Opplæringsveiledninger

Generell

Vanlige arbeidsflyter : Denne videoserien dekker noen typiske arbeidsflyter i 3DCoat, og hvordan de involverer de forskjellige arbeidsområdene/verktøysettene i applikasjonen.

3DCoat Generell oversikt : Denne serien er på ingen måte et kompendium av alle ting 3DCoat; Målet er å vise deg de mest nyttige funksjonene så raskt som mulig, noe jeg ville ha ønsket når jeg lærte 3DCoat.
Her snakker vi om noen av de universelle grunnleggende. Målet er å gjøre deg kjent med det grunnleggende og komme i gang med en løpende start. (av David Schoneveld)

Hvordan lage en 3D-modell for videospill – Emne: Fantasyvåpen : I denne opplæringsserien lærer du hvordan du lager en 3D-modell for videospill. Dette er den første delen av den lille opplæringsserien. I denne delen vil du se hvordan jeg lager et konseptkunstverk i photoshop. Av Christoph Werner.

3DCoat – Flott skulpturprogramvare for 2D-artister som ønsker å gå over til 3D : Oversikt over en flott skulpturprogramvare og et av mine favorittprogrammer generelt.

The Gun : Komplett arbeidsflyt for en Sci-Fi Gun, basert på M3 Predator fra Mass Effect. Av Kalten1979.

Modellering

3DCoat Low-Poly-modellering for nybegynnere #1. Modeling Room UI : Videoen demonstrerer nybegynnerveiledningen til Modeling Room i 3DCoat 2022. Modelling Room UI.

3DCoat Low-Poly-modellering for nybegynnere #2. Navigasjon : Videoen demonstrerer nybegynnerveiledningen til modelleringsrommet i 3DCoat 2022. Navigasjon.

3DCoat Low-Poly-modellering for nybegynnere #3. Primitiver og utvalg. Del 1 : Videoen demonstrerer nybegynnerguiden til modelleringsrommet i 3DCoat 2022. Primitiver og utvalg. Del 1.

3DCoat Low-Poly-modellering for nybegynnere #4. Primitiver og utvalg. Del 2 : Videoen demonstrerer nybegynnerguiden til modelleringsrommet i 3DCoat 2022. Primitives and Selections. Del 2.

Hvordan lage en skipsmodell fra bunnen av med 3DCoat – Del 1 : Denne videoen begynner den prosjektbaserte serien, modellering av et gammelt treskip, og starter med et bildereferanseoppsett.

Hvordan lage en skipsmodell fra bunnen av ved hjelp av 3DCoat. Del 2 : Dette er den andre delen av en videoopplæring om å lage et historisk fartøy fra A til Å ved hjelp av 3DCoat.

Hvordan lage en skipsmodell fra bunnen av ved hjelp av 3DCoat. TimeLapse : Dette er timelapse av en videoopplæring om å lage et historisk fartøy fra A til Å ved hjelp av 3DCoat.

Modellering av et helikopter i 3DCoat 2021. Opplæring : Denne videoopplæringen demonstrerer modelleringsrørledningen i 3DCoat 2021 og dets allsidige verktøysett for å lage 3D-modeller fra bunnen av.

Soft Selection : Denne videoen demonstrerer den nye Soft Selection-funksjonen i 3DCoat 2022 for Retopo og Modeling-arbeidsområdene.

New Modeling Tools Demo Pt.1 : Denne videoen begynner en enkel demonstrasjon av noen av de nye modellverktøyene i 3DCoat 2021, hvorav noen er kurvebaserte

New Modeling Tools Demo Pt.2 : Denne videoen fortsetter serien ved å vise en kort demo av noen av de nye modellverktøyene i 3DCoat 2021

New Modeling Tools Demo Pt.3 : Denne videoen fortsetter en serie som demonstrerer noen av de nye modelleringsverktøyene i 3DCoat 2021, og noen justeringer til eldre.

Nye modelleringsverktøy Demo Pt. 4: Denne videoen fortsetter serien, og viser noen av de nye modelleringsverktøyene i 3DCoat 2021, sammen med noen få eldre som nye brukere vil lære om. Den demonstrerer ekstruderingsfunksjonaliteten som er innebygd i Transform Tool, samt verktøy for å lukke hull i en maske og justere Vertices med det nye “Align Vertices”-verktøyet.

Nye modelleringsverktøy Demo Pt. 5: Denne videoen fortsetter serien, og demonstrerer noen av de nye modelleringsverktøyene (samt noen eldre, men viktige for nye brukere å oppdage). Den dekker bruken av Smart Extrude-verktøyet for å lage bena, Spine-verktøyet for halen, Bevel-verktøyet og Live Smooth-funksjonen.

