää sivulta.

Muut parannukset ja toiminnot

Vapaamuotoiset primitiivit ja poseeraustyökalut tukevat nyt monivalintaa ja uutta vempainta (jos useita elementtejä on valittu).

Kaikki retopo työkalut tukevat reaaliaikaista symmetriapäivitystä. Jos muutat jotain olemassa olevan symmetrian toisella puolella – se tehdään toisella puolella. Laita “Retopo -Näytä peilattu” pois päältä nähdäksesi selvästi, miten se tapahtuu. Se on erittäin tärkeää, jos haluat päivittää olemassa olevaa verkkoa rikkomatta UV sarjaa.

PLY- export/ import vertex-värillä. Sopii väriskannereille ja vientiin xNormaliin. Se on nopein tapa tuottaa xNormal-yhteensopiva verkko.

Vertex-väreillä varustetut OBJ-tiedostot ovat myös yhteensopivia xNormalin kanssa.

Logo-työkalu toimii nyt kuten “Import kuva verkkona” “Tiedosto”-valikosta. Tämä uusi toiminto mahdollistaa sekä väri- että harmaasävykuvien käytön, ensinnäkin stensiilinä tai maskina, joka voidaan projisoida tuottamalla käyttäjän määrittämän paksuinen suulakepuristettu monikulmioverkko ja toiseksi kartoittaa vastaava värikuva ja nystykuva ylä- ja alaosaan. suulakepuristetun verkkoobjektin pinnat.

Nyt, kun import mallin, jossa on pintakuvio vertex-maalausta varten/väri tuodusta tekstuurista, heijastetaan tuodun verkon kärkipisteisiin.

Pose-työkalu toimii kaikkien volyymien läpi juurtuneilla lapsivolyymeilla. Aikaisemmin vain yksi juuri oli valittavissa. Mahdollisuus valita useita ohjauspisteitä FreeForm-tilassa. Nyt käyttäjä voi siirtää vain gizmoa vapaassa muodossa monivalintatilassa. Baking on parantunut huomattavasti.

Voxel-mittaustyökalu on saanut useita uusia toimintoja, nyt se mittaa käyrien pituuden, lasson ja leikkauksen kehän.

Värien tarkkuus säilyy, kun vaihdetaan tavallisen vokselin ja pintatilan välillä.

Onkalomaalausta vokseleissa on parannettu huomattavasti
– Kaikki loogiset operaatiot (jopa volyymien välillä) säilyttävät kärkivärin. Resample säilyttää nyt värin lähes kaikissa tapauksissa. Tämä saavutetaan projisoimalla väri uudelleen.

FBX- Import/ Export tuetaan vertex-väreillä. Vertex painokarttamaalaus voidaan viedä .lwo kohtauksena. Mitä tahansa kerrosta voidaan käyttää tähän. Voit valita mapping 0..1 tai 1..1 välillä.

Photoshop yhteys tukee vokselien suoraa Painting .

Nyt sekä .obj että .lwo tuodut ja viedyt mallit tukevat huippuvärejä.

Tasaisen kokoinen symmetriataso.

Viedyt .obj -mallit ovat nyt yhteensopivia Zbrush kanssa.

Suora maalaus pintamallien päälle: Sekä hajaväri- että kiiltovoimakkuus ovat tuettuja. Vaihda vain maalaushuoneeseen ja aloita värimaalaustyökalujen käyttö. Tämä toiminto on oletuksena “päällä”.
Jos sinun on käytettävä tavallisia maalausmenetelmiä (Per-Pixel, Micro-Vertex jne.), poista valinta “Näytä/näytä vokselit maalaushuoneessa” -kohdasta.