Întrebări și răspunsuri

3DCoat nu pornește

Motive posibile:
1) Drivere video nu sunt instalate. Asigurați-vă că ați instalat drivere video.
2) GoogleDrive/SkyDrive/OneDrive atașat întregului folder Documente.
3) Drepturi insuficiente pentru a accesa Documente. Încercați să rulați ca administrator.
4) Există un conflict cu Antivirus. Încercați să-l dezactivați.
5) Ați schimbat recent ceva legat de driverele pentru tabletă. Încercați să reveniți.
6) Date corupte în folderul Documente din cauza blocării/ecranului albastru. Încercați să ștergeți fișierele „Acest PC -> Documente/ 3DCoat/UserPrefs/Preferences/Options***xml”
7) Dacă (6) nu ajută, redenumiți întregul folder „Acest PC &gt Documente/ 3DCoat/” cu orice alt nume. Toate fișierele tale vechi vor fi acolo, așa că va fi backup-ul tău. „3DCoat” va crea un nou folder „3DCoat”.
8) Este posibil să aveți probleme cu integritatea HDD-ului. Merită să rulați o scanare a discului pentru erori. Este posibil să reporniți greu și sistemul de fișiere are erori.

NOTĂ: Repetarea mesajului de pornire „Eroare fatală / Memorie lipsită” poate fi cauzată de date corupte. Efectuați pasul (7) de mai sus. Apoi copiați manual activele din vechiul folder de utilizator în cel nou. Rețineți care fișier cauzează problema. Ar putea fi o textura cu un antet deteriorat.


Ce se întâmplă dacă 3DCoat se blochează?

Dacă 3DCoat se blochează, în majoritatea cazurilor va apărea cererea de trimitere a raportului automat de eroare. Conține informații care ne ajută să înțelegem ce s-a întâmplat înainte de accident. Nu conține texturile sau scena în sine. Întregul text al raportului este listat în fereastra browserului, îl puteți revizui dacă este necesar. Este foarte important să trimiteți un raport automat de eroare dacă apare. Ajută foarte mult la îmbunătățirea stabilității. Dacă faceți acest lucru, o blocare similară va fi remediată într-una dintre următoarele versiuni. Este o idee bună să spuneți despre circumstanțele accidentului, dar nu este obligatoriu.


Dacă nu îmi pot deschide scena?

Se poate întâmpla dacă computerul este repornit în timpul salvării. 3DCoat salvează scenele instantaneu, dar procesul de salvare durează ceva timp chiar și după ce pare că s-a terminat și poate dura până la 10-30 de secunde, chiar dacă este posibil să continuați să lucrați cu 3DCoat. Deci o repornire imediată poate distruge scena. Un alt motiv este că pot exista unele erori pe hard disk. Vă rugăm să vă verificați discul și să evitați repornirile hard. Vă recomandăm salvarea automată (preferințe de aspect) la fiecare 5-10 minute pentru a evita pierderea datelor.


– Vreau să-mi fac upgrade placa video pentru a accelera 3DCoat. Ce ar trebui să aleg? Cardurile nVidia sau AMD sunt mai bune. Nu există niciun motiv să folosiți mai multe carduri GPU cel puțin pentru 3DCoat.

RAM video este de asemenea importantă deoarece determină dimensiunea maximă a texturii care poate fi editată în 3DCoat. Fiecare pixel necesită 8 octeți, astfel încât să puteți calcula cu ușurință dimensiunea maximă a texturii care poate încăpea în memorie. Vă recomandăm să cumpărați carduri cu 4 GB RAM sau mai mult.


Versiunea Windows este pentru Windows pe 64 de biți. Ferestrele pe 32 de biți nu mai sunt acceptate.


– Uneori pictura devine lentă. Cum să o evite?
Painting pe mai puține fețe mari va fi mult mai lentă decât pe fețe divizate. Încercați să evitați fețele prea mari în spațiul UV. Împărțiți fețele care sunt prea mari ori de câte ori este posibil.


– Trebuie să dezinstalez 3DCoat de fiecare dată când instalez un nou upgrade?
Nu, puteți instala actualizări și puteți suprascrie instalarea până când numărul major al versiunii se schimbă.