New Modeling Tools Demo Pt 6: Denne videoen avslutter serien som demonstrerer noen av de nye modelleringsverktøyene i 3DCoat 2021, ved å bruke New Curves + Swept N Generator for å lage nettingen for ørene til Rhino -modellen og det nye Bridge-verktøyet.

Maling

PBR Smart Materials : Dette er bare en rask video jeg har laget som viser noen av 3DCoats nye og fantastiske PBR materialer. Du kan lage alle nye materialer fra bunnen av, men det følger med en haug med ferdiglagde, og de har mange funksjoner du kan justere for å endre hvordan det ser ut. (av Phil Nolan)

Alternativer for PBR forhåndsvisning

Painting : Dette viser noen av de mer vanlige malingsverktøyene man kan bruke på et lignende prosjekt. Det er ikke ment å være en veiledning om teksturering av maleteknikker.

Bildevelger : Denne videoen demonstrerer bildevelger i 3DCoat, som lar brukeren prøve fargeinformasjon fra et bilde, samt fungere som et referansebilde som kan dokkes.

Bruke referansebilder : Denne videoen demonstrerer bruken av referansebilder. Enten som bildeplan i visningsporten eller bruk av bildevelgeren som et statisk referansebilde i brukergrensesnittet.

Paint Mesh to Sculpt Mesh : Denne videoen demonstrerer trinnene som trengs for å sende en kopi av et Paint Mesh til Sculpt Workspace (hvor det blir et Sculpt Mesh som kan vokseliseres eller ha dynamisk tessellasjon på) og bake småskala skulpturredigeringer tilbake til Paint Mesh via et nytt normal map.

Fra Paint Room til Sculpt og tilbake igjen : Denne videoen demonstrerer en metode man kan bruke for å få modellen din … fullstendig fortrengt (med alt du allerede har gjort ved bruk av bildebasert skulptur) … fra Paint Room til Voxel Room til gjøre noen skulpturredigeringer der.
bake deretter et oppdatert displacement map som kan legges til Paint Room.

Alfa- import : Hvordan import en tekstur som skal brukes som lagtransparensinformasjon (alfakanal) inne i 3DCoat. Det er umulig å import alfainformasjon direkte til 3D Coat , men vis en kort løsning for å gjøre det likevel.
Forklar i tillegg hvordan du maler fleksibel alfainformasjon og hvordan funksjonen “Linked layer” hjelper her. Av Christoph Werner.

Baking Ptex teksturer på et nett med eksisterende UVs er : hvordan bake teksturer etter bruk av Ptex UV/Texturing-metoden til et nett med et eksisterende UV kart. Ganske praktisk hvis du vil bruke Ptex -formatet i 3DCoat som et “lagrings”-format med høyoppløselige detaljer og bake til lavere oppløsningsteksturer etter behov. Av Javis Jones.

Skulptere

Multi-Resolution i 3DCoat: Multi-Resolution lar deg jobbe med modellen på flere detaljeringsnivåer mens du jevnt opprettholder detaljene på høye nivåer. Rediger modellen på alle detaljeringsnivåer. Alle redigeringene dine lagres jevnt på alle nivåer. Du kan også ta nettet fra modelleringsrommet og bruke det som det laveste nivået. Alle de høye nivåene vil bli forvandlet jevnt tilsvarende. Det unike med Multi-Resolution i 3DCoat er at mesh-strukturen til de lave og de høye nivåene kan være helt forskjellige.

Sculpting Cartoon Character, Elmer Fudd : Dette er et enkelt og morsomt prosjekt timelapse av modellerings-/skulpturprosessen man kan bruke for å lage en tegneseriefigur som denne. Den er ikke designet for å være et utstillingsvindu eller en forseggjort opplæringsvideo – bare et glimt av noen av verktøyene man kan bruke for et prosjekt av lignende omfang.

Grunnleggende våpenkonsept : Skulptering av hard overflate av våpen.

Damaged Pillar : Skadet søyle opplæringsserie. Av Ignertia.

søyle og vinstokker : En rask veiledning som viser hvordan du modellerer en søyle og legger til detaljert tekstur ved hjelp av bilder og vinranker. Av Psionic Games.

Å lage et terreng .

Smultring med krem .

Lage flislagte teksturer : Denne videoen demonstrerer én metode tilgjengelig for brukere av 3DCoat, for å lage sine egne sømløse flislagte teksturer.

