Tutoriale de instruire

General

Fluxuri de lucru comune : această serie de videoclipuri acoperă unele fluxuri de lucru tipice din 3DCoat și modul în care acestea implică diferitele spații de lucru/seturi de instrumente din aplicație.

Prezentare generală 3DCoat : Această serie nu este în niciun caz un compendiu al tuturor lucrurilor 3DCoat; scopul este să vă arăt cele mai utile funcții cât mai repede posibil, ceea ce mi-aș fi dorit atunci când învăț 3DCoat.
Aici vorbim despre unele dintre elementele de bază universale. Scopul este de a vă familiariza cu elementele de bază și de a începe să alergați. (De David Schoneveld)

Cum să creați un model 3D pentru jocuri video – Subiect: Armă fantezie : În această serie de tutoriale, veți învăța cum să creați un model 3D pentru jocuri video. Aceasta este prima parte a micii serii de tutoriale. În această parte, veți vedea cum creez o lucrare de artă conceptuală în Photoshop. De Christoph Werner.

3DCoat – Excelent software de sculptură pentru artiștii 2D care doresc să treacă în 3D : Prezentare generală a unui excelent software de sculptură și a unuia dintre programele mele preferate în general.

The Gun : flux de lucru complet al unui pistol Sci-Fi, bazat pe M3 Predator de la Mass Effect. De Kalten1979.

Modelare

Modelare 3DCoat Low-Poly pentru începători #1. Interfața de utilizare a camerei de modelare : videoclipul demonstrează ghidul pentru începători pentru Camera de modelare în 3DCoat 2022. Interfața de utilizare a camerei de modelare.

Modelare Low-Poly 3DCoat pentru începători #2. Navigare : videoclipul demonstrează ghidul pentru începători pentru Camera de modelare în 3DCoat 2022. Navigare.

Modelare Low-Poly 3DCoat pentru începători #3. Primitive și selecții. Partea 1 : Videoclipul demonstrează ghidul pentru începători pentru Camera de modelare în 3DCoat 2022. Primitive și selecții. Partea 1.

Modelare 3DCoat Low-Poly pentru începători #4. Primitive și selecții. Partea 2 : Videoclipul demonstrează ghidul pentru începători pentru Camera de modelare în 3DCoat 2022. Primitive și selecții. Partea 2.

Cum se creează un model de navă de la zero folosind 3DCoat – Partea 1 : Acest videoclip începe seria bazată pe proiecte, modelând o navă veche din lemn, începând cu o configurație de referință a imaginii.

Cum se creează un model de navă de la zero folosind 3DCoat. Partea 2 : Aceasta este a doua parte a unui tutorial video despre crearea unui vas istoric de la A la Z folosind 3DCoat.

Cum se creează un model de navă de la zero folosind 3DCoat. TimeLapse : Acesta este timelapse-ul unui tutorial video despre crearea unui vas istoric de la A la Z folosind 3DCoat.

Modelarea unui elicopter în 3DCoat 2021. Tutorial : Acest tutorial video demonstrează conducta de modelare în 3DCoat 2021 și setul său de instrumente versatile pentru crearea de modele 3D de la zero.

Soft Selection : Acest videoclip demonstrează noua caracteristică Soft Selection din 3DCoat 2022 pentru spațiile de lucru Retopo și Modeling.

Noi instrumente de modelare Demo Pt.1 : Acest videoclip începe o demonstrație simplă a câtorva dintre noile instrumente de modelare din 3DCoat 2021, dintre care unele sunt bazate pe curbe

Noi instrumente de modelare Demo Pt.2 : Acest videoclip continuă seria arătând o scurtă demonstrație a unora dintre noile instrumente de modelare din 3DCoat 2021

Noi instrumente de modelare Demo Pt.3 : Acest videoclip continuă o serie care demonstrează unele dintre noile instrumente de modelare din 3DCoat 2021 și câteva ajustări ale celor mai vechi.