– Nu pot să mă înregistrez – de fiecare dată când introduc numărul de serie și apăs pe Register, 3DCoat repornește și cere din nou numărul de serie. Cum ies din buclă?
Încercați următorii pași:

  • verificați dacă ați copiat corect numărul de serie, poate ați selectat caractere suplimentare sau ați omis unele.
  • dacă sunteți pe Win10, asigurați-vă că rulați 3DCoat ca administrator.
  • dacă problema persistă după ce ați încercat aceste sfaturi, încercați să ștergeți manual fișierul License.dat din folderul de instalare 3DCoat .

—- – Sunt prea multe „suzii” care îmi ies în cale. Există vreo modalitate de a le ascunde?
Dacă sunteți nou la 3DCoat, este recomandat să lăsați indicațiile activate. Sistemul „hint” este foarte util pentru a afla cum funcționează funcțiile. Odată ce vă familiarizați cu programul, puteți ascunde „sfaturile” oricând doriți – mergeți doar la meniul Editare → Preferințe → Afișați sugestii și debifați caseta de selectare. Puteți activa sau dezactiva separat indicii de jos mare, utilizând „Afișați indicii mari pe panoul de jos”.


– Folosesc Windows 64 de biți și 3DCoat nu respectă presiunea stiloului meu Wacom. Ce ar trebuii să fac?
3DCoat funcționează bine cu driverele pe 64 de biți 6.08-4 de pe această pagină: http://www.wacom.com/downloads/drivers.php


– Pot muta/roti/scala obiectele, dar nu camera?
Da, poti. În „Modul Sculpt” din panoul de instrumente, selectați comanda „Select/Move”, aici puteți selecta obiectul pe care doriți să îl mutați/rotiți/scalați.


– Cum se reglează punctul de pivotare?
În 3DCoat, centrul de pivotare este dinamic, punctul de alegere curent (unde este îndreptat cursorul pe model) este pivotul în mod implicit. Puteți seta pivotul manual folosind tasta F. De asemenea, uitați-vă la meniul Cameră pentru a alege cel mai bun mod pivot.


– Care este diferența normală a standardelor hărților dintre 3ds Max și Maya?
Canalul verde este inversat. Puteți selecta standardele normale ale hărților din meniul Vizualizare→Opțiuni.


– Versiunea 2021+: când DX și când GL?
Începând cu 3DCoat 2021, este acceptat numai modul grafic GL.


– Versiunea 2022 are un singur mod grafic: GL (OpenGL).
Acum utilizați accelerarea OpenGL, puteți observa în meniul Geometry suportul Cuda nu mai este o opțiune disponibilă, a fost întrerupt în primul rând pentru că a necesitat utilizarea unui card Nvidia.
Pe de altă parte, exclusiv openGL este agnostic de plăci grafice: puteți folosi atât plăcile AMD, cât și plăcile Nvidia pentru a profita de această nouă accelerare GPU.


– Care este diferența dintre „Adancime” și „Modul Sculpt”?
În 3DCoat există două tipuri de sculptură. Una este sculptura bazată pe imagini, iar alta este sculptarea pe bază de plasă. „Depth” este sculptarea bazată pe imagini, în acest mod desenați adâncimea și de fapt creați deplasare vectorială, normal map și deplasarea sunt generate „din zbor”, dacă doriți să obțineți normal map, doar salvați nu este nevoie să așteptați mult timp pentru coacere, deoarece normal map este generată în timp real.
Când intri în „modul Sculpt”, intri în sculptura bazată pe plasă. În acest mod pe care îl sculptați, schimbați cu adevărat pozițiile vârfurilor rețelei. În acest mod, dacă doriți să obțineți o normal map corectă, puteți utiliza Textures→ Texture Baking Tool.


– La ce folosește pictura Cavity?
Vopsirea în cavitate (în funcție de cavitate) vă permite să pictați în crăpăturile suprafeței fără a afecta restul zonei și invers.