Legge til tykkelse : Denne videoen tar for seg å legge til tykkelse på et voxel-objekt i 3DCoat, og hvorfor det er så viktig å bruke. Voxels er volumetriske av natur og kan derfor ikke fungere ordentlig med enkeltsidige og åpne masker. Derfor kreves det en viss “tykkelse” for å få det til å fungere.
Den er ideell for å påføre den tykkelsen i ens vertsapplikasjon før import, men hvis det ikke er gjennomførbart, er dette måten å legge det til rett før vokselisering av objektet.

Lage et munnhule : Denne videoen demonstrerer en teknikk for å forme/modellere et munnhule for en karakter i Sculpt-arbeidsområdet.

Rask tips: Fiksing av lav polygon-mesh-import .

Bergskulptur og teksturering : Hurtigveiledning om skulpturering, autoretopologi og teksturering av et enkelt steinobjekt. Av Psionic Games.

Skulptere et steinete gulv : Skulptere et enkelt steinete gulv eller vegg ved å bruke byggebørsten, skrapebørsten og litt enkel teksturering. Av Psionic Games.

Expressive Sculpting av Anton Tenitsky.

Tileable Sculpting Oldschool Method for Heavy Mesh Snakker om å bruke instanser for lettere flisbar mesh-baking av Anton Tenitsky.

Opprette Morph Targets: Denne videoen dekker den oppdaterte prosessen med å lage Morph Targets eller Blend Shapes i 3DCoat, med det formål å eksportere til et stort 3D-animasjonsprogram. Modell med tillatelse av Leigh Bamforth

UV

UV AutoMap-demonstrasjon: Bare lag ditt UV kart automatisk med ett klikk ved hjelp av AutoMap!


Kitbashing

Kitbashing med Primitives-verktøyet : Denne videoen demonstrerer muligheten til å ta hvilken som helst modell fra Kitbashing Toolset og umiddelbart bruke den som en Freeform Primitive. Gjør veldig raskt arbeid med å skalere og forme et objekt i farten.

Kitbashing Tools : Denne videoen demonstrerer Kitbashing Tools i 3D Coat, som gir rask og effektiv lagring eller henting av Voxel Layer-innhold eller standard OBJ-formatfiler. 3DCoat lager miniatyrbilder for hver og viser dem i en dokkingbar pall for enkel tilgang.

opptaker modellering : av Сергей Бакулин.

Speed Sculpt

Dekk og hjul av Sándor Veres ‘Allexr’.

Miner Armor av Kurzor.

Creature Head Sculpting av Anton Tenitsky.

CBlock : skulptur med fletteverktøy og Retopo -rom. Av Hextor.

FR rustning

3DCOATober : Denne videoserien av Sándor Veres ‘Allexr’ viser en måned med daglige skulpturer. Det er ærlig talt ekstraordinært og et must-see.

Hjelm Timelapse : En grov skisse av en sci-fi-hjelm av Fotis Tsantilas.

Sci-fi panel : av Sándor Veres ‘Allexr’.

Retopo

Retopo Project : Denne videoen starter en serie som dekker retopologien til et semi-komplekst Voxel objekt, som har flere underkomponenter.

Retopo Room Pt.2 : Denne videoen fortsetter gjennomgangen av Retopology-verktøyene i 3DCoat, og inkluderer demonstrasjoner av Strokes-verktøyet og grunnleggende Auto-Retopo-bruk.

Retopo Room Pt3 UV Edit : Denne videoen berører noen av UV verktøyene i Retopo Room under denne gjennomgangen.

Retopo Room Pt.4: AutoRetopo : Denne videoen fortsetter gjennomgangen av Retopo verktøysettet i 3DCoat, men begynner en dypere utforskning av de nye Auto-Retopo-forbedringene.

Retopo Room Pt.7: Manuelle Retopo verktøy : Denne videoen dekker noen av de manuelle Retopologi-verktøyene i 3D Coat, slik som ADD/SPLIT-verktøyet, POINTS & FACES-verktøyet og QUADS-verktøyet.

Retopologiverktøy: Relax Retopo Mesh : Denne videoen dekker de forskjellige metodene og verktøyene for å slappe av hele eller utvalgte deler av et Retopologisert mesh.

ORC Auto Retopology med brukerdefinerte guider : Overordnet demonstrasjon av Auto-Retopology-verktøyene.

Toad retopo opplæring : By Betweenlimits.

Grunnleggende om retopologi : Konsepter og grunnleggende verktøy for å få deg til å retopologisere raskt. Gir et resultat som er egnet for animering i Max eller Maya. Av ZenithII.

Grunnleggende retopologi ved bruk av 3DCoat : I denne leksjonen vil Ryan Ribot vise deg det grunnleggende om gjenoppologisering av objekter ved hjelp av 3DCoat. Av 3Dmotive.