Noi instrumente de modelare Demo Pt. 4: Acest videoclip continuă seria, arătând unele dintre noile instrumente de modelare din 3DCoat 2021, împreună cu câteva mai vechi despre care utilizatorii noi vor dori să învețe. Demonstrează funcționalitatea de extrudare încorporată în Instrumentul de transformare, precum și instrumente pentru închiderea găurilor într-o plasă și alinierea nodurilor cu noul instrument „Alinierea vârfurilor”.

Noi instrumente de modelare Demo Pt. 5: Acest videoclip continuă seria, demonstrând unele dintre noile instrumente de modelare (precum și câteva mai vechi, dar importante pe care noii utilizatori să le descopere). Acesta acoperă utilizarea instrumentului Smart Extrude pentru a crea picioarele, a instrumentului Spine pentru coadă, a instrumentului Teșit și a funcției Live Smooth.

Noile instrumente de modelare Demo Pt 6: Acest videoclip încheie seria care demonstrează unele dintre noile instrumente de modelare din 3DCoat 2021, folosind noile curbe + generatorul Swept N pentru a crea ochiurile pentru urechile modelului Rhino și noul instrument Bridge.

A picta

Materiale PBR Smart : Acesta este doar un videoclip rapid pe care l-am realizat, care arată unele dintre noile și minunatele materiale PBR ale 3DCoat. Puteți crea toate materialele noi de la zero, dar vine cu o grămadă de materiale prefabricate și au multe funcții pe care le puteți ajusta pentru a schimba felul în care arată. (De Phil Nolan)

Opțiuni de previzualizare PBR

Texture Painting : Aceasta demonstrează unele dintre cele mai comune instrumente Paint pe care le-ar putea folosi într-un proiect similar. Nu se dorește a fi un tutorial despre tehnicile de pictură cu texturare.

Image Selector : Acest videoclip demonstrează Image Selector în 3DCoat, care permite utilizatorului să eșantioneze informațiile de culoare dintr-o imagine, precum și să servească drept imagine de referință de andocare.

Utilizarea imaginilor de referință : Acest videoclip demonstrează utilizarea imaginilor de referință. Fie ca planuri de imagine în fereastra de vizualizare, fie utilizarea selectorului de imagini ca imagine de referință statică în interfața de utilizare.

Paint Mesh to Sculpt Mesh : Acest videoclip demonstrează pașii necesari pentru a trimite o copie a Paint Mesh la spațiul de lucru Sculpt (unde devine o Sculpt Mesh care poate fi voxelizată sau a se aplica o teselație dinamică) și pentru a bake editări de sculptură la scară mică înapoi la Paint Mesh printr-o nouă normal map.

De la Paint Room la Sculpt și înapoi : Acest videoclip demonstrează o metodă pe care o puteți folosi pentru a obține modelul dvs. complet deplasat (cu orice lucrare pe care ați făcut-o deja folosind sculptarea bazată pe imagini) … de la Paint Room la Voxel Room la face câteva modificări de sculptură acolo.
Apoi bake o displacement map care poate fi adăugată la Paint Room.

import Alpha : Cum se import o textură pentru a fi utilizată ca informații despre transparența stratului (canal Alpha) în interiorul 3DCoat. Este imposibil să import informații alfa direct în 3D Coat , dar afișați o scurtă soluție pentru a o face oricum.
În plus, explicați cum să pictați informații alfa flexibile și cum vă ajută funcția „Strat legat” aici. De Christoph Werner.

Baking texturilor Ptex pe o plasă cu UVs existente : cum să bake texturi după utilizarea metodei Ptex UV/Texturing pe o plasă cu o hartă UV existentă. Destul de util dacă doriți să utilizați formatul Ptex în 3DCoat ca format de „stocare” cu detaliile dvs. de înaltă rezoluție și bake la texturi cu rezoluție mai mică, după cum este necesar. De Javier Jones.

Sculptează

Multi-rezoluție în 3DCoat: Multi-rezoluția vă permite să lucrați cu modelul la mai multe niveluri de detaliere, menținând fără probleme detaliile la niveluri înalte. Editați modelul la orice nivel de detaliere. Toate editările dvs. sunt salvate fără probleme la toate nivelurile. Puteți, de asemenea, să luați plasa din camera de modelare și să o utilizați ca cel mai de jos nivel. Toate nivelurile înalte vor fi transformate fără probleme în consecință. Caracteristica unică a Multi-Resolution în 3DCoat este că structura de plasă a nivelurilor scăzute și înalte poate fi complet diferită.

Sculpting Cartoon Character, Elmer Fudd : Acesta este un timelapse de proiect simplu și distractiv al procesului de modelare/sculptare pe care l-ar putea folosi pentru a crea un personaj de desene animate ca acesta. Nu este conceput pentru a fi o prezentare sau un videoclip de instruire elaborat, ci doar o privire a unora dintre instrumentele pe care le-ar putea folosi pentru un proiect de anvergură similară.

Conceptul de bază al armei : sculptarea suprafețelor dure ale armei.

Damaged Pillar : seria de tutoriale Damaged Pillar. Prin Ignertia.

pillar & vine : un tutorial rapid care arată cum să modelați un stâlp și să adăugați o textură detaliată folosind imagini și viță de vie. De Psionic Games.

Realizarea unui teren .

Gogoasa cu crema .

Crearea texturilor cu gresie : acest videoclip demonstrează o metodă disponibilă pentru utilizatorii 3DCoat, pentru a-și crea propriile texturi fără sudură.

Adăugarea grosimii : acest videoclip tratează adăugarea grosimii unui obiect voxel în 3DCoat și de ce este atât de important să îl utilizați. Voxelurile sunt volumetrice prin natura lor și, prin urmare, nu pot funcționa corect cu ochiuri cu o singură față și deschise. Prin urmare, este necesară o anumită „grosime” pentru ca acesta să funcționeze.
Este ideal pentru aplicarea acelei grosimi în aplicația gazdă înainte de importare, dar dacă acest lucru nu este fezabil, acesta este modul de a o adăuga chiar înainte de voxelizarea obiectului.

Crearea unei cavitati bucale : acest videoclip demonstreaza o tehnica de sculptare/modelare a unei cavitati bucale pentru un personaj din spatiul de lucru Sculpt.

Sfat rapid: remedierea importurilor de plasă cu poligon scăzut .

Sculptura și texturarea stâncii : tutorial rapid despre sculptarea, retopologia automată și texturarea unui obiect de rocă simplu. De Psionic Games.

Sculptarea unei podele stâncoase : sculptarea unei podele sau a unui perete stâncos simplu folosind peria de construcție, peria de răzuit și o textura simplă. De Psionic Games.

Sculptura expresivă de Anton Tenitsky.

Metoda Oldschool de sculptare cu faianță pentru ochiuri grele. Vorbind despre utilizarea instanțelor pentru coacerea mai ușoară a plaselor de plăci de Anton Tenitsky.

Crearea țintelor Morph: Acest videoclip acoperă procesul actualizat de creare a țintelor Morph sau Blend Shapes în 3DCoat, cu scopul de a exporta într-o aplicație majoră de animație 3D. Model prin amabilitatea lui Leigh Bamforth

UV

Demonstrație UV AutoMap: Doar creați automat harta UV cu un singur clic cu ajutorul AutoMap!


Kitbashing

Kitbashing cu instrumentul Primitives : Acest videoclip demonstrează capacitatea de a lua orice model din Kitbashing Toolset și de a-l folosi imediat ca Freeform Primitive. Efectuarea unei lucrări foarte rapide de scalare și modelare a unui obiect din mers.

Instrumente Kitbashing : Acest videoclip demonstrează Instrumentele Kitbashing în 3D Coat, care permit stocarea sau recuperarea rapidă și eficientă a conținutului Voxel Layer sau a fișierelor în format OBJ standard. 3DCoat creează imagini în miniatură pentru fiecare și le afișează într-un palet de andocare pentru un acces ușor.

modelare recorder : de Сергей Бакулин.

Speed Sculpt

Anvelope și roți de Sándor Veres „Allexr”.

Armura de miner de Kurzor.

Sculptură cap de creatură de Anton Tenitsky.

CBlock : sculptură cu instrumentul de îmbinare și camera Retopo . De Hextor.

FR Armură

3DCOATober : Această serie de videoclipuri de Sándor Veres „Allexr” arată o lună de sculpturi zilnice. Este sincer extraordinar și trebuie văzut.

Cască Timelapse : O schiță brută a unei căști SF de Fotis Tsantilas.

Panou SF : de Sándor Veres „Allexr”.

Retopo

Proiectul Retopo : Acest videoclip începe o serie care acoperă retopologia unui obiect Voxel semi-complex, care are mai multe sub-componente.

Retopo Room Pt.2 : Acest videoclip continuă prezentarea instrumentelor de Retopologie din 3DCoat și include demonstrații ale instrumentului Strokes și utilizarea de bază a Auto-Retopo.

Retopo Room Pt3 UV Edit : Acest videoclip atinge unele dintre instrumentele UV din camera Retopo în timpul acestei expuneri.

Retopo Room Pt.4: AutoRetopo : Acest videoclip continuă trecerea prin setul de instrumente Retopo în 3DCoat, dar începe o explorare mai profundă a noilor îmbunătățiri Auto-Retopo.

Retopo Room Pt.7: Instrumente manuale Retopo : Acest videoclip acoperă unele dintre instrumentele de Retopologie manuală din 3D Coat, cum ar fi instrumentul ADD/SPLIT, instrumentul PUNCTE ȘI FEȚE și instrumentul QUADS.

Instrumente de retopologie: Relax Retopo Mesh : Acest videoclip acoperă diferitele metode și instrumente pentru relaxarea tuturor sau a părților selectate ale unei rețele Retopologizate.

ORC Auto Retopology cu ghiduri definite de utilizator : Demonstrarea generală a instrumentelor de Auto-Retopologie.

Tutorial Toad retopo : By Betweenlimits.

Elemente de bază ale retopologiei : concepte și instrumente de bază pentru a vă face să retopologizați rapid. Ofer un rezultat potrivit pentru animare în Max sau Maya. De ZenithII.

Retopologie de bază folosind 3DCoat : În această lecție, Ryan Ribot vă va arăta elementele de bază ale retopologizării obiectelor folosind 3DCoat. Prin 3Dmotive.

Duplicarea unei rețele Retopo : Acest videoclip demonstrează două metode principale pentru duplicarea rețelelor retopo .

Gromit Retopology Time Lapse Intervalul de timp al procesului utilizat pentru a retopo modelul Gromit. De BotchedTaco.

Conductă cu alte aplicații

Materiale Blender la 3DCoat Materiale inteligente PBR : Acesta este un tutorial în care vă arăt cum să utilizați materialele unui model de blender în 3DCoat pentru adăugarea de materiale inteligente pentru părți separate ale modelului. De Jayanam.

Blender PBR Shader pentru tutorial de materiale 3DCoat Smart : În acest tutorial pentru Blender folosind materiale 3DCoat PBR , vă arăt cum să export texturi PBR cum ar fi hărți difuze, normale, rugozitate și metalitate și le folosesc într-un shader Blender PBR . De Jayanam.

Tutorial Blender 3Dcoat PBR : Acest tutorial este despre crearea unui model de suprafață tare cu Blender și texturarea acestuia cu 3DCoat cu materiale PBR . De Jayanam.

Mixamo și 3DcoatLegătură externă : Acest videoclip din 2012 demonstrează fluxul de lucru dintre Mixamo și 3DCoat.

Suprafață dură

3Dcoat pentru designul suprafețelor dure Acesta este un videoclip introductiv despre 3DCoat pentru designul suprafețelor dure. Aici voi acoperi instrumentele de bază pe care le folosesc pentru a bloca modelele cu suprafețe dure în 3DCoat. De GameDev The Pipeline.

Retopo Room Pt.1 : Acest videoclip începe etapa Retopo a acestei expuneri, inclusiv o demonstrație a utilizării setului de instrumente Kitbashing pentru a accesa și a utiliza rapid presetările Model/Mesh ca puncte de plecare.

Sfaturi pentru modelarea suprafețelor dure : Câteva sfaturi despre modelarea suprafețelor dure cu 3D Coat folosind instrumentele Cutoff Tool, VoxLayer, Extrude și transformare. De Psionic Games.
Editați | ×

Sfaturi pentru instrumente

Modelare Voxel : Crearea teșitelor

Multirezoluție pentru Voxel Sculpting

Sfaturi pentru utilizarea manechinului

Sfat rapid: Utilizarea VoxHide ca instrument de mascare : Acest videoclip demonstrează modul în care instrumentul VoxHide poate fi utilizat ca instrument de mascare în locul unei Brush înghețate, care funcționează numai în modul Suprafață.

Crearea unei Brush 3D : Acest videoclip demonstrează cum să luați un model pe care îl aveți deja pe hard disk sau să creați unul direct în 3DCoat pentru a-l utiliza ca Brush 3D; reproducând obiectul de-a lungul mișcării pensulei.

Schiță în 3DCoat: Configurarea pânzei Pt.1 : Acest videoclip începe o serie scurtă care demonstrează capacitățile de schiță ale 3DCoat și atractivitatea unică ca instrument de schiță în pipelineul oricărui artist.

Inversarea selecțiilor Voxel cu instrumentul Cutoff & Hide : Acest videoclip este o demonstrație rapidă folosind instrumentul Cutoff și Hide din spațiul de lucru Voxel al 3DCoat. În primul rând, arată cum să inversați o selecție folosind tastele rapide asociate, dar puțin cunoscute.

Widget cu 2 axe

TransPose Tool Poly Groups : Acest videoclip demonstrează câteva adăugări de noi funcții la Pose Tool în 3DCoat 4.9. Unul este unghiul de fixare pentru selecții liniare precise. Celălalt este funcționalitatea Poly Group încorporată în instrumentul Pose.

Cum să

Atribuiți taste rapide filelor

3DCoatPrint gratuit

Privire rapidă în 3DCoatPrint gratuit

Crash Introducere la imprimarea gratuită a 3D Coat

Design ușor de sabie ușor pentru începători în imprimare gratuită a 3D Coat

3DCoatPrint: Navigare

3DCoatPrint: Suporta

3DCPrint: Meniu RMB

3DCoatPrint: Preveniți efectul de topire a fundului (picior de elefant).

3DCoatPrint: Preveniți efectul de expansiune a plasticului

3DCoatPrint: Primitive

3DCoatPrint: booleeni

3DCoatPrint: Simetrie

3DCoatPrint: Instrumentul de tăiere

3DCoatPrint: Stare istoric

3DCoatPrint: Exemplu de proiect

3DCoatPrint: Creați o plasă din imagine

Sculptarea miniaturii la imprimare 3D în 3D Coat – Partea 1 – Sculptura

Sculptarea miniaturii în imprimare 3D în 3DCoat – Partea 2 – Imprimare 3D

Mașină de jucărie 3D Coat Design la imprimare 3D – Partea 1 – Sculpting

Design de 3D Coat pentru mașini de jucărie la imprimare 3D – Partea 2 – Imprimare