Spørgsmål/svar

3DCoat starter ikke

Mulige årsager:
1) Videodrivere er ikke installeret. Sørg for, at du har installeret videodrivere.
2) GoogleDrive/SkyDrive/OneDrive er knyttet til hele mappen Dokumenter.
3) Ikke nok rettigheder til at få adgang til dokumenter. Prøv at køre som administrator.
4) Der er en konflikt med Antivirus. Prøv at deaktivere den.
5) Du har for nylig ændret noget relateret til tablet-drivere. Prøv at vende tilbage.
6) Data beskadiget i mappen Dokumenter på grund af nedbrud/blå skærm. Prøv at slette filerne “Denne pc -> Dokumenter/ 3DCoat/UserPrefs/Preferences/Options***xml”
7) Hvis (6) ikke hjælper, omdøb hele mappen “This PC &gt Documents/ 3DCoat/” til et hvilket som helst andet navn. Alle dine gamle filer vil være der, så det vil være din backup. “3DCoat” vil oprette en ny mappe “3DCoat”.
8) Muligvis har du problemer med HDD-integriteten. Det er værd at køre en diskscanning for fejl. Du har muligvis genstartet hårdt, og filsystemet har fejl.

BEMÆRK: Gentagelse af opstartsmeddelelsen “Fatal Error / Out of memory” kan være forårsaget af beskadigede data. Udfør trin (7) ovenfor. Kopier derefter manuelt dine aktiver fra den gamle brugermappe til den nye. Bemærk hvilken fil der forårsager problemet. Det kan være noget tekstur med en beskadiget overskrift.


Hvad hvis 3DCoat går ned?

Hvis 3DCoat går ned, vises anmodningen om at sende den automatiske fejlrapport i de fleste tilfælde. Den indeholder information, der hjælper os med at forstå, hvad der skete før styrtet. Den indeholder ikke teksturerne eller selve scenen. Hele teksten i rapporten er opført i browserens vindue, du kan gennemgå den, hvis det er nødvendigt. Det er meget vigtigt at sende en automatisk fejlrapport, hvis den dukker op. Det hjælper meget med at forbedre stabiliteten. Hvis du gør det, vil et lignende nedbrud blive rettet i en af de næste builds. Det er en god idé at fortælle om omstændighederne ved styrtet, men det er ikke obligatorisk.


Hvad hvis jeg ikke kan åbne min scene?

Det kan ske, hvis pc’en genstartes under lagringen. 3DCoat gemmer scener med det samme, men processen med at gemme tager noget tid, selv efter det ser ud til, at den er færdig, og det kan tage op til 10-30 sekunder, selvom du muligvis fortsætter med at arbejde med 3DCoat. Så en øjeblikkelig genstart kan ødelægge scenen. En anden grund er, at der kan være nogle fejl på harddisken. Tjek venligst din disk og undgå hårde genstarter. Vi anbefaler at gemme automatisk (se præferencer) hvert 5.-10. minut for at undgå tab af data.


– Jeg vil opgradere mit videokort for at fremskynde 3DCoat. Hvad skal jeg vælge? nVidia eller AMD-kort er bedre. Der er ingen grund til at bruge flere GPU-kort i det mindste til 3DCoat.

Video RAM er også vigtigt, fordi det bestemmer den maksimale teksturstørrelse, der kan redigeres i 3DCoat. Hver pixel kræver 8 bytes, så du nemt kan beregne den maksimale størrelse af tekstur, der kan passe i hukommelsen. Vi anbefaler, at du køber kort med 4 GB RAM eller mere.


Windows-udgivelsen er til 64-bit Windows. 32-bit windows understøttes ikke længere.


– Nogle gange går det langsomt med at male. Hvordan undgår man det?
At Painting over færre store ansigter vil være meget langsommere end over delte ansigter. Prøv at undgå for store ansigter i UVspace. Del ansigter, der er for store, når det er muligt.