– Desen cu tasta Shift.
Ordine diferite ale tastei SHIFT și LMB (butonul stâng al mouse-ului) vor avea efecte diferite. Dacă mai întâi apăsați (și țineți apăsat) SHIFT și apoi desenați cu LMB, veți obține suprafața netezită. Dar dacă mai întâi apăsați (și țineți apăsat) LMB, apoi apăsați SHIFT și desenați, veți obține o linie foarte dreaptă la fel ca în Photoshop.
– Creați texturi fără sudură folosind 3DCoat.
Acum este ușor să utilizați 3DCoat pentru a crea texturi fără sudură și umflături de vopsea. Doar accesați meniul Fișier → Import → Plan imagine, poate doriți să utilizați și instrumentul Texturi → Offset. Puteți citi mai multe despre el pe pagină.

Alte îmbunătățiri și funcții

Primitivele cu formă liberă și instrumentele de poziție acceptă acum selecția multiplă și un nou gadget (dacă sunt selectate mai multe elemente).

Toate instrumentele retopo vor sprijini actualizarea simetriei în timp real. Dacă schimbați ceva pe o parte a simetriei existente – se va face pe cealaltă parte. Dezactivați „Retopo -Show mirrored” pentru a vedea clar cum se întâmplă. Este foarte important dacă doriți să actualizați plasa existentă fără a rupe setul UV .

export/ import PLY cu culoarea vârfurilor. Bun pentru scanere color și pentru exportul în xNormal. Este cel mai rapid mod de a produce o plasă compatibilă cu xNormal.

Fișierele OBJ cu culoarea vârfurilor sunt, de asemenea, compatibile cu xNormal.

Instrumentul Logo funcționează acum ca „Import imaginea ca plasă” din meniul „Fișier”. Această nouă funcție permite utilizarea atât a imaginilor color, cât și în tonuri de gri, mai întâi ca șablon sau mască pentru a proiecta prin producerea unei rețele poligonale extrudate cu o grosime definită de utilizator și, în al doilea rând, pentru a mapa o imagine color corespunzătoare și o imagine cu denivelări în partea de sus și de jos. fețele obiectului plasă extrudată.

Acum, atunci când import un model cu textura pentru pictura de vârfuri/culoarea din textura importată va fi proiectat pe vârfurile rețelei importate.

Instrumentul Pose funcționează prin toate volumele cu volume copil înrădăcinate. Anterior, o singură rădăcină era selectabilă. Posibilitatea de a selecta mai multe puncte de control în modul FreeForm. Acum utilizatorul poate muta numai gadgetul în modul liber de selecție multiplă. Deplasarea la Baking a fost mult îmbunătățită.

Instrumentul de măsurare voxel a primit câteva funcții noi, acum va măsura lungimea curbelor, laso și perimetrul secțiunii.

Precizia culorii este menținută atunci când treceți între modurile voxel obișnuite și Surface.

Pictura cavitatii in voxeli a fost mult imbunatatita
– Toate operațiunile booleene (chiar și între volume) vor păstra culoarea vârfurilor. Reeșantionarea va păstra acum culoarea în aproape toate cazurile. Acest lucru se realizează prin reproiectarea culorii.

Import/ Export FBX este acceptat cu culoarea vârfurilor. Pictura cu hartă cu greutatea vârfurilor poate fi exportată ca scenă .lwo . Pentru aceasta poate fi folosit orice strat. Puteți alege între 0..1 sau 1..1 mapping.

Conexiunea Photoshop acceptă Painting directă a voxelilor.

Acum, atât modelele .obj, cât și .lwo importate și exportate acceptă culorile vârfurilor.

Plan de simetrie dimensionat constant.

Modelele .obj exportate sunt acum compatibile cu Zbrush.

Vopsirea directă pe modele de suprafață: sunt acceptate atât culoarea difuză, cât și intensitatea strălucirii. Doar comutați la Paint Room și începeți să utilizați instrumentele de pictură în culori. Această funcție este „activată” în mod implicit.
Dacă trebuie să utilizați metode obișnuite de pictare (Per-Pixel, Micro-Vertex etc.), deselectați „Vizualizare/Afișare voxeli în camera de vopsire”.