Duplisere et Retopo nettverk : Denne videoen viser to primære metoder for å duplisere retopo nett.

Gromit Retopology Time Lapse Tidsforløp for prosessen som ble brukt til å retopo Gromit-modellen. Av BotchedTaco.

Pipeline med andre apper

Blender til 3DCoat PBR Smart Materials : Dette er en opplæring der jeg viser hvordan man bruker materialer av en blender i 3DCoat for å legge til smarte materialer for separate deler av modellen. Av Jayanam.

Blender PBR Shader for 3DCoat Smart materialopplæring : I denne veiledningen for Blender som bruker 3DCoat PBR materialer, viser jeg hvordan du export PBR teksturer som diffuse, normale kart, ruhet og metallhet og bruker den i en Blender PBR skyggelegging. Av Jayanam.

Blender 3Dcoat PBR Tutorial : Denne opplæringen handler om å lage en hard overflatemodell med Blender og strukturere den med 3DCoat med PBR -materialer. Av Jayanam.

Mixamo og 3DcoatExternal Link : Denne videoen fra 2012 demonstrerer arbeidsflyten mellom Mixamo og 3DCoat.

Hard overflate

3Dcoat for Hardsurface Design Dette er en introduksjonsvideo om 3DCoat for hard overflatedesign. Her vil jeg dekke de grunnleggende verktøyene jeg bruker for å blokkere ut harde overflatemodeller i 3DCoat. Av GameDev The Pipeline.

Retopo Room Pt.1 : Denne videoen starter Retopo stadiet av denne gjennomgangen, inkludert en demonstrasjon av bruk av Kitbashing verktøysettet for å få tilgang til og bruke Model/Mesh-hurtige forhåndsinnstillinger som utgangspunkt.

Tips til modellering av harde overflater : Noen tips om modellering av harde overflater med 3D Coat ved å bruke Cutoff Tool, VoxLayer, Extrude and transform-verktøy. Av Psionic Games.
Redigere

Verktøytips

Voxel modellering: Lage avfasninger

Multioppløsning for Voxel Sculpting

Tips for bruk av mannequin

Rask tips: Bruke VoxHide som et maskeringsverktøy : Denne videoen viser hvordan VoxHide-verktøyet kan brukes som et maskeringsverktøy i stedet for en Freeze Brush, som bare fungerer i overflatemodus.

Lage en 3D- Brush : Denne videoen viser hvordan du tar en modell du allerede har på harddisken eller oppretter en direkte i 3DCoat for å bruke som en 3D- Brush; replikere objektet langs penselstrøket ditt.

Sketching in 3DCoat: Pt.1 Canvas Setup : Denne videoen starter en kort serie som demonstrerer 3DCoats Sketching-evner og unike appell som et Sketching-verktøy i enhver kunstners pipeline.

Invertering av Voxel -valg med Cutoff & Hide Tool : Denne videoen er en rask demonstrasjon av bruk av Cutoff and Hide Tool i 3DCoats Voxel Workspace. Viser først og fremst hvordan du inverterer et utvalg ved å bruke de tilknyttede men lite kjente hurtigtastene.

2-akset widget

TransPose Tool Poly Groups : Denne videoen demonstrerer noen nye funksjonstillegg til Pose Tool i 3DCoat 4.9. Den ene er vinkelsnapping for presise lineære valg. Den andre er Poly Group-funksjonalitet innebygd i Pose-verktøyet.

hvordan

Tilordne hurtigtaster til faner

Gratis 3DCoatPrint

Hurtigkikk i gratis 3DCoatPrint

Crash-introduksjon til gratis 3D Coat beleggsutskrift

Nybegynner enkel lyssabeldesign i gratis 3D Coat kappetrykk

3DCoatPrint: Navigasjon

3DCoatPrint: Støtter

3DCPrint: RMB-meny

3DCoatPrint: Forhindrer bunnsmelting (elefantfot).

3DCoatPrint: Forhindrer plastisk ekspansjonseffekt

3DCoatPrint: Primitiver

3DCoatPrint: Booleans

3DCoatPrint: Symmetri

3DCoatPrint: Cutoff Tool

3DCoatPrint: Historietilstand

3DCoatPrint: Eksempelprosjekt

3DCoatPrint: Lag mesh fra bilde

Skulptering av miniatyr til 3D-utskrift i 3D Coat – Del 1 – Skulptering

Skulptere miniatyr til 3D-utskrift i 3DCoat – Del 2 – 3D-utskrift

Lekebil 3D Coat til 3D-utskrift – Del 1 – Skulptering

Lekebil 3D Coat til 3D-utskrift – Del 2 – Utskrift