– Skal jeg afinstallere 3DCoat, hver gang jeg installerer en ny opgradering?
Nej, du kan installere opdateringer og overskrive installationen, indtil hovedversionsnummeret ændres.


– Jeg kan ikke registrere mig – hver gang jeg indtaster serienummeret og trykker på Register, genstarter 3DCoat og beder om serienummeret igen. Hvordan forlader jeg løkken?
Prøv følgende trin:

  • tjek om du har kopieret serienummeret korrekt, måske har du valgt ekstra tegn eller misset nogle.
  • hvis du er på Win10, sørg for at du kører 3DCoat som administrator.
  • hvis problemet fortsætter efter at have prøvet disse tips, prøv manuelt at slette filen License.dat fra 3DCoat installationsmappen.

—- – Der er for mange “hints”, der kommer i vejen for mig. Er der en måde at skjule dem på?
Hvis du er ny til 3DCoat, anbefales det, at du lader tipsene være aktiveret. “Tip”-systemet er meget nyttigt til at lære, hvordan funktioner fungerer. Når du er bekendt med programmet, kan du skjule “tip” når som helst du vil – bare gå til menuen Rediger → Indstillinger → Vis tip og fjern markeringen i afkrydsningsfeltet. Du kan aktivere eller deaktivere de store bundtip separat ved at bruge “Vis store hints på bundpanelet”.


– Jeg bruger Windows 64bit, og 3DCoat respekterer ikke mit Wacom-pentryk. Hvad skal jeg gøre?
3DCoat fungerer godt med 64-bit drivere 6.08-4 fra denne side: http://www.wacom.com/downloads/drivers.php


– Kan jeg flytte/rotere/skalere objekterne, men ikke kameraet?
Ja du kan. I “Sculpt mode” i værktøjspanelet, vælg “Select/Move” kommandoen, her kan du vælge det objekt, du vil flytte/rotere/skalere.


– Hvordan justeres drejepunktet?
I 3DCoat er pivotcentret dynamisk, det aktuelle valgpunkt (hvor din markør pegede på modellen) er pivot som standard. Du kan indstille pivot manuelt ved hjælp af F-tasten. Se også på kameramenuen for at vælge den bedste pivottilstand.


– Hvad er forskellen mellem 3ds Max og Maya i normale kortstandarder?
Den grønne kanal er omvendt. Du kan vælge normale kortstandarder i menuen Vis→ Indstillinger.


– Version 2021+: Hvornår DX og Hvornår GL?
Fra 3DCoat 2021 understøttes kun GL Graphics Mode.


– Version 2022 har kun én grafisk tilstand: GL (OpenGL).
Brug nu OpenGL-acceleration, du bemærker måske i Geometri-menuen Cuda-understøttelse er ikke længere en tilgængelig mulighed, den er afbrudt, primært fordi den har krævet brugen af et Nvidia-kort.
Eksklusivt openGL på den anden side er grafikkortagnostisk: du kan bruge både AMD- eller Nvidia-kort for at drage fordel af denne nye GPU-acceleration.


– Hvad er forskellen mellem “Dybde” og “Sculpt mode”?
I 3DCoat er der to typer skulptur. En er billedbaseret skulptur og en anden er mesh-baseret skulptur. “Dybde” er billedbaseret skulptur, i denne tilstand tegner du dybden, og du laver faktisk vektorforskydning, det normal map og forskydningen genereres “on the fly”, hvis du vil have det normal map, skal du bare gemme det, ingen grund til at vente længe på bagningen, fordi det normal map genereres i realtid.
Når du går ind i “Sculpt mode”, går du ind i mesh-baseret skulptur. I denne tilstand, du skulpturerer, ændrer du virkelig maskens toppositioner. I denne tilstand, hvis du ønsker at få et korrekt normal map, kan du bruge Teksturer→ Baking .


– Hvad er brugen af Cavity-maleriet?
Hulmaling (afhængig af hulrummet) giver dig mulighed for at male i overfladens sprækker uden at påvirke resten af området, og omvendt.


– Tegning med shift-tasten.
Forskellige rækkefølger af SHIFT-tasten og LMB (venstre museknap) vil resultere i forskellige effekter. Hvis du først trykker (og holder) SHIFT og derefter tegner med LMB, får du glattet overfladen. Men hvis du først trykker (og holder) LMB og derefter trykker SHIFT og tegner, får du en meget lige linje ligesom i Photoshop.
– Skab sømløse teksturer ved hjælp af 3DCoat.
Det er nemt nu at bruge 3DCoat til at skabe sømløse teksturer og malingbuler. Bare gå til menuen Filer → Import → Billedplan, du vil måske også bruge teksturer → Offset-værktøjet. Du kan læse mere om det på siden.

Andre forbedringer og funktioner

Fritformede primitiver og poseværktøjer understøtter nu multi-selektion og en ny dims (hvis flere elementer er valgt).

Alle retopo værktøjer understøtter symmetriopdatering i realtid. Hvis du ændrer noget på den ene side af den eksisterende symmetri – vil det blive gjort på den anden side. Slå “Retopo – Vis spejlvendt” fra for tydeligt at se, hvordan det sker. Det er meget vigtigt, hvis du vil opdatere det eksisterende mesh uden at bryde UV sættet.

PLY export/ import med vertex farve. God til farvescannere og til eksport til xNormal. Det er den hurtigste måde at producere et xNormal-kompatibelt mesh på.

OBJ-filer med vertexfarve er også kompatible med xNormal.

Logoværktøjet fungerer nu som “Import billede som mesh” fra menuen “Filer”. Denne nye funktion gør det muligt at bruge både farve- og gråtonebilleder, først som en stencil eller maske til at projicere ved at producere et ekstruderet polygonal mesh af en brugerdefineret tykkelse og for det andet til at kortlægge et tilsvarende farvebillede og et bump-billede på toppen og bunden overflader af det ekstruderede netobjekt.

Når du nu import en model med tekstur til vertex-maling, vil farve fra den importerede tekstur blive projiceret på hjørnerne af det importerede mesh.

Pose-værktøjet arbejder gennem alle bind med rodfæstede underordnede bind. Tidligere kunne kun én rod vælges. Muligheden for at vælge flere kontrolpunkter i FreeForm-tilstand. Nu kan brugeren kun flytte dimsen i fri form for multivalgstilstand. Baking er blevet væsentligt forbedret.

Voxel-måleværktøjet har fået flere nye funktioner, nu vil det måle længden af kurver, lasso og omkreds af sektionen.

Farvenøjagtigheden bevares, når der skiftes mellem almindelig voxel- og overfladetilstand.

Hulmaling i voxels er blevet væsentligt forbedret
– Alle booleske operationer (selv mellem volumener) vil bevare toppunktets farve. Resample vil nu bevare farven i næsten alle tilfælde. Dette opnås ved at projicere farven igen.

FBX Import/ Export understøttes med toppunktsfarve. Vertex-vægtkortmaling kan eksporteres som en .lwo scene. Ethvert lag kan bruges til dette. Du kan vælge mellem 0..1 eller 1..1 mapping.

Photoshop forbindelsen understøtter Direct Painting af voxels.

Nu understøtter både .obj og .lwo importerede og eksporterede modeller vertexfarver.

Konsekvent størrelse symmetriplan.

Eksporterede .obj modeller er nu kompatible med Zbrush.

Direkte maling over overflademodeller: Både diffus farve og glansintensitet understøttes. Skift bare til Paint Room og begynd at bruge farvemalingsværktøjer. Denne funktion er “til” som standard.
Hvis du skal bruge almindelige malemetoder (Per-Pixel, Micro-Vertex, osv.), skal du fravælge “Se/Vis voxels i malerum